Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo.Nova sum na forumot i ke ve zamolam za sovet.Pred 6-7 meseci,od pregolem stres pocna silno da me cesaat racete i nozete.Se mackav so prirodni preparati: neven,kantarion,GinGira od Borola.Ne se mackav nisto so hemija zatoa sto bev bremena.Dva meseci pred da se porodam ,prekina cesaneto,ama ostanaja kako kafeavi fleki na nozete,a sega gledam deka mozno e da ostanat luzni.Bev na doktor,megutoa nisto,nema nikakvo podobruvane.Dali ima nekoj iskustvo so vakvo nesto?

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Имам силна болка и чувствителност на предниот заб, не можам ни да го допрам, ни да пијам ладно, ни топло, ништо. Реагира на се` можно. Ми отече и горната усна, непцата околу забот ми се црвени, главата ужасно ме боли, болка чувствувам и под носот и во пределот на слепоочникот. Пиев вентор, барем болката да ја снема, ама безуспешно. Дали има некој стоматолог да даде мислење?
Ужасно болииии :(
п.с. утре обавезно идам на стоматолог и на рентген.

C

cige

Гостин
Според тоа што е на страната очигледно дека располагаат со задоволителна опрема и соодветен кадар. Пишав на google "офтамологија" и ми даде резултати само од Систина, и таму според напишаното се гледа дека се навистина професионални. А еден другар ми ја препорача од искуство "oftalmos", се наоѓала некаде на плоштад. Па во теков на неделава ќе одлучам каде ќе одам да се прегледам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Според тоа што е на страната очигледно дека располагаат со задоволителна опрема и соодветен кадар. Пишав на google "офтамологија" и ми даде резултати само од Систина, и таму според напишаното се гледа дека се навистина професионални. А еден другар ми ја препорача од искуство "oftalmos", се наоѓала некаде на плоштад. Па во теков на неделава ќе одлучам каде ќе одам да се прегледам.
Офталмос се наоѓа на улицата на Италијанска амбасада во Центар карши Мекдоналдс, така да не е баш на плоштад :)

C

cige

Гостин
Се јавив и еве податоци:
1.Vizia - 700 денари, слободен термин најрано 3 февруари
2.Sistina - 750 денари, слободен термин најрано 7 февруари
3.Oftalmos - 900 денари, има слободен термин
Офталмос отпаѓа поради цената и со оглед на тоа дека има слободни термини иако се имаат најповолна локација(во центар), очигледно колку имаат задоволни клиенти.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Се јавив и еве податоци:
Офталмос отпаѓа поради цената и со оглед на тоа дека има слободни термини иако се имаат најповолна локација(во центар), очигледно колку имаат задоволни клиенти.

Немој Офталмос, не само ради цената. Знаат да утнат за обичен диоптер ... а не пак нешто друго.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Се јавив и еве податоци:
Ова се цени на приватните прегледи??

C

cige

Гостин
Немој Офталмос, не само ради цената. Знаат да утнат за обичен диоптер ... а не пак нешто друго.
Ќе размислам деновиве кај да одам, Визиа е специјална само за очни прегледи, а Систина е нова(од април), и имаат нови апарати и први како клиника на државно ниво, па ќе се одлучам деновиве. Ако меѓувреме некој не сподели искуство.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ќе размислам деновиве кај да одам, Визиа е специјална само за очни прегледи, а Систина е нова(од април), и имаат нови апарати и први како клиника на државно ниво, па ќе се одлучам деновиве. Ако меѓувреме некој не сподели искуство.
Апаратите не се толку битни колку што е битен докторот. Во Систина работи Др Златко Арнаудовски, моментално најдобриот очен доктор во Македонија (од клиничките), само кај него веројатно слободен термин би имало за неколку месеца, јави се во Систина и прашај.
Би ти ја препорачала и Др. Димитрова, ординацијата се вика Орбита, кај фонтаната кај Градски парк се наоѓа.
Иако е постара докторка, се' уште е една од најдобрите, ако не и најдобра во Скопје. Кај Димитрова прегледот е 1000 денари, но си вреди.
Офталмос се прилично лоши (од искуство, неколку пати утнат диоптер, еднаш кај мене и другите кај мои блиски).
За Визија не знам и не би можела да кажам.
Ако можеш би ти рекла да одиш или кај Арнаудовски или кај Димитрова.
И за вакви работи не се гледаат 200-те денари разлика во цената, туку каде е најдобриот доктор.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ајде повторно ќе прашам, тоа се цени за приватни прегледи?
Морам ли за приватен преглед кај овие горе наброените ординации да имам здравствена книшка?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Muskuli.jpg

Aјде по 100ти пат ...... таму ме КОРНЕ од болка и доведува до тоа да не можам целосно да ја исправам ногата ...... а кога пробувам ме докорнуе од болка .... Лек/Чаре/Што ми е ?

Фала !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom