- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 1.647
- Поени од реакции
- 45
Го мелеш или така цел како грутка го грицкаш ?:pos2:За пролив, само јаглен.
Го мелеш или така цел како грутка го грицкаш ?:pos2:За пролив, само јаглен.
Веројатно ти е од дремење на компјутер шарајќи по Кајгана:pos2: . Немај гајле ќе помине, кога ќе поцрне:pos2: .Луѓеее помагајте...
Ми се појави денеска некое црвенило на очите, како алергија нешо ама не сум сигурен, прво мислев дека ми е од леќите ги извадив, ставив капки Прокулин али уште ми стои црвенилото...
...Со да правам??? (само на лекар да не идам )
Не сум многу компетентна за да ви кажувам лекарства ама ке ви кажам нешто од секојдневно искуство.Има луге кои цел живот имаат низок приисок па не им е проблем да живеат со тоа.Напротив имаат проблем ако им се качи притисокот и тогаш добиват тешкотии.Затоа мислам дека ако од секогаш му било така и ако нема притоа проблеми значи така функцонира неговиот организам.Инаку како општо познати средства кои го подигаат притисокот се:кафето,црвеното вино,поголемата физичка активност....и секако нервозата:pos2:.Сепак за посигурно е да си се обрати човекот на лекар.ПозззАј сеа ја да прашам нешто ..
Имам еден другар , има константно низок притисок..
И сеа последен пат рече кога мерил притисок му бил 60 со 20 ..Ми беше сумливо дека со толку би можел да се движи , затоа што кога мене ми падна толку притисокот , се онесвестив..
Кажете сеа , дали е можно притисокот да е толку низок , а он нормално да функционира ..зато шо мене ми е тоа малце сумливо..??
нема шанса да имал притисок 60 со 20 и да бил свесен и да се движел. со тој притисок се, не дај Боже, пред умирање, веќе се појавува оток на белите дробови и се во несвесна состојба. те мафтал нешто другар тиАј сеа ја да прашам нешто ..
И сеа последен пат рече кога мерил притисок му бил 60 со 20 ..Ми беше сумливо дека со толку би можел да се движи , затоа што кога мене ми падна толку притисокот , се онесвестив..
Кажете сеа , дали е можно притисокот да е толку низок , а он нормално да функционира ..зато шо мене ми е тоа малце сумливо..??
Да не е некое светско чудоАј сеа ја да прашам нешто ..
Може и тоа како., најчесто они се причина за главоболките во пределот на носот, над очите, тие предизвикуваат една константна болка, најчесто се лекува со "solo" лампи, односно инфрацрвени лампи, но помага и сончево зрачење, но зрачење кое минува низ стаклена површина, за да го апсорбира ултравиолетовото зрачење кое може да предизвика изгореници...Дали може да боли глава од синусите? (доколку се активни)