Дежурна Ординација! #2

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
...сакаш да кажеш дека лекарите и други медицински лица никогаш не гуглираат? може лично за себе да пишеш не да генерализираш, оти си стара гарда па, слабо се снаоѓаш со новата технологија, ама помладите иди види ги пред пациентите типкаат на гугл и тоа со големи букви пребаруваат,

...секој човек, буквално секој човек треба да си ја знае барем површно својата здравствена состојба да има општо знаење што се случува за некој здравствен проблем кој после нормално ќе го реши со посета на доктор во негова амбуланта, но никогаш, ама баш никогаш не треба да иде неспремен онака да се препушти на лекар „на кој највише верува“, па што ќе препише онака лапни голтни, затоа постојат денес општо информирање на Нет токму на тој „гугл“, општо барем да знае на што е, не значи да биде послушник на тоа што ќе прочита оти на Нет нема никакво цензурирање на пишаното, но никако не смее да се каже да не се отвори Гугл, нема веќе неписмени пациенти и тие веќе учат од Нет барем основното, не знам како да ти објаснам за не ме разбереш погрешно, ама ти тоа сигурно ќе го сториш, стрвен си на мојот ник.

ааааа немој така лесно да бегаш, одговори ми прво на поставената слика од моето ехо што си таков, нели хуман си да ми помогнеш? ти со слика од ехо, јас со слика од ехо, со твој „камен“ идеме, како рекол Господ?!

Прегледај го приврзокот 384436

...тоа значи дека стерн тоа што советува тука да го оставиме -Гооглето, а самиот го применува, за да ми докаже преку линкот што слика ехо испратив од ретина на око, што тој и како најголем специјалист да биде да ја види снимката од ехо така од прва нема да знае кое ткиво што е ако не се насочува, ама преку пребарување на гугл ете ја најде и оригиналната ехоснимка, тоа како прво, што тоа сакав да му доловам и ете успеав, а све мислев дека нема да се снајде :)

Прегледај го приврзокот 384432 Прегледај го приврзокот 384433

...за да се (про)чита некоја ехо снимка коректно е да се каже местото на поставување на сондата, не можеш ти да дадеш така снимка од ткиво и ајде погоди што е, на форум така, затоа што тие буквите DC- T6 на снимката укажува на ехо апарат кој може да се гледа повеќе места на телото, па некој што нема искуство со тестисите понекогаш и попратните информации кој го дава ехо апаратот помага.

Прегледај го приврзокот 384417 Прегледај го приврзокот 384435

... снимките се секогаш со податоци, а не да погодуваме, нели, дали сондата е притисната на скротумот или на друго место што го овозможува ехо апарат DC-T6 Diagnostic Ultrasound System.

Прегледај го приврзокот 384419 Прегледај го приврзокот 384420

... и сега доколку се направи ехо на абдомен, а твојата втора ехо слика ме насочуваш дека е твоја занимација и твоите дежурни колеги на клиника со мојата маленкост (поголема чест здравје) :P, еве да се позанимаваме и со тоа да видиме каде е притисната сондата на втората ехо снимка? (не ми се верува дека тоа сега тебе ти го пишувам, ама ај јас барем не те понижувам како што го правиш ти),

Прегледај го приврзокот 384421 Прегледај го приврзокот 384424

... по логиката на нештата ако веќе на пациентот му направивте ехо на скротумот, што не би и ехо на градата да речеме проблеми со дисбаланс на хормони, па покрај другото што се пожалил ете да речеме и појава на гинекомастија или пак некоја болка на градите на пример,

Прегледај го приврзокот 384422

... до колку да речеме посетител на бодибилдин теретана без надгледување од професионален тренер, па ете можеби сте направиле и ехо на нозете?

Прегледај го приврзокот 384426 Прегледај го приврзокот 384427

... и така разгледувајќи кај чичко гугл, сепак тој насочува, може не со сигурност но се препоставка за ехо на града на маж, така се објаснува стерн, на тема на некој форум, а не тука со потценување бијонс е баба рога, фрлите камења по неа, секогаш присети се на правилата кои ги даде Господ, посебно оној во врска со фрлање на „каменот“!

позз
...овој па го викнал да се регистрира членов да докаже дека било „лесно“ само да ме деградира, а да ги побараш низ болница и клиника никаде ги нема на работни места, ама важно тука долетале, што беше ова, не ми се верува, не се регистрирал да помага тука членови кои прашуваат уназад толку години маките здравствени, ама за бијонс членот и двајцата гинат, ако е тоа вистина за регистрирањето на дотичниот член „Митев“! :facepalm:

... но ако навистина е овој д-р Митев ќе биде интересно ако биде активен на форумов, :kafence:

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Ако си ти доктор, јас глава сечам....зарем ти доликува вакви слики???
Браво за тебе и за тие што ти лајкнале..сељанчана тешка.
...и пази ова е форум, виртуелен свет, но сепак подфорум здравје не секс и заебанции мора барем респект кон соговорникот, посебно ако е жена, па можеш да замислиш какви се во реалниот живот, на работните места, кој знае што мобинг трпат медицинските сестри при ноќните дежурства, не смеат да писнат.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.153
...овој па го викнал да се регистрира членов да докаже дека било „лесно“ само да ме деградира, а да ги побараш низ болница и клиника никаде ги нема, аууу што беше ова, ај иди назад и види какви две снимки постирав назад, на машка града и на нозе, каде пишав дека можеби

...овој па го викнал да се регистрира членов да докаже дека било „лесно“ само да ме деградира, а да ги побараш низ болница и клиника никаде ги нема на работни места, ама важно тука долетале, што беше ова, не ми се верува, не се регистрирал да помага тука членови кои прашуваат уназад толку години маките здравствени, ама за бијонс членот и двајцата гинат, ако е тоа вистина за регистрирањето на дотичниот член „Митрев“! :facepalm:

... но ако навистина е овој д-р Митрев ќе биде интересно ако биде активен на форумов, :kafence:
Два члена се регистрираат денес и оп, правец дежурна ординација.....:pos::pos:

Од авион се гледа нивната намера...:tapp:

Божееее...колку се наивни, смешни, глупи....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419

1681153117832.jpg

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
...јас мислам дека е одлично, да заживее малку и овој подфорум, се надевам дека не дојдоа само за бијонс :rolleyes:!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.419
бијонс е жртва на организиран напад од злобни доктори кои сакаат да се ослободат од конкуренцијата на форумов.
Докторите ниту се злобни, ниту патат од комплекс на конкуренција.

Едноставно не можат да поднесат неосновани јадачи на кафени тестести а и понекогаш потечни материи.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.305
Поени од реакции
11.632
Препорачајте некој добар крем за хидратација на кожа/лице

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
IMG_20230717_165128.jpg

...исклучиво добар крем и за лице и за тело, количина 300 г доволна за почесто користење, цена пристапна, двата ги користам, ама посебно вториов за регенерација и многу сува кожа ултрасофт иако составот асоцира повеќе на мрсна подолога, но формулата е со одлична комбинација, пробај го, баш сега се намачкав после туширање!

ice_screenshot_20230717-164940.jpeg

...јаки се козметичките препарати од Полска, ем квалитетни, ем евтини, ем количински (Стокомак).

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.153
Прегледај го приврзокот 384690

...исклучиво добар крем и за лице и за тело, количина 300 г доволна за почесто користење, цена пристапна, двата ги користам, ама посебно вториов за регенерација и многу сува кожа ултрасофт иако составот асоцира повеќе на мрсна подолога, но формулата е со одлична комбинација, пробај го, баш сега се намачкав после туширање!

Прегледај го приврзокот 384691

...јаки се козметичките препарати од Полска, ем квалитетни, ем евтини, ем количински (Стокомак).
Od kade gi kupuvas?

Kajgana Shop

На врв Bottom