Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
C

cige

Гостин
Ајде повторно ќе прашам, тоа се цени за приватни прегледи?
Морам ли за приватен преглед кај овие горе наброените ординации да имам здравствена книшка?
Да да тоа се цените за приватни прегледи. Мислам дека не треба, затоа што знам дека мајка ми се лечи во ремедика веќе една година, секој месец оди на контроли, и ги носи само резултатите од предходните прегледи и си плаќа приватно.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ајде повторно ќе прашам, тоа се цени за приватни прегледи?
Морам ли за приватен преглед кај овие горе наброените ординации да имам здравствена книшка?
Да, тие се цени за приватни прегледи. И не ти треба ништо само 700 ден у џеб да си платиш за прегледот.
Визија се одлични според мене, одлично опремени и одличен пристап кон пациентите имаат. Одамна не сум бил на преглед, ќе треба да ги посетам у скоро време изглеа :)

C

cige

Гостин
Апаратите не се толку битни колку што е битен докторот. Во Систина работи Др Златко Арнаудовски, моментално најдобриот очен доктор во Македонија (од клиничките), само кај него веројатно слободен термин би имало за неколку месеца, јави се во Систина и прашај.
Би ти ја препорачала и Др. Димитрова, ординацијата се вика Орбита, кај фонтаната кај Градски парк се наоѓа.
Иако е постара докторка, се' уште е една од најдобрите, ако не и најдобра во Скопје. Кај Димитрова прегледот е 1000 денари, но си вреди.
Офталмос се прилично лоши (од искуство, неколку пати утнат диоптер, еднаш кај мене и другите кај мои блиски).
За Визија не знам и не би можела да кажам.
Ако можеш би ти рекла да одиш или кај Арнаудовски или кај Димитрова.
И за вакви работи не се гледаат 200-те денари разлика во цената, туку каде е најдобриот доктор.
Тоа само онака го спомнав, поради тоа што не видов разлика меѓу нив трите, и никој немаше спомнато кој е најдобар, па мораше според некоја логика да одберам некого.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Пак јас по незнам кој пат овде на темава.:)
Oвој пат не ем боли глаавта туку качив висока температура,едвај зборувам.
Ме боли и грло и стомак и половина.
Имам голема кашлица.
Ми се врти во глава.
До пред пола час ми бееш во ред ама сега ова ми дојде како од ведро небо.
Пијам течности но никако нe помага :(

Б

Бат Елохим

Гостин
Пак јас по незнам кој пат овде на темава.:)
Oвој пат не ем боли глаавта туку качив висока температура,едвај зборувам.
Ме боли и грло и стомак и половина.
Имам голема кашлица.
Ми се врти во глава.
До пред пола час ми бееш во ред ама сега ова ми дојде како од ведро небо.
Пијам течности но никако нe помага :(
Ако пишеш и коски дека те болат или се разбудиш ко воз да те маанал - вирус гаден има. Ибупрофен, не парацетамол. Парацетамол намалува само температура, а Ибупрофен и намалува + воспалителен процес.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Ако пишеш и коски дека те болат или се разбудиш ко воз да те маанал - вирус гаден има. Ибупрофен, не парацетамол. Парацетамол намалува температура, а Ибупрофен и намалува + воспалителен процес.
Фала на советот,ке ги земам тие.А за коските хахах што знам,едвај одам.Кога тогаш навистина ке изгледам ко воз да ме згазил,фала уште еднаш :smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
РубинРед, заборавив, Ибупрофен никако на празен стомак. После јадење, мака немаш. После 2-3 дена како нова.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Никој не знае чаре бе ?? (на прошла страна е проблемот ... и уште на 20 различни страни од поочеток на темава :D )

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Како дојде до таа повреда?
Беше на доктор?
Па не знам брат , ваљда од превише напор и трчање или нешто ....НАЈВЕРОЈАТНО е некоја тетива изместена а у ...али го иам истиов проблем веќе 2години +- .... т.д не знам дали само масажа би помогнала и не знам воопшто ни дали е Тетива ....само знам дека ме корне од болка и неможам да исправам нозе комплетно ....и ме боли (кај што е заокружено) цел тој дел ...

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Па не знам брат , ваљда од превише напор и трчање или нешто ....НАЈВЕРОЈАТНО е некоја тетива изместена а у ...али го иам истиов проблем веќе 2години +- .... т.д не знам дали само масажа би помогнала и не знам воопшто ни дали е Тетива ....само знам дека ме корне од болка и неможам да исправам нозе комплетно ....и ме боли (кај што е заокружено) цел тој дел ...
Друже ти си за на доктор... 2 години и не си превзел ништо? Мислам дека непотребно овде бараш помош бидејќи веќе дооооолг период ти трае таа болка.
Сабајле книшка и на лекар и сподели после резултатите.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
сакав да прашам, пред некое време бев настинат (пред 1ипол недела) ми течеше носот и синусите ми разработеа. сеа уште малце кашлам и исфрлам шлаем, но приметив шлаемот е така како црн некако со црни точки. од што е така? позз

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
сакав да прашам, пред некое време бев настинат (пред 1ипол недела) ми течеше носот и синусите ми разработеа. сеа уште малце кашлам и исфрлам шлаем, но приметив шлаемот е така како црн некако со црни точки. од што е така? позз
Дали си пушач?

Член од
17 март 2010
Мислења
64
Поени од реакции
0
Од некое време кога одам на голема нужда столицата е многу жолта, онака лимон жолта а предходно мислам дека небила таква. од што може да биде?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Мене ме боли стомакот и желудникот кога ги пипнам силно. Од што е тоа?
+ кога вежбам и после вежбање као ми се замаглува пред мене.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom