Демир Хисар - сте го посетиле?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Јас како демирхисарец знам дека НЕ Е лудницата единственото место!

Супер ни е Демир Хисар... ќе правиме некогаш една Кајгана собиранка излет на 2-3 дена... пример на планина... Илино, кај манастирот....

Има соби за сместување... супер е... како мотелче :)

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
abe demirhisar e raj na planetava od ovde pocnal svetot

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Дудл-ранка во Демир Хисар? Инт'рстинг.

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Да сум слушнала за Демир Хисар и сум поминала неколку пати,исто знам дека во последните година-две се разви доста ама не сум знаела дека е прогласен за град.Сепак интересно:zver:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Да сум слушнала за Демир Хисар и сум поминала неколку пати,исто знам дека во последните година-две се разви доста ама не сум знаела дека е прогласен за град.Сепак интересно:zver:
OOooooдамна почеток на 90тите... со самостојна Македонија, Демир Хисар од населба, доби статус на град

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас имам слушнато дека е многу убаво ама никогаш не сум бил.
Еве идеја да се организира идење на излет во Демир хисар

jutel

Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
Da vi kazam za DemirHisar ako dojdete ke se pravete pisman,a i ako nedojdete pak ke se pravite pisman...ama jas bi vi preporacal da dojdite i da vidite kakov pozar ima :)...majtap ppravamm

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Јутел.. дај не трескај зелени.. :)
Убава идеја даде димитар.. може да се организира една кајгана собиранка во Демир Хисар..
А јас сум задоволен од зивотот во Демир Хисар.. како што рековте не е тука само лудницата.. ноќниот живот е добар (се разбира може и подобро).. и се е ок.. Ако ги преживееме пожариве се гледаме на кајгана собиранка.. :pos2::pos2::pos2:

jutel

Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
Јутел.. дај не трескај зелени.. :)
Убава идеја даде димитар.. може да се организира една кајгана собиранка во Демир Хисар..
А јас сум задоволен од зивотот во Демир Хисар.. како што рековте не е тука само лудницата.. ноќниот живот е добар (се разбира може и подобро).. и се е ок.. Ако ги преживееме пожариве се гледаме на кајгана собиранка.. :pos2::pos2::pos2:
epa ova ne e losa ideja samo nekoj treba da kazi za toa inaku i jas sum ''ZA''

Член од
5 февруари 2006
Мислења
8
Поени од реакции
1
OOooooдамна почеток на 90тите... со самостојна Македонија, Демир Хисар од населба, доби статус на град
------------------------------------------------------------
Samo me interesira što zele vo obzir koga go proglasile Demir-Hisar za GRAD. Za ovija što ne znaat mnogu za Demir-Hisar.....Vo D-Hisar ima raskrsnici, ama nema nitu eden semafor, do duša kolku gledav, tamu, i autata ne se registriraat retko koj, žmigavci nikoj ne koristit, ama žimi mama...taka e.Ima dva kafići, Tandem, i Dezodea....lele majko.....edniot e od gradonačalnikot na GRADOT, Rovjata, inače da se znae Demir Hisar e postanat od poranešnoto selo MURGAŠEVO.(a sega kako veleat grad)
Od fabriki, vo GRADOT, ima.....fabrika za jajca, ili farma,Fabrika za tutun, ama slušnav ...propadnala, mislam za monopolot, sega neznam što će pušat Demirhisarci, e...pa dostamuje....do sega, što pušele, popušile....

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Некој Демирхисарец ти го под.... и сега лоши спомени?

Сори.... такви сме :)

Ај сега мрш од темава!

Член од
5 февруари 2006
Мислења
8
Поени од реакции
1
Јас како демирхисарец знам дека НЕ Е лудницата единственото место!

Koj reče deka ludnicata e edinstvenoto mesto?????
ima i Dezodea,............tandem,.....(nema poveće.....tolku!):nenene:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Абе чупе.... озбилно ако не ти чини Демир Хисар, што идиш. Не мора да доаѓаш. Не те сакаме... сфаќаш?

На темава 20 луѓе кои не се од ДХ кажуваат дека интересно си поминуваат, а ти, овде дојдена си со цел да се расправаш... и шириш дезинформации

Не се само тие 2 кафичи во Демир Хисар. Thunder, Dezodeja, 501, B&S, Pejkovski, и повремено Кај Симче (незнам како се вика кафичот)

Вечерва ќе биде добро ... Ноне во Тандер.... мххх

Член од
5 февруари 2006
Мислења
8
Поени од реакции
1
Koga dojdi prvi semafor,vo D-Hisar-javete...!

Некој Демирхисарец ти го под.... и сега лоши спомени?

Сори.... такви сме :)

Ај сега мрш од темава!
E...momče....nemoj da bideš de nerva.....! Ste mi naperkale ovija crveni semaforčinja,e....bago,tolku li te iznervira, što sum rekla da nevidov ni eden semafor, vo DH.? ako pogrešiv, ispravime....Vidov seto toa, i stojam zad toa što go rekov.A....ti, vo nedostig na poinakvi dokazi,:drk: :drk: .
Nemam ništo protiv D-Hisar,samo koga go kladat prviot semafor,javi....
Bev pred nedela dena kaj čičko Taljo, na sendvič, poveće mi go zabiberi, ama samata si go barav,-ne...ne....sekoja čes za kvalitetot!:toe:
A...za ludnicata, ete slušnav da vo Bardovci, izbegale bolni,(toa go čuv na mk/tv pred15 dena, koga bev tamu) vo nedostig na sražari.....vaka go prokomentarisav ova..Dobro što ne izbegale od Demir-Hisarskata duš.bolnica.....koj će gi najdi posle koga se pomešaat so D-Hisarci...HaHaHaHa...:pos2:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
A bre vie Demirhisarci mnogu ste bile temperamentni! :icon_bigg

Me inspiriravte so temava, pa rekov da gi poglednam slikite na sajtot -- mnogu mi se bendisa! -- i sega navistina imam zhelba da go posetam Demir Hisar. Ochigledno e deka dal Gospod tamu.

Imam nekolku prashanja:

1. Kade mozham da prespijam? Na sajtot e prikazhan restoran "Evropa", no toa ne me interesira, tuku sakam bash selski turizam, t.e. selska kukja. Dali lesno mozhe da se iznajmi takva kukja (ili 1-2 sobi) da recheme za 3-4 dena? Dali mozhe da se prespie vo nekoj manastir kako toj pogore a slikata? Kolku bi chinelo edno takvo zadovolstvo?

2. (a) Vo koi se lokali mozhe da se jade i shto? Spomenavte skara nekolkupati kaj chichko Taljo. A shto nudi restoran Evropa?
Ako vekje tolku go falite domashnoto vino, leb, itn., ubavo kje e po nekoe meni i/ili sliki da stavte na net. ;-)

(b) Ako sakam da platam za da dobijam domashno spremeno jadenje - pechurki ili zelnik na primer, dali mozhe da se kupi takva usluga?

(c) Dali povekjeto "namirnici" se odgleduvaat vo DH ili se nosat od nekade? Na primer domati....

3. Kade, t.e. na koi mesta konkretno mozham da peshacham? I dali e toa celosno "diva" priroda, ili ima po nekoja staza za peshachenje?

4. Koja e taa "nova naselba" (ne znam kakvi drugi naselbi i maala ima) i kade se naogja? Kje beshe ubavo da ima nekakva mapa na gradcheto za da se orjentirame shto kade e.

Kajgana Shop

На врв Bottom