Fear and loathing
>pleb
- Член од
- 31 јануари 2011
- Мислења
- 779
- Поени од реакции
- 382
Па кој е на чело на црквата?И го има некаде ѓаволот по црквите јавно или слабо?
Па кој е на чело на црквата?И го има некаде ѓаволот по црквите јавно или слабо?
Каков чин е во прашање? Нешто што не си видел а веќе знаеш какво е? Дали и за тоа Ти требит „..библиски цитат...„?Напротив јас сум згрозен од таквиот чин,а вие терајте си по старо и не ме мешајте мене.
Кој е?Па кој е на чело на црквата?
Мислам дека со тоа тој всушност даде одговор на моето прашање... дека ѓаолштината е на чело на православната христијанска црква...Кој е?
Дете имам добра душа па нема да те пријавувам за навреди... Значи признаваш дека ти е поматен мозокот од ѓаволот а? My point exactly ...Мене може мозокот ама тебе нешто друго ти мати..ти мати ај да не кажам што п....
Незнам си играте вовче можеби,а и не сакам да знам да ти кажам право,ваше дупе ваш проблем не мој.
Ами зошто да го има ѓаволот по цркви бе Хепта, ќе треба икони и со него да бакнуваат „верниците“.Абе па каде го има ѓаолот по црквииии?
Ааа темата ја зафркнавте!
Што ви напраи ѓаолот ...
Јас ништо не признав само алудирав на тоа што си правите таму,не ми ја сфати поентата на постот!Дете имам добра душа па нема да те пријавувам за навреди... Значи признаваш дека ти е поматен мозокот од ѓаволот а? My point exactly ...
Така те учеше Исус да се однесуваш со жените?Мене може мозокот ама тебе нешто друго ти мати..ти мати ај да не кажам што п....
Незнам си играте вовче можеби,а и не сакам да знам да ти кажам право,ваше дупе ваш проблем не мој.
Па не знам зошто би го имало по фрески... да се заплаши народот дека ако не го слушате духовникот ваш ќе слугувате на ѓаволот? Да покажат дека духовникот е ѓаолот и дека треба да одите да си го живеете животот најдобро што можете...Дете имам добра душа па нема да те пријавувам за навреди... Значи признаваш дека ти е поматен мозокот од ѓаволот а? My point exactly ...
--- надополнето: 14 март 2012 во 16:53 ---
Ами зошто да го има ѓаволот по цркви бе Хепта, ќе треба икони и со него да бакнуваат „верниците“.
екс Гејмер, диши бре момче... заборави на христијанството ти да бидеш смирен, да не навредуваш, да вртиш образ итн итн... или нешто ново учиш ти... ама се фати за Неса како слеп за стап...Јас ништо не признав само алудирав на тоа што си правите таму,не ми ја сфати поентата на постот!
Дете, сега јас да постирам што ми прати по ПП?Јас ништо не признав само алудирав на тоа што си правите таму,не ми ја сфати поентата на постот!
Мене навистина не ми е јасна целата потреба да се става ѓаволот било каде (фрески, библија ...)Па не знам зошто би го имало по фрески... да се заплаши народот дека ако не го слушате духовникот ваш ќе слугувате на ѓаволот? Да покажат дека духовникот е ѓаолот и дека треба да одите да си го живеете животот најдобро што можете...
Не знам точно... ако е за заплашување... тогаш го сметам за глупост.
Долга и широка е оваа... наместо на форум иди до манастирот во Зрзе или до некој друг манастрир и разговарај со монасите (избегнувај попови) !Ѓаволот не постои-кратко и јасно.Ако постои Бог,зошто би допуштил некоја самобендисана бараба која сака да му го земе местото да се изживува со неговата најсовршена креација-човекот.Ако е семоќен-ќе го уништи,нема многу филозофии.Кога Бог можел толку народ да убие како што пишува по светите книги,зошто би го пуштал Луциферко да си игра ташаци како ќе му текне?Или,Сатаната постои,ама Бог не е семоќен и сезнаен и по некоја логика би требало да имаат исти моќи и Бог и Сатаната.Барем јас така гледам на работите.
Ако го тргнеме на страна фактот што секоја религија е базично митологија и е составена од приказни што не треба да се сфаќаат буквално тогаш ако постои Бог мора да има и Сатана. Се во животот е во баланс од ладно-топло, грдо-убаво, до материја со анти-материја, до све. Значи Бог не би можел да биде "добар" без присуство на зло. Инаку како ќе утврдиш дека е добар!? Е сеа или постои Сатаната како баланс на доброто на Бог или самиот Бог е составен од добрата страна и сатанската страна. Али како што реков и ова е чиста митологија.Ѓаволот не постои-кратко и јасно.Ако постои Бог,зошто би допуштил некоја самобендисана бараба која сака да му го земе местото да се изживува со неговата најсовршена креација-човекот.Ако е семоќен-ќе го уништи,нема многу филозофии.Кога Бог можел толку народ да убие како што пишува по светите книги,зошто би го пуштал Луциферко да си игра ташаци како ќе му текне?Или,Сатаната постои,ама Бог не е семоќен и сезнаен и по некоја логика би требало да имаат исти моќи и Бог и Сатаната.Барем јас така гледам на работите.
Извини хепта ама тие правила важат доколку навредата доаѓа од човек,а доколку си ги читал претходните постови ќе сфатеше дека овие не се ни луѓе ни животни,оти јас не познавам некој до толку да си оди спроти својата вера како овие ташаци,ама тоа е дозволено оти сепак се работи за христијанство нели?е ај да ги видам нека зборат вакви глупости на некоја тема што се однесува на муслиманство и нека пројадат г.мна за Мухамед,па нема да дочекаа ни да ги обдени бе човече веднаш ќе ги најдеа и ќе ги обесеа или каменуваа и тоа на видно место за и другите да ја сфатат пораката,али тоа е пак ќе речам толку се почитува нашата вера.екс Гејмер, диши бре момче... заборави на христијанството ти да бидеш смирен, да не навредуваш, да вртиш образ итн итн... или нешто ново учиш ти... ама се фати за Неса како слеп за стап...
Диши..
Јас не сум христијанин... не ми се жали мене и не ги повикувај муслиманите за тоа што ти се плашиш од нив. Муслиманството партали го прават на форумов. Не бираме религија, бираме верници на форумов што не знаат што зборуваат за својата вера. Барем јас бирам такви... И Мухамед е направен партал, и тој не е нешто посебно од другите според мене.