Депикции на Сатаната во црковната иконографија

N

Nessa Alcarin

Гостин
И да се вратиме на ѓаволот (ако не постои) зошто го цртаат на фрески во цркви... некој да знае?
Ајде помогни ни малку,не биди себичен:)
Леле каков авторитет си бре Хепта сите чекаат од тебе да падне ... Според Христијаните постои ѓаволот и те како, затоа најдобро они да споделат некој пост овде..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Претпоставувам дека збориш за Бафомет, мислам дека него го претставуваат како сатански светец, но не се разбирам во сатанизам, има од нив на форумов они ќе ти кажат почнувајќи, од, кои пози ги прават во сексуалните ритуали во нивните секти, па се до обжување на овие и разни глупости.
Бафомет и Луцифер не се еден ист демон.
--- надополнето: 14 март 2012 во 20:25 ---
Ако синоќа со пиел пиво со „луци„, нема да поверувам, оти тоа е само човечки исказ а не боговдахновен запис (во Светото Писмо).
Ако ти имаш поим кој ја пишувал Библијата .....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Види јас знам дека е секој по малку забеган ама ти со ова што го кажа ќе да си најзабеган од сите тука,па каква врска има youtube со темава бре човече,зар јас од youtube гледам и кажувам:facepalm:
Па по она што го зборуваш, со сите навреди кон други што не размислуваат како тебе изгледа како да зборуваш од она што си видел по youtube... Ако немаш што да кажеш на темава за сликички од ѓаволот по православните манастири, не пишувај и точка.

И не сум најзабеган, само не сум христијанин! ;)
--- надополнето: 14 март 2012 во 21:19 ---
Бафомет и Луцифер не се еден ист демон.
.
Ниту Бафомет ниту Луцифер се демони, но ајде... освен ако си христијанин тогаш се е демони ;)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Па по она што го зборуваш, со сите навреди кон други што не размислуваат како тебе изгледа како да зборуваш од она што си видел по youtube... Ако немаш што да кажеш на темава за сликички од ѓаволот по православните манастири, не пишувај и точка.

И не сум најзабеган, само не сум христијанин! ;)
--- надополнето: 14 март 2012 во 21:19 ---

Ниту Бафомет ниту Луцифер се демони, но ајде... освен ако си христијанин тогаш се е демони ;)
Абе добро, се знае на што мислам :) .

Ќе искористев фраза која често се користи во вакви моменти, ама мислам ќе ги потпали христијаните.
--- надополнето: 14 март 2012 во 21:37 ---
Fuck it - ќе ја кажам - I was playing the devil's advocate :P

Лично не верувам во демони.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А кој кажа дека се исти, Бафомет е фигура во седечка положба со женско тело и глава на јарец .
Обично твоите колеги лупаат се и сешто заедно, мешајќи разни имиња и термини демек за едно исто се работи, па помислив дека и ти си го правел тоа. Моја грешка, се извинувам :).

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Обично твоите колеги лупаат се и сешто заедно, мешајќи разни имиња и термини демек за едно исто се работи, па помислив дека и ти си го правел тоа. Моја грешка, се извинувам :).
Извинето
Инаку ова ми е најомразена религија или идеологија, што знам што е, па затоа и знам нешто

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не може вие Сатанистите да ме убедите дека сте цвеќе за мирисање. Вие сте полоши дури и од муџахедините
Сатанистите (за кои збориме) не се криви за масовни убиства денес или во историјата.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сатанистите (за кои збориме) не се криви за масовни убиства денес или во историјата.
Да ама одговорни се за илјадници деца која секоја година исчезнуваат во Америка и други држави.

Kajgana Shop

На врв Bottom