Aj Томче младо момче во право си... да речиме, не за друго туку дека не е фер темава да ја труеме со расправии, кој сака нека пишува, нека опише нешто повеќе за Демир Хисар.
Пример јас ќе пишам нешто за изминатата недела. ..
Според мене една од подобрите недели во Демир Хисар во однос на журки кои за жал ретко ги има кај нас...
Прво почна викендот (Петок и Сабота) прекрасна свирка на Драган Ѓуровски - Роки (придружниот вокал на Тоше по концерти, на Евровизија) и еден од дечките од групата НонСтоп (гитарист не ми текнува на името, но феноменално свири) во кафетерија Пејковски.
Недела како недела, нормално за летото во демирхисарско, музика од неколку кафичи, во кафе B.S.-една група од Битола, која започнува со Студена од Тоше (пази на српски - значи Ледена), а завршува со песни од Тома Здравковиќ и Харис Џиновиќ. Слична е ситуацијата и во Thunder каде групата која свири е од Македонски Брод, и цела вечер „растураат” српски песнички. Дезодеја знае да живне понекогаш кога ДЈ е Мафтанчо , иако последно време и таму е слабо, можеби треба да се погрижат да донесат некоја група некоја добра забава. Во 501 се знае, некогаш може да биде ужасно слабо, но некогаш може сите кои се во кафичот да се качат на маси и да се пие од пивото во кригла додека сите не се направат „летви”.
Викендот што помина помина дојде понеделникот, и го донесе најдоброто изненадување во изминатата недела : групата DAY OFF. Феноменална музика, дечките се лудило. Опстојуваат повеќе од 10 год на македонската сцена и секаде кај што свиреле, оставиле најдобар впечаток. Ги свиреа добрите стари рок хитови, рок балади, понови рок песнички, едноставно незаборавна свирка од околу 5-6 сати. Само едно браво, и се надевам дека сите кои ќе идат да направат свирка во Демир Хисар ќе се барем приближно добри на Деј Оф.
Вторникот, немаше никаква свирка, но и во Демир Хисар го прославивме Илинден. Некаде 200 луѓе се собраа пред Домот на културата каде настапија КУД Илинден - Демир Хисар (помалата група - односно средната не најмалите) и КУД Стублиње од Стублиње (Обреновац), Србија. И добро си ја одработија работата дечките но секогаш во ваквите концерти најважно е дружењето. Истите тие актери учествуваа и во средата во Селото Смилево, на обележувањето на Илинден.
А вечерта во средата имаше повторно свирка и тоа во В & Ѕ. Нешто што го очекував долго време и се надевав дека ќе биде продолжение на тоа од понеделникот. Групата Памперси, од Битола. Свиреа истите дечки пред 3-4 год во Кафичот кој сега не работи - Болеро, и навистина беа нешто посебно, можеби затоа очекував истото да биде и сега... но
ме разочараа. Ја промениле дел од екипата е дефинитивно не напреднале од тогаш, дури и се вратиле наназад. Имаше малку луѓе во кафичот, кои пополека си заминуваа... Тоа во најголем број беше онаа истата публика која збеснуваше на музиката на Деј Оф.
Во четвртокот немаше ништо... па.. нема што да се каже.. и уште нешто, затворија еден кафич минатата недела а тоа е Фешн (Fashion)
...а денес? денес почнува нов викенд, па се надевам ќе биде интересна недела.. за тоа ќе видиме...