- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 2.065
- Поени од реакции
- 666
Околу 700 ден.Знае ли некој колку пари отприлика зимаат на трансфузија за одредување на крвната група?
Можно е да има промени во цените, да си прашаш за најточно.
Околу 700 ден.Знае ли некој колку пари отприлика зимаат на трансфузија за одредување на крвната група?
Септолете? :/ Иначе знам прееедобар лек за ова ама не знам дали ќе сакаш, направи гаргара со солена вода, одма подобрување ќе имашНешто за грло имате да препорачате? Ме боли веќе два дена ужасно.Бев до амбуланта и матичниот на одмор ми бил и си земав стрепсилс ама џабе фрлив парите изгледа.Пола пакетче ги стопив денес бонбоните и никаков ефект.Ми рекоа дека од 1-2 поминувало а јас 12 за 5 саата излижав и никаков ефект.Утре планирам да варам чај а ако имате некое друго чаре помагајте...
Аптекарката ми предложи септолете ама јас си земав стрепсилс и се зафрканав.Ај ке пробам и со двете утре па ке видам.Фала многу..Септолете? :/ Иначе знам прееедобар лек за ова ама не знам дали ќе сакаш, направи гаргара со солена вода, одма подобрување ќе имаш![]()
Не претерувај со антисептиците тие иако не се опасни можат да го надразнат желудникот, и да осеќаш мачнини и повраќање инаку јас топло би ти го препорачал д-р Тајс АНТИ-СЕПТИК, како најдобар по мое мислење или пак Trachisan, сепак остави за неколку дена ќе помине не претерувај со таблетите за шмукање...Нешто за грло имате да препорачате? Ме боли веќе два дена ужасно.Бев до амбуланта и матичниот на одмор ми бил и си земав стрепсилс ама џабе фрлив парите изгледа.Пола пакетче ги стопив денес бонбоните и никаков ефект.Ми рекоа дека од 1-2 поминувало а јас 12 за 5 саата излижав и никаков ефект.Утре планирам да варам чај а ако имате некое друго чаре помагајте...
Како да го оставам мислиш? Јас мислев ако не зимам ништо друго само на чај да бидам ама уште топол чај на времево ми фалиНе претерувај со антисептиците тие иако не се опасни можат да го надразнат желудникот, и да осеќаш мачнини и повраќање инаку јас топло би ти го препорачал д-р Тајс АНТИ-СЕПТИК, како најдобар по мое мислење или пак Trachisan, сепак остави за неколку дена ќе помине не претерувај со таблетите за шмукање...
Стоматидин, праиш гаргара и ке ти помине одма...проверено....и излечено...Нешто за грло имате да препорачате? Ме боли веќе два дена ужасно.Бев до амбуланта и матичниот на одмор ми бил и си земав стрепсилс ама џабе фрлив парите изгледа.Пола пакетче ги стопив денес бонбоните и никаков ефект.Ми рекоа дека од 1-2 поминувало а јас 12 за 5 саата излижав и никаков ефект.Утре планирам да варам чај а ако имате некое друго чаре помагајте...
Не мислев да го оставиш буквално туку да не го форсираш нема да помине веднаш ќе потрае ден-два ... инаку нема потреба од топол чај пиј свежо исцеден сок, конзумирање на собна темперетура, и анти септик како што ти пишав но по еден на 3-4 саати и ништо страшно ќе помине....Како да го оставам мислиш? Јас мислев ако не зимам ништо друго само на чај да бидам ама уште топол чај на времево ми фали![]()
Оди дарувај крв со тоа веднаш добиваш три плуса заштедуваш 500-600 денари и помагаш на некој на кому му е потребна, по неколку дена ке добиеш картонче на кое се ќе ти биде запишано, секако плус тоа крвта се тестира и на неколку преносливи болести за недај боже од такво нешто ќе те известат....Знае ли некој колку пари отприлика зимаат на трансфузија за одредување на крвната група?
Оди дарувај крв со тоа веднаш добиваш три плуса заштедуваш 500-600 денари и помагаш на некој на кому му е потребна, по неколку дена ке добиеш картонче на кое се ќе ти биде запишано, секако плус тоа крвта се тестира и на неколку преносливи болести за недај боже од такво нешто ќе те известат....[/quote]Околу 700 ден.
Можно е да има промени во цените, да си прашаш за најточно.
Ќе си купиш капки за забоболка Дентогал и би требало да ти помогне.вака сега....не ми се оди на стоматолоог по ова жешко...секојдвено имам тапа болка и тоа ме боли плмобираниот заб,не знам како може но ете боли...де кажете како барем да ја намалам болката..има тема на форумов за забоболка но читав таму и пробував но некако нејќе да помогне баш...
--- надополнето: Jul 13, 2011 5:52 PM ---
дали само ваѓање на забот е спасот![]()
пробај мене ми имаат помогнато.какпи Дентогал прв пат слушам но благодарам би можел да одам во аптека да побарам.Но зошто баш веќе пломбиран заб ме боли,дали има некои пропусти,пукнала на некои места пломбата па влегува храна навистина не знам.