Денес, зборам за движења 100 години уназад. Во 63та имало equal pay act. Небитно. Поентата е дека на жените платата им е битна исто колку и на мажите.
Зошто е битна платата? За да преживееш. Меѓудругото, зошто луѓе стапуваат у брак? Поради поголема финансиска стабилност.
http://www.economicvoice.com/study-says-men-are-more-decisive-than-women/
Од друга страна, оваа па вели дека иако е точно дека почесто мажите се поодлучни од жените, сепак постојат случаи во кои жените се поодлучни.
However, men showed more indecision than the fairer sex when it came to putting an offer in for
a house, talking to someone they find attractive or deciding whether or not to ask a partner to move in.
Леснотија во носење на одлука не значи дека секад ја праиш добрата. Според студијава, мажите повеќе осеќаат дека напраиле лоша одлука за големи ствари, а жените за мали ствари што ги става мажите под повеќе притисок.
Не сметам дека чест, достоинство и интегритет се погрешни вредности, напротив сметам дека барем чест треба да биде од огромно значење за секој човек, али тоа ми е муабетот, не секој маж, секој човек.[DOUBLEPOST=1458933216][/DOUBLEPOST]
Сајтов се вика red-pill women. Во 11ти век red-pill било да ја седнеш било која мома што не е royalty и да и кажеш дека евентуално еднаш во животот ќе биде силувана.
Али денес тоа најверојатно нема да се случи. Сме еволуирале, општеството еволуирало.
Јасни ми се традиционалните вредности и сфаќања али се губат. Се заменуваат со едначење на улогата на мажот и жената во семејството.