tomsaso напиша:
Колку се користољубиви луѓето во демир хисар само некој што има нешто појќе знае..анастазија,bacilo..и јас сум тука негде во ист кош... и така е .. луѓето се користољубиви ама колку на било кое друго место.. е сеа не можи ане да речиш дека користољубивоста е кретенска.. за некој што нема ништо е единствен излез. Мене најповеќе ми смета малограѓанштилокот и пред све З'видлак. Па оти по некој случајност овде ситге на анастазија си се нафрлифте?? Али не можеме ништо да смениме тоа зависи од големината на местото... Ако малце генерализираме.. демирхисар е град полн со сељаци. Не може да граѓани кога 2-3 улици се постари а све друго е изградено во минатите 20-30 години. И дај прекинете со секакви расправии.. ако сакате ви кажа веселиот .. двобој на стадион.. овде од други се чека да кажат нешто... и го молам диме да не се глупира со поезијава макар што е поврзана со градот.. за љубителите на пишаниот збор има форум. .. а и ке забореав.. не влегувајте во конфликти со анастазија ако немате кичма да се расправате до крај.
)))))))
Така е за ова.. позијата си е наместо не е глупирање... а Томче знаеш што е глупирање?
Глупирање е што незнаете да го цените сопственото..
никој од вас не кажал, вчера излегов до слепче на манастир, си поминав вака и вака, го потсредиле местото.. или некој да кажеше сношти бев излезен, ваму беше многу добра забава, или незнам што било...
Како не се погоди некој да рече појдов на кафе со друштво во Дезодеја, Тундер, Пејковски... ваму прават најдобро кафе и слично...
Како не се погоди некој да каже бев на излет направив слики ги аплоадирав и еве видете како беше... тоа не е глупирање.
Глупирање е што цело време поединци на форумов сакаат самите да се омаловажат и за тоа трпат другите... Ова би го пишал и на друга тема... Како што во Македонија незнаеме самите да си ја цениме земјата, треба да дојде некој Ричард Бенкс (мислам дека го знаете од Yahoo) да не пофали колку сме биле добри, колку имало убави места тука... така и нас демирхисарците треба да дојде некој од страна и да пише на форумов... “Бев Демир Хисар, супер дечките се, многу закон си поминав...“
Е Томче тоа е најмногу малограѓанството... а не тоа што седеле некои женички и оговарале кој како бил облечен...
Малограѓанството се гледа во тоа колку го сакаме и цениме своето... а барем на форумов такви се ретки...