Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
не сум пушач ама дома сум изложен на пасивно пушење татко ми пуши цигари :/
Мислам дека немаш потреба од паника.
Доволно е кафе да испиеш и нормално дел од кафето останува во устата хранопроводот кога искашлувашм доаѓа до помешување ( ова го земам само како пример ).
Не сум видел како изгледа кашлицата за да знам, но најдобро е да отидеш до доктор ништо нема да те кошта.
Ако не чуствуваш болки ко да ти се откинува нешто од градите кога ти излагаат тие црни што и да се тогаш почекај да ти помине кашлицата, па тогаш можеш да видиш дали треба или не да делуваш.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Почнав да пијам еден чај за слабеење, пијам по три шолји дневно и плус пијам две шолји зелен чај. Дали е тоа голема количина на чај за еден ден, колку е препорачливо да се пие чај и дали е добра кога дневно се пијат повеќе видови на чај или подобро е да се задржам на еден вид?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
па не осеќам дека кашлам од плуќата туку осеќам дека ми се слива од синусите во грлото.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Почнав да пијам еден чај за слабеење, пијам по три шолји дневно и плус пијам две шолји зелен чај. Дали е тоа голема количина на чај за еден ден, колку е препорачливо да се пие чај и дали е добра кога дневно се пијат повеќе видови на чај или подобро е да се задржам на еден вид?

Чајот во количина исто можеш да го внесуваш како водата, не мислам дека е никаков проблем што пиеш во таа количини и мешаш повеќе видови.
Веќе рече дека пиеш за слабеење, значи не ставаш шеќер.

--- надополнето ---

Ми рекоа дека ќе те отрујам, :icon_lol: така да внимавај со зелениот чај, зошто тој и индискиот се појаки. Бирај други видови.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Чајот во количина исто можеш да го внесуваш како водата, не мислам дека е никаков проблем што пиеш во таа количини и мешаш повеќе видови.
Веќе рече дека пиеш за слабеење, значи не ставаш шеќер.
Без разлика каков чај да пијам никогаш не користам шеќер, секогаш го пијам не засладен. Туку тоа ми беше прашањето да не има врска што пијам различни видови на чај, зошто до сега сум практикувала да пијам еден вид на пример некое време пијам само зелен чај, потоа друг. Немам никаков проблем, баш ми годи што пијам повеќе чај , но да си прашам за секој случај.

ОК фала ќе правам друга комбинација.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Без разлика каков чај да пијам никогаш не користам шеќер, секогаш го пијам не засладен. Туку тоа ми беше прашањето да не има врска што пијам различни видови на чај, зошто до сега сум практикувала да пијам еден вид на пример некое време пијам само зелен чај, потоа друг. Немам никаков проблем, баш ми годи што пијам повеќе чај , но да си прашам за секој случај.

ОК фала ќе правам друга комбинација.
Предозирањето со чаеви не е добро, тие не се штетни но за разлика од другите течности како свежо исцедени сокови, чаевите не освежуваат туку некои од нив имаат и дехидрацион ефекти, затоа пиј чаеви незасладени и не во големи количини....чаевите се здрави во нормални дожи.....нормално како и се друго
ПОЗДРАВ

I

Intex

Гостин
Во зимските месеци годинава чуствувам болка по кожата кога ја допирам, во пределот на стомакот, кожата нагоре, значи не е секаде, само некои места, и чат пат само ме здоболува без да го допрам.
Мислам да не е до облеката, да не допира на некои места, разговарав и со пријателка која се разбира од медицина, кажа дека може да се работи за покачено ниво на холестерол.
Кажете дека се симптоми на ништо страшно, не сакам паничење.:D

П.С. Кога се праам дрво, болката магично исчезнува.:pos:

T

Tetro

Гостин
Во зимските месеци годинава чуствувам болка по кожата кога ја допирам, во пределот на стомакот, кожата нагоре, значи не е секаде, само некои места, и чат пат само ме здоболува без да го допрам.
Мислам да не е до облеката, да не допира на некои места, разговарав и со пријателка која се разбира од медицина, кажа дека може да се работи за покачено ниво на холестерол.
Кажете дека се симптоми на ништо страшно, не сакам паничење.:D

П.С. Кога се праам дрво, болката магично исчезнува.:pos:
Да, одма ќе ти кажам тоа што сакаш? Епа, не може така.

Можно е да имаш некоја иритација на кожата. Мене веќе 2-3 дена ме боли кожата на лактовите на двете раце, каде и да закачам ме боли. Таму ми е сува и црвена кожата.
Ама, знам дека ми е од тоа, ќе помине.

п.с. Ако некој знае некоја крема што му помогнала, нека каже. :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Да, одма ќе ти кажам тоа што сакаш? Епа, не може така.

Можно е да имаш некоја иритација на кожата. Мене веќе 2-3 дена ме боли кожата на лактовите на двете раце, каде и да закачам ме боли. Таму ми е сува и црвена кожата.
Ама, знам дека ми е од тоа, ќе помине.

п.с. Ако некој знае некоја крема што му помогнала, нека каже. :)
Тоа ти е од што е ладно надвор и кога излегуваш кожата дури и преку облека се суши на тие делови. Затоа ако сте подолго време надвор на ладно, и кога ќе се вратите дома, можете да забележите дека и колената ви се малку побели од остатокот од кожата.
За вака искушената кожа потребна е мрсна крема. Можеш да си земеш Павловичева маст (или Павлодерм). Помага доста и ја прави кожата малку поеластична, па и нема толку лесно да испукува.

Др.Кулен, лично јас не знам за што може да станува збор кај тебе, ама ако не ти одговори никој со такво искуство, би било убаво да појдеш до кај матичниот лекар чисто за консултација.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Тоа ти е од што е ладно надвор и кога излегуваш кожата дури и преку облека се суши на тие делови. Затоа ако сте подолго време надвор на ладно, и кога ќе се вратите дома, можете да забележите дека и колената ви се малку побели од остатокот од кожата.
За вака искушената кожа потребна е мрсна крема. Можеш да си земеш Павловичева маст (или Павлодерм). Помага доста и ја прави кожата малку поеластична, па и нема толку лесно да испукува.

Др.Кулен, лично јас не знам за што може да станува збор кај тебе, ама ако не ти одговори никој со такво искуство, би било убаво да појдеш до кај матичниот лекар чисто за консултација.
Ова може да биде причина, но сепак посетете лекар, ако сметате дека треба т.е. ако не поминува...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Кантарионовото масло беше за изгореници? Ај побрз одговор, зашто недела е, нема отворена аптека па дали да ставам тоа на кожата. Иначе не е некоја голема изгореница, ама боли... :ѕ

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Кантарионовото масло беше за изгореници? Ај побрз одговор, зашто недела е, нема отворена аптека па дали да ставам тоа на кожата. Иначе не е некоја голема изгореница, ама боли... :ѕ
Да кантарионово, ако имаш кисела зелка земи лист и ставиго на изгореницата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom