Глобалистите и те како имаат удел. Они редовно фрлаат милијарди долари на куртони, лубриканти, абортуси, феминизам, итн. Сигурно тоа не го праат од љубов.
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да погодам и држави како северна кореја се глобалисти?Оти и таму пропаѓа наталитет.Сфатете дека кога држава се развие економски и жените почнат да работат и со бан на абортуси,кондоми и милион други глупости тешко да имаат фертелитет над 2.Незнам зошто филмови си правите.Во Шведска да се каже просто имаат МИЛИОН иницијативи и програми за да се има повеќе деца ама дали нешто работи од тоа?Подигнување на фертелитет може да има само со враќање во 1950ти те ако жените не се школуваат и седат само по домаГлобалистите и те како имаат удел. Они редовно фрлаат милијарди долари на куртони, лубриканти, абортуси, феминизам, итн. Сигурно тоа не го праат од љубов.
Да погодам и држави како северна кореја се глобалисти?Оти и таму пропаѓа наталитет.Сфатете дека кога држава се развие економски и жените почнат да работат и со бан на абортуси,кондоми и милион други глупости тешко да имаат фертелитет над 2.Незнам зошто филмови си правите.Во Шведска да се каже просто имаат МИЛИОН иницијативи и програми за да се има повеќе деца ама дали нешто работи од тоа?Подигнување на фертелитет може да има само со враќање во 1950ти те ако жените не се школуваат и седат само по дома
Немој да се преценуваш, нема што да се научи од твојот налог и од неколку други налози на овој форум. Од форуми и социјални мрежи никој не се едуцирал. За едукација е потребна книга во рака и школо. А твоево е обична пропаганда и ширење на теории од Стив Банон помогнато со МАГА, руска, кинеска иранска и друга инфраструктура.Но не можам јас или било кој тебе да те едуцира,
Претпоставувам дека тебе никој не може да ти помогне, но можеби ќе му биде на од корист на некој евентуален читател со потенцијал за освестување.
Битката за твојот ум е загубена.
Ти лично веројатно не правиш разлика, и тоа е тоа, толку се можностите.
твоето мало мозоче,
Секој трет/четврт ли што ги познаваш, е педер како во филмовите и попкултурата?
не треба многу логика ни памет за да разбереш дека промовирање лгбтп директно влијае на наталитет и демографија.
...десексуализација на жените, сексуализација на децата, анти-нуклеарно семејство, феминизрање на мажите и уште многу нешта кои личи дека водат натаму, накај депопулација. Едноставно, нема друг заклучок.Глобалистите и те како имаат удел. Они редовно фрлаат милијарди долари на куртони, лубриканти, абортуси, феминизам,
Добро, ајде сериозно да дискутираме
И мене не ми се допаѓа ппромоцијата на хомосексуализмот. Посебно ми се гадни оние паради што ги прават ширум светот.
Она во што се разликуваме јас и ти е што јас мислам дека ти ги пренагласуваш нивните влијаниа. Се смета дека генерално во целиот свет има околу 10% хомосексуалци, и тоа се влече од атничка грција до ден денес. Тамо каде што се повеќе е заради тоа што некои средини се потолерантни од другите и таму можат да се изјаснуваат слободно.
Јас тврдам дека за намалување на наталитето не е одговорен хомосекуализмот!
Во Србија премиерката им е лезбејка и има дете, само еден пример. Добро ќе се согласам со тебе има некое влијание - повеќето немаат деца, но за намален наталитет има други причини, кои се веќе поменатти баш овде на овој форум. Модерен начин на живот, феминизам (тука веќе простои промоција и тешко е да се разликува вистинската борба за женски права од претерувањето), жените се школуваат и подоцна стапуваат во брак а со тоа имаат помалку деца, луѓето не сакаат многу деца затоа што сметаат дека се трошок, не само еконоски туку и емоционален, доста парови не можат да имаат деца, се поголем процент на урбано население -нама потреба од повеќе деца за полјоделски работи, итн, има баш многу причини.
Има уште еден пример од Охрид. Познат доктор со селемјство, со две деца и сопруга повеќепати е фатен на дело со други мажи. НИкој не го тепаше, никој не го шиканираше јавно, луѓе оделе на преглед кај него. Значи средината го прифати, нека си работи што сака во своите 4 ѕида, само да не претерува. Јас донекаде ќе ти дадам за право, преголемото експонирање на ЛГБТ иритира и самите себе си пукаат во ногата. Но не може секој проблем да се сведе на нивно влијание, стопати напишав, има многу причини и сите тие треба да се земат во предвид. Ако се сака да се реши проблемот. Така ги учам и моите деца, да препознаат наметнување на ставови од сите страни и да мислат со своја глава. На пример Евровиѕија не им е забранете да гледаат, но јасен е мојт став дека е тоа лоша работа и дека подобро да ги слушнат песните на радио. За сега ме слушаат.
Sepak ne može so tebe. Ili ne me razbiraš ili ne sakaš da me razberiš. Stavam točka na "diskusijava". Sepak e nedelaКако „сериозно“ да дискутираме, кога нивото на кое сакаш да дискутираш се банални описи (лгбт се „гадни“ ама не се „опасни“) и неколку анегдоти за геј ликови што имаат деца... Исклучоците само ги потврдуваат правилата, а огромен дел од лгбт фриковите немаат (и не треба да имаат) деца. Посебно не треба да имаат право ги посвојуваат, како што гледаме од бројните афери и судски случаи со педерасти кои си ги силуваат посвоените дечиња.
Но да не дигресирам, апсолутно има позитивна корелација помеѓу лгбт сексуална ориентација и немање деца. Ова повеќе од извесно може да се докаже со статистички податоци, односно може да го направи некој што има волја да се замара со тоа... Немањето деца знаеш, резултира со намален наталитет и лоша демографија.