Демир Хисар - сте го посетиле?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Е па добро.. Јас многу ретко одам 501.. Јас мислам најдобар е dj maftanco.. само поинтересна ќе биде темава ако се фклуцат и некои од Dj-ите.. Insomnia можи да се вклучи тој бараше нова тема за ДХ. :zlo:

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
ne sum bil no sum slusnal deka e ubavo:toe:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Еднаш имам бидено, интересно ми беше, не се сеќавам баш пошо беше одамна... иначе појќе пати имам одено Вирово летно време... мммм милина... од шо ми беше убо 1 недела останав :devojce:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
МАР МАР напиша:
Еднаш имам бидено, интересно ми беше, не се сеќавам баш пошо беше одамна... иначе појќе пати имам одено Вирово летно време... мммм милина... од шо ми беше убо 1 недела останав :devojce:
Јас сум по потекло од Вирово.. закон место. Ретко одам, но местото вреди да се посети.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Што место е тоа Вирово?
И бај д веј овде треба да се зборува за Демихисар!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Вирово? Toa e демирхисарско село.... ОК е да се зборува за околината....
Демир Хисар не е само градот.... Демир Хисар е цел тој регион...

На Блогот од Он.нет прочитав една интересна статија... ќе ја пастирам браво на писателот....
http://republika.blog.com.mk/node/39172
Кога ќе тргнеш од Скопје према Охрид некаде после Кичево односно с.Другово вртиш лево и одиш према Демир Хисар или Битола.Значи точно на средината помеѓу Кичево и Битола се наоѓа ДЕМИР ХИСАР и сите прекрасни околни села која ги дели реката црна.Со самото вртење после Кичево прво ја забележуваш реката Треска и од тука па натаму се до изворот на реката црна кај селото Железнец имаш неверијатна прилика да го види ТВИН ПИКС во живо...било да е есен, зима , лето или пролет...реки, мали езера, шума и рибници, виножита , дождози и снегови, мед и цветови, ракија и вино, леб од фурна, пиперки од низа, гравче тавче, пастрмка, мостови, поточиња, штркови и ластовички,жетви,пиво пред коперација, паметни и луди сред град никој на никого очи не вади......понатаму во височини, небо преубаво, виножита и прекрасни манастири, стари лица и авотобуси, ново и старо знаме обесено по кафеани,печалбари и овдешни сето тоа го има во прекрасниот и преубав со тажни и среќни бои Демири Хисарски крај.Не велам дека го нема некаде истото можеби и преубаво но сепак тоа е сеуште место каде е времето и местото застанато и недопрено со сите свои убавини и учте преубави музики и звуци природни божји дарови......

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Сум слушнал ама не сум бил.
Знам само за лудницата за друго слабо

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Vlatko_Rusin напиша:
Сум слушнал ама не сум бил.
Знам само за лудницата за друго слабо
Па по тоа сме познати.. по лудницата :) Но супер е во Демир Хисар. Ако збориме за селата.. прекрасна природа.. За во градот.. ноќниот живот е супер. Слободно дојди и ќе видиш..

И заборавив.. според многумина кои го посетиле Демир Хисар.. најубавата скара се прави во Демир Хисар. Еве малку и реклама.. кај Чичко Таљо. :)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Не сум била,ама се надевам дека наскоро ќе отидам!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Повели Рамада... а имаш некоја посебна причина за посетата или онака, прошетка....

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Фала за поканата-Димитар!
Онака на прошетка,па уз пат и да запознаам една дама!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Еве пример јас шо да кажам... Појке сум излезен таму од Битола. Причината... ја знаете да не кажувам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom