Демир Хисар - сте го посетиле?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Пред некое време запознаф неколку девојки од Демир Хисар, ми оставија прекрасен впечаток, инаку студентки во Ск.

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Dani^^^ напиша:
Во Демир Хисар не сум била али сум чула многу бидејќи моите ја правеа болницата таму и нонстоп доаѓаат со нови импресии кои што за жал беа доста лоши бидејќи скоро цело време го поминувале во Болницата.Инаку за градот ми кажаа дека е убаво гратче кои што умира затоа што никој веќе не се грижи за него и цело време имало одлив на популација.
Инаку за болницата што да се каже-трагедии... не им се верувало дека кај нас има толку луѓе кои што за жал страдаат од ментални нарушувања и мислам дека е крајно несериозно да се зезате за таа работа.И мислам дека не би се зезале коа би го чуле она што јас го слушнав.Стварно жално:(
Ова со болницата не знам што ви е смешно воопшто кога тоа ти е исто како во лондон како град во кој има најмалку лондончани, т.е. во таа болница баш има најмалку демирхисарци.капиш?

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Majka mi e od Sopotnica :) porano kao mal mnogu odev nataka :) Imam rodnini vo Slepche,vo Demir Hisar,vo Pribilci..i tako dalje :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
dragan_ns напиша:
Demir hisar ,da ne bidi zabuna-ne e grad,nego selo, kade sto e opstinata,i malu potaka Ludnicata,.......
Mnogu niv ni zablazuvaat,velat "blaze na vas vije barem imate ludnica"A ...i toa e za ludje-Nekoj se sheguvaat, na primer eden drugar vo vojska{JNA} mi velit vaka-Dali znaesh deka fabriki se otvaraat tamo kade sto ima najpovece sirovini-a ludnici tamu kade sto ima budali...e nee bas taka, negde mora.Koj znae mozda e i vo pravo,.
Е не можев а да не искоментирам на ОВА!!
Демир Хисар не е село, туку градче! Мало е Убаво и ние си го сакаме!
Има што да се види во Демир Хисар, не само во градчето туку во целата општина! Проблемот е дел од луѓето кои живееат во Општината (класишен пример dragan_ns)
Од Демир Хисар излегле толку многу луѓе кои значат нешто во нашава ни земјичка! (писатели: Петре М. Андреевски, Радован П. Цветковски, Горјан Петревски, војводи Даме Груев, Јордан Пиперката..., па дури и нашиот премиер Бучковски е од Демирхисарско)

Знаеш, зошто Демир Хисар има Болница за душевни болести (не Лудница)
па.. во Демир Хисар интелегенцијата кај народот е премногу голема, па, мораат некако да ја намалат - најдобро со отворање на Болницата
а за она дека Лудници има кај што има будали??? не бе друже

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Caligula напиша:
Majka mi e od Sopotnica
I dedo mi e od Sopotnica, ama samo kako kopilj imam ideno nataka. I vo Demir Hisar ne sum bil odamna, mnogu odamna pa ne se ni sekjavam. :)

dragan_ns

JORDAN PIPERKATA
Член од
16 јануари 2006
Мислења
41
Поени од реакции
1
Димитар напиша:
Е не можев а да не искоментирам на ОВА!!
Демир Хисар не е село, туку градче! Мало е Убаво и ние си го сакаме!
Добро Димитре од тебе во право си. Навистина убаво е Демир-хисар
мало е и убаво,точно. Но стварно до сега немам приметено дека било Гратче.Но како се шири, богами и ће бидит некогаш. За овие имиња знам, и за Петрета Андреевски,од слоештица е,и за Горана Петревски, од Мренога е,нарочито за Премиерот,од сапотница,и другиве што си ги навел. Но дали намерно, или не, си го испуштил еден твој сограћанин.а тој е Ванћел Лозаноски-Ване.Па сега ете знам и за болницата/по наши лудницата/зошто била во Демир-Хисар-због
надпросечната интелигенција. Зато кај нас горе, чим те видат малце
''поинтелегентен'' велаат онака народски...абе ти си бил за Демирхисар!!!
PHP:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
dragan_ns напиша:
Зато кај нас горе, чим те видат малце
''поинтелегентен'' велаат онака народски...абе ти си бил за Демирхисар!!!
За Демир Хисар во градчето??? ... грешно толкуваш... за во Болницата може!
тоа се 2 различни поими... ама сепак.. не сакам да се расправам сега за тоа. Форумот сепак е за градот и неговите убавини... а не за некоја институција.. како Болницата за Душевни болести.

Плус првовери на веб страници ако мислиш дека на форумот направиле грешка што го ставиле Демир Хисар во градови:
http://www.macedoniancities.com/
http://mk.wikipedia.org/wiki/Категорија:Македонски_градови

п.с. Се извинувам што не го споменав Ванѓелко Лозановски, голем поздрав до мојот поранешен професор од средното

Член од
5 февруари 2006
Мислења
8
Поени од реакции
1
na crna se kapevme

:je: Sum bila nekoplku pati, malo e mesto, samo vidov tutunot go donesvaat od nivite so magarinja. Nocniot zivot...nikakov.
Na crna se kapevme,ama imase i zmiji......

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Tonchie напиша:
Пред некое време запознаф неколку девојки од Демир Хисар, ми оставија прекрасен впечаток, инаку студентки во Ск.
И мене да ме запознајш, велат промискуитетни биле. Побајаги.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Garfield напиша:
И мене да ме запознајш, велат промискуитетни биле. Побајаги.
:eek:ftopic: Ако се исти како девојка ми, ондак џабе ке те запознавам. Ке бараме за тоа некои други девочици од внатрешноста.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ОК, подготви терен, кажи иде еден цар, плус ќе ве шета малку пред опкање.

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
onaa sto go znam za Demir Hisar e vo vrska so gustinata na naselenost ..
od prosecnata gustina na naselenost koj iznesuva 82 ziteli na kilometar kvadraten vo Republika Makedonija,Demir Hisar ima 24 ziteli na kilometar kvadraten so sto ima mala gustina na naselenost!!

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
pinky** напиша:
onaa sto go znam za Demir Hisar e vo vrska so gustinata na naselenost ..
od prosecnata gustina na naselenost koj iznesuva 82 ziteli na kilometar kvadraten vo Republika Makedonija,Demir Hisar ima 24 ziteli na kilometar kvadraten so sto ima mala gustina na naselenost!!
Toa e vsusnost problem na cela Makedonija, isleuvanjeto Demir Hisar ima negativen priroden prirast.

dragan_ns

JORDAN PIPERKATA
Член од
16 јануари 2006
Мислења
41
Поени од реакции
1
Se najduvam vo Demir-hisar,za veligdenskive praznici, dosta dobro raspoloženi Demirhisarci .Napredok se vidi na sekoj čekor.
(abe čičko taljo ne raboteše)...neznam zošto.
Ima i nekoj novosti,.....dosta snajki uvezle od Albanija negde okolu triesetak vo Demirhisarskata okolija, sega neka mu ja mislat ''Demir-Hisarkite....ako se nastavi ovaj trend.

Kajgana Shop

На врв Bottom