Дежурна Ординација! #2

Член од
6 април 2018
Мислења
109
Поени од реакции
96

Нешто позитивно од македонското здравство

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Нешто позитивно од македонското здравство

...ако сакаш префрли го овде коментарот, овде во ова подтема е конкретно за прашање и одговори! :)

Член од
26 јуни 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Nekoj poiskusen sto znae da cita eho na testisi?

Последно уредено:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.702
Поени од реакции
1.091
Ех, кога би можело...
100 мислења напишав, па ги избришав.
Не се осудувам да кажам било што.
...
Ако смеам само неколку добронамерни совети да дадам.
- ако ти е близок, помагај му колку што можеш, давај му предлози, па макар и бескорисни.
/// Добиваат надеж, и се чувствуваат психички подобро, демек има некој со нив и покрај нив
- зборувај му убави работи, лошите премолчи ги
/// Не сакаат да слушаат неубави работи
- биди блиску до него, држи го за рака, збори му дека заедно ќе успеете да победите
...
Така е поддршката некогаш е "пола лек".

Член од
10 март 2022
Мислења
209
Поени од реакции
410
Завчера правев артроскопија на скочниот зглоб и се воспостави дека имам оштетување на рскавицата. За 4 недели ќе примам ПРП инекции а во меѓувреме сакам да пијам нешто за обновување на рскавица. Дали имал некој позитивно искуство со некој лек?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.153
Завчера правев артроскопија на скочниот зглоб и се воспостави дека имам оштетување на рскавицата. За 4 недели ќе примам ПРП инекции а во меѓувреме сакам да пијам нешто за обновување на рскавица. Дали имал некој позитивно искуство со некој лек?
Kolku im e cenata na tie inekcii i kade gi ima t.s. kade se pravi taa procedura, kolku pati treba da se vbruzguvaat...nesto podetalno ako mozes.

Последно уредено:
Член од
10 март 2022
Мислења
209
Поени од реакции
410
Kolku im e cenata na tie inekcii i kade gi ima t.s. kade se pravi taa procedura, kolku pati treba da se vbruzguvaat...nesto podetalno ako mozes.
Не ми има кажано докторот колку инекции ќе ми требаат. Претпоставувам 5 инекции ќе треба и мислам дека се сите околу 25000 денари во систина.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419
:shok2:

Член од
26 јуни 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pozdrav. Pred nedela dena otidov na uroloski pregled poradi torzijata na testis koja ja imav pred nekolku godini pa da vidam sto kako e so razvojot. Me pregledaa na eho i rezultatot pokaza deka testisot na koj sto imav torzija ima funkcionalno tkivo no e za 1cm pomal od drugiot poradi toa sto malce podolgo se cekalo za intervencijata i pokasno e spasen. Dali ova e nesto opasno ili ???

Член од
3 октомври 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
ZdravoSakam da ve prasham za mislenje.
Imam 21 godina,i imam podolg period simptomi kako zamor, muskulna slabost,grcevi,promeni vo raspolozenieto,isto problemi so vidot.Mnogu sum pod stres bidejki somnevam na avtoimuna bolest kako miastenija gravis ili nesto slicno .... Premnogu sum isplasena.Denes bev na doktor i mi kaza deka toa e se od stres, no za sekoj slucaj kje napravime dopolnitelni ispituvanja (krv,hormoni) vo slucaj da ne e problem so tiroidna zlezda..Bev i na psihijatar toj mi go kaza istoto...No sto ako e nesto avtoimuno,kako ke se spravam ?

Ф

Флеш

Гостин
istoto...No sto ako e nesto avtoimuno,kako ke se spravam ?
Ништо страшно,помири се дека е тоа, хронична болест и секогаш почитувај ја терапијата и не одстапувај. Прави контроли прво на 6 месеци после три години, на една година.

Балансирај диета и вежбај. Автоимуната болест ќе ти поремети систем оти имунитетот ти го јаде телото и ќе ти побрзо таложи маснотии и тежина . Се средува со вежбање ама ќе треба поголем напор од нормален човек .

Одмарај кога можеш и помалку психолошки замор

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419
Imam 21 godina,i imam podolg period simptomi kako zamor, muskulna slabost,grcevi,promeni vo raspolozenieto,isto problemi so vidot.Mnogu sum pod stres bidejki somnevam na avtoimuna bolest kako miastenija gravis ili nesto slicno .... Premnogu sum isplasena.Denes bev na doktor i mi kaza deka toa e se od stres, no za sekoj slucaj kje napravime dopolnitelni ispituvanja (krv,hormoni) vo slucaj da ne e problem so tiroidna zlezda..Bev i na psihijatar toj mi go kaza istoto...No sto ako e nesto avtoimuno,kako ke se spravam ?
Не е автоимуно а да земиш поише чколија да учиш и тамо да се фокусираш па да те клајме негде у државна администрација. Ко ќе се фокусираш на чколија сите бољештине ќе си снемат.

Ф

Флеш

Гостин
Не е автоимуно а да земиш поише чколија да учиш и тамо да се фокусираш па да те клајме негде у државна администрација. Ко ќе се фокусираш на чколија сите бољештине ќе си снемат.
Чекај чекај,мора да бира страна најважното . СеДеСе или ДеПеМеНе

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
... проблемот е твојата околина и како ти сето тоа го обработуваш што таа зрачи и пренесува, со тие твои години ти си здрава како дрен!
... не ги оставајте вашите деца да ги чуваат и пораснат баби и дедовци, посветите им повеќе внимание, зошто?
го прашав малиот " срцкуле колку годинки имаш?", а тој ми одговори ,,ако Господ даде, утре ќе полнам шест години".
...Ана, нели ми ја разбра поентата?

Kajgana Shop

На врв Bottom