- Член од
- 3 декември 2008
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 22
Како што си седев,професоркава предаваше и оддеднаш почна (незнам како да објаснам прв пат ми се деси ) светлата страна ми беше ко матна додека кога гледав на темно(т.е. на сончевата светлина и у ходник ) беше скоро бистро,главоболка страшна...Сега кога станав со видот ми е нормално али главата многуу ме болии,а деснава страна над челово најмногу ми пуца...Вчера ме избајна добар дожд од Континентал до Рамстор...потоа уште двапати од рамстор до плоштад и назад..Парацетамол пиев и витаминско апче,па ќе видам до утре како ќе ми е...Може ли да бидеш подетален. Си имал ли предтоа проблеми со видот? Откако се наспа ти помина ли те почна ли да гледаш нормално?
Како матно почна да гледаш, едноставно си беше свесен се ОК, само не ги гледаше убаво предметите на далечина (резмачкани, нејасни букви на табла) ко да гледаш низ очила со диоптер или ти се "вртеше во главата" па гледаше ко кроз магла, а и свесноста ти беше намалена (ко да си станал наеднаш од кревет и ти се привртува во глава)?
Од ова шо до сеа го кажа:
Може и да е поврзано со очите, ама не верувам дека е до тоа (причини се појавило одеднаш)
Веројатно е до главоболката те до низок / висок крвен притисок. Ак можеш измери си притисокот па пиши.
Случајно да не си на диета?
Напиј се нешто за главоболката: аспирин или парацетамол, ак имаш.
Ќе видам...нз за крвниот притисокк...доста долг период многу често ми се дешава кога ќе станам седејќи ми се завртува свеста и ми се затемнува 2-3 секунди...а никад не сум прашал што може да е ?така одеднаш не се добива миопија, ако треба да носиш наочари подолго време ќе си искусувал проблеми со видот.
Сметам дека можеби крвниот притисок можеби ти се покачил или одеднаш ти се снижил. Уште гледаш матно? Ако не ти се избистри, подобро да појдиш на лекар, и не се напреај многу деновиве.