Дежурна Ординација! #2

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Докс @bijons @Stern нешо само да ве прашам двајцата. Као шо кажав супер е не ми е сува више кожата на главата и не лепи за кожата коа го отварам, онака си лизга као порано. Нема нишо више црвено и се е нормално као порано. Аск дали уше да се мачкам со канестен или не? И уше еден аск сабајле коа го мијам дали мора да го бришам со пешкир или може само да го подржам отворен да се исуши сам на воздух па да си го затворам. И трет аск од коа ќе престанам да го мачкам колку пати у недела да ја мијам главата со еуцеринот мислам еднашка у недела а секој ден коа се туширам само со млака вода без сапун или како? Тенкс и плс одговорете ми зошо не знам лол нејќам па да ми се пофтори тоа шо беше лол
...све си знајш сега, голем си, ќе прекинеш сега со мачкање канестен, ако се повтори пак ќе мачкаш некој ден, ќе го бришеш како сакаш ама не со триење, секогаш кога ќе се миеш доле еднаш на ден ќе го користиш тој сапун еуцерин, а секој ден кога се тушираш ќе користиш некој гел на сунѓер и со таа пена од сунѓерот ќе си го поминеш телото! ако внимаваш нема да се повтори, ако не пак ќе се повтори ни прв ни последен и тоа е нормално живи луѓе сме!

Член од
28 ноември 2022
Мислења
382
Поени од реакции
659
Докс @bijons @Stern нешо само да ве прашам двајцата. Као шо кажав супер е не ми е сува више кожата на главата и не лепи за кожата коа го отварам, онака си лизга као порано. Нема нишо више црвено и се е нормално као порано.
Aman be dete, edna obicna ,,sitnica,, so penisot kvantna fizika ja stori! Razbiram deka ,,svetinja,, ti e toj tamu dole //pubertet!//, no nema potreba od preteruvanje za nesto navistina beznacajno! Se ti e odlicno objasneto od moja i od strana na @bijons samo svrti edna stranica nazad i povtoruvaj so citanje! Eve @bijons ti odgovorila odlicno, no ajde i od mene da go slusnes istoto, samo zosto si dete inaku ke te ignorirav. Postavuvas ednostavni prasanja sto nekoj dosega od domasnite //tatko, postar brat// veke odamna trebalo da ti gi prenese odgovorite.

Аск дали уше да се мачкам со канестен или не?
Ne, stom se e vo red dovolno e.
И уше еден аск сабајле коа го мијам дали мора да го бришам со пешкир или може само да го подржам отворен да се исуши сам на воздух па да си го затворам.
Moze i na ,,vozduh,, da go ostavis da se isusi dve minuti, vazno glavata da bide suva od voda koga ke go zatvoris!
И трет аск од коа ќе престанам да го мачкам колку пати у недела да ја мијам главата со еуцеринот мислам еднашка у недела а секој ден коа се туширам само со млака вода без сапун или како?
Nema steta od ednas //no ne i poveke!// vo denot da go izmies so sapunot.
Тенкс и плс одговорете ми зошо не знам лол нејќам па да ми се пофтори тоа шо беше лол
Si razmislil li od kade ti se ,,pojavile,, i kolonizirale tie gabi na toa mesto? Nesoodvetna higiena mladicu! Masturbacija so valkani prakticno kazano kontaminirani race. Tastaturata i gluvceto, telefonot ili vo sto i da gledas koga masturbiras e ,,duvlo,, na zarazi, povalkano i od toaletnata wc shkolka! Vodi smetka na higienata na racete koga masturbiras, primenuvaj gi sovetite sto ti gi dadovme i nema da ti se povtori. Dokolku nekogas ti se povtori, ova e bukvalno nisto i bez panika. Relaks i sekoe dobro.

Последно уредено:
Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
...све си знајш сега, голем си, ќе прекинеш сега со мачкање канестен, ако се повтори пак ќе мачкаш некој ден, ќе го бришеш како сакаш ама не со триење, секогаш кога ќе се миеш доле еднаш на ден ќе го користиш тој сапун еуцерин, а секој ден кога се тушираш ќе користиш некој гел на сунѓер и со таа пена од сунѓерот ќе си го поминеш телото! ако внимаваш нема да се повтори, ако не пак ќе се повтори ни прв ни последен и тоа е нормално живи луѓе сме!
Aman be dete, edna obicna ,,sitnica,, so penisot kvantna fizika ja stori! Razbiram deka ,,svetinja,, ti e toj tamu dole //pubertet!//, no nema potreba od preteruvanje za nesto navistina beznacajno! Se ti e odlicno objasneto od moja i od strana na @bijons samo svrti edna stranica nazad i povtoruvaj so citanje! Eve @bijons ti odgovorila odlicno, no ajde i od mene da go slusnes istoto, samo zosto si dete inaku ke te ignorirav. Postavuvas ednostavni prasanja sto nekoj dosega od domasnite //tatko, postar brat// veke odamna trebalo da ti gi prenese odgovorite.

Ne, stom se e vo red dovolno e.

Moze i na ,,vozduh,, da go ostavis da se isusi dve minuti, vazno glavata da bide suva od voda koga ke go zatvoris!

Nema steta od ednas //no ne i poveke!// vo denot da go izmies so sapunot.

Si razmislil li od kade ti se ,,pojavile,, i kolonizirale tie gabi na toa mesto? Nesoodvetna higiena mladicu! Masturbacija so valkani prakticno kazano kontaminirani race. Tastaturata i gluvceto, telefonot ili vo sto i da gledas koga masturbiras e ,,duvlo,, na zarazi, povalkano i od toaletnata wc shkolka! Vodi smetka na higienata na racete koga masturbiras, primenuvaj gi sovetite sto ti gi dadovme i nema da ti se povtori. Dokolku nekogas ti se povtori, ova e bukvalno nisto i bez panika. Relaks i sekoe dobro.
Тенкс докс и сори шо ве замарав. Стерн неам татко и поголем брат сори.
Ќе правам се шо ми кажавте тенкс многу. Само уше нешо за друго да ве прашам ќе ми значи мислењето зошо за мајка ми и баба ми е, дали да се вакцинираат за корона пак зошо им викаат дека требало четврт пат да ги боцкаат лол, зошо мајка ми има некоја хронична болест а баба ми е постара. Ја неам примено вакцина за корона а па ја имало многу. Тенкс многу и сори шо ве замарам па

Член од
28 ноември 2022
Мислења
382
Поени од реакции
659
Само уше нешо за друго да ве прашам ќе ми значи мислењето зошо за мајка ми и баба ми е, дали да се вакцинираат за корона пак зошо им викаат дека требало четврт пат да ги боцкаат лол, зошо мајка ми има некоја хронична болест а баба ми е постара. Ја неам примено вакцина за корона а па ја имало многу. Тенкс многу и сори шо ве замарам па
Kategoricno ne! Ne trebalo nitu ednas da primat ,,vakcina,,. Toa e se, samo vakcina ne! Tebe ni na kraj pamet da ne ti teknalo da primas!
Jas sto sum medicinsko lice nikogas ne sum pomislil ,,da se vakciniram protiv Covid,, i pokraj toa sto sum bil uslovuvan. Zosto i kako velam ne za tie ,,vakcini,, neka ne te interesira //dovolno sum ucel vo zivotot!//, no negativnite posledici bas od tie ,,vakcini,, sekojdnevno gi gledam veke dolg period vo rabotata so moite pacienti. Vo poveke detali na taa tema ne navleguvam i nema da navlezam.

Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
...мое мислење : НИКАКО!
Kategoricno ne! Ne trebalo nitu ednas da primat ,,vakcina,,. Toa e se, samo vakcina ne! Tebe ni na kraj pamet da ne ti teknalo da primas!
Jas sto sum medicinsko lice nikogas ne sum pomislil ,,da se vakciniram protiv Covid,, i pokraj toa sto sum bil uslovuvan. Zosto i kako velam ne za tie ,,vakcini,, neka ne te interesira //dovolno sum ucel vo zivotot!//, no negativnite posledici bas od tie ,,vakcini,, sekojdnevno gi gledam veke dolg period vo rabotata so moite pacienti. Vo poveke detali na taa tema ne navleguvam i nema da navlezam.
Тенкс ќе им кажам сеа да не се вакцинираат а јас нема никогаш нема се вакцинирам за корона

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Salam da ja osvezham Tetanus vakcinata . poslednata e od 2010.
Aktuelbo ima 2vo1 ili 3vo1.
Tetanus, Diphtherie, Polio
Ili samo Tetanus i Diphtherie.
Imalo i nekoja 4vo1 pokraj ovi tri imala i pertussis ( nemam pojma kako se vika po makedonski)

Shto bi mi prepiracale ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Salam da ja osvezham Tetanus vakcinata . poslednata e od 2010.
Aktuelbo ima 2vo1 ili 3vo1.
Tetanus, Diphtherie, Polio
Ili samo Tetanus i Diphtherie.
Imalo i nekoja 4vo1 pokraj ovi tri imala i pertussis ( nemam pojma kako se vika po makedonski)
Shto bi mi prepiracale ?
...нешто во грешка си?
46438-800-0.gif

... можеби живееш во Германија каде овие вакцини не се задолжителни туку со препорака, но ти како дете си пораснат во МКД каде е задолжителна имунизација, па со тоа ти си ги примил сите бустери за дифтерија, полио, зарем пак ќе бустираш?

...ако препораката е после 10 години да се прими бустер тетанус токсоид вакцина во Германија не значи дека е задолжително да ја примиш, ако дојде до некоја повреда ќе ја примиш тогаш, не знам што е проблемот однапред да предвидиш повреда и да бидеш заштитен? ти треба сега дополнителни попратни симптоми од реакциите? :toe:

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
...нешто во грешка си?
Прегледај го приврзокот 393639

... можеби живееш во Германија каде овие вакцини не се задолжителни туку со препорака, но ти како дете си пораснат во МКД каде е задолжителна имунизација, па со тоа ти си ги примил сите бустери за дифтерија, полио, зарем пак ќе бустираш?

...ако препораката е после 10 години да се прими бустер тетанус токсоид вакцина во Германија не значи дека е задолжително да ја примиш, ако дојде до некоја повреда ќе ја примиш тогаш, не знам што е проблемот однапред да предвидиш повреда и да бидеш заштитен? ти треба сега дополнителни попратни симптоми од реакциите? :toe:
Pa poshto imam mnogu cesto prilika da se povredam ( a i momentalno mi e ckrapnat malce prstot) po racete sakam da Stavam Tetanus podobro receno da ja osvezham.
Posled pat imam osvezheno Tetanus vo 2008 a ne kako shto sum pishal 2010.

E ovde ima "najmalce" 2vo1 Tetanus i Diphtherie a preporacuvaat revalcinacija na sekoi 10 god .Vo mojov slucaj se vejce 15 god.

Kako shto procitav Po Internet i ako dobro te razbrav Polio ne mi treba povejce, znaci tie 3vo1 i 4vo1 vakcini otpajgaat. :D

I kako shto znam Tetanus mu treba 28 denovi do imunizacija.

I sega shto bi rekle?
I shto e toa pertussis narodski kazhano ?

Fala.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
ако дојде до некоја повреда ќе ја примиш тогаш, не знам што е проблемот однапред
Колку време му треба на телото да развие имунитет после вакцината, а колку време ќе и треба на бактеријата при повреда да го сјебе телото?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Колку време му треба на телото да развие имунитет после вакцината, а колку време ќе и треба на бактеријата при повреда да го сјебе телото?
...забораваш дека при повреда веднаш се аплицира ,,готова антитела IgG" и не чекаме ич телото да развие имунитет во моментот на повреда.

I0ftzFfoaF83dm15WjGc.png

...тоа е хуманиот имуноглобулин т.е. Тетагам серум (ако ти е попознато), а во спротивен екстремитет се аплицира истовремено вакцината тетатокс токсоид која ќе го активира покасно одбранбениот систем како антитела igG од сопствениот организам.

Tetatox vaccine amp. 0.5ml x10-1-2509.jpg-1512x1512.jpg

...така да при повреди, трауми, најчесто сообраќајќи, изгоретини, касање од куче доволно да се стави во моментот серумот т.е. хуманиот имуноглобулин т.е. готова одбранбрена антитела igG што ќе не штити ВЕДНАШ да ,,не не' сјебе бактеријата", а после 72ч дури може да ја ставиме првата бустер доза на вакцината тетатокс токсоид.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Za imunitet trebaat 28 denovi.
Ama ima i tetanus Pasiv shto vo sushtina se antitela i reagiraat vednash no traat kratko vreme, vo sushtina dodeka pocni i aktivnata vakcina da deluva.
Se bockaat ako ne se lazham istovremeno DOKOLKU postoi Risiko od Tetanus.
Gi imam 1998ma primeno.

@bijons
Ova Magareshkava Kashlica kolku e cesta vo Mk ? I kolkava e potrebata ili rizikot za nekoj da se vakcinira?

IMG_20231009_181413.jpg

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
после 72ч дури може да ја ставиме првата бустер доза на вакцината тетатокс токсоид
За особа која е неверник на новите ковид боцкања, голем верник си за претходните дека има корист од нив :neetaka:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
За особа која е неверник на новите ковид боцкања, голем верник си за претходните дека има корист од нив :neetaka:
Ovi se dokazhani ako ne od drug od mene :D
A zaradi nemanje vakcina poznavam covek shto ostana bez raka! I mora da se racuna srejcen oti mozheshe za vlakno da zavrshi v dupka!

Jas skoro sekoj den imam po nekoja gebratinka od Blech shto se so Risiko da bidat so raznorazni bakterii kontaminiran.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom