Добро, ајде сериозно да дискутираме
И мене не ми се допаѓа ппромоцијата на хомосексуализмот. Посебно ми се гадни оние паради што ги прават ширум светот.
Она во што се разликуваме јас и ти е што јас мислам дека ти ги пренагласуваш нивните влијаниа. Се смета дека генерално во целиот свет има околу 10% хомосексуалци, и тоа се влече од атничка грција до ден денес. Тамо каде што се повеќе е заради тоа што некои средини се потолерантни од другите и таму можат да се изјаснуваат слободно.
Јас тврдам дека за намалување на наталитето не е одговорен хомосекуализмот!
Во Србија премиерката им е лезбејка и има дете, само еден пример. Добро ќе се согласам со тебе има некое влијание - повеќето немаат деца, но за намален наталитет има други причини, кои се веќе поменатти баш овде на овој форум. Модерен начин на живот, феминизам (тука веќе простои промоција и тешко е да се разликува вистинската борба за женски права од претерувањето), жените се школуваат и подоцна стапуваат во брак а со тоа имаат помалку деца, луѓето не сакаат многу деца затоа што сметаат дека се трошок, не само еконоски туку и емоционален, доста парови не можат да имаат деца, се поголем процент на урбано население -нама потреба од повеќе деца за полјоделски работи, итн, има баш многу причини.
Има уште еден пример од Охрид. Познат доктор со селемјство, со две деца и сопруга повеќепати е фатен на дело со други мажи. НИкој не го тепаше, никој не го шиканираше јавно, луѓе оделе на преглед кај него. Значи средината го прифати, нека си работи што сака во своите 4 ѕида, само да не претерува. Јас донекаде ќе ти дадам за право, преголемото експонирање на ЛГБТ иритира и самите себе си пукаат во ногата. Но не може секој проблем да се сведе на нивно влијание, стопати напишав, има многу причини и сите тие треба да се земат во предвид. Ако се сака да се реши проблемот. Така ги учам и моите деца, да препознаат наметнување на ставови од сите страни и да мислат со своја глава. На пример Евровиѕија не им е забранете да гледаат, но јасен е мојт став дека е тоа лоша работа и дека подобро да ги слушнат песните на радио. За сега ме слушаат.