Дежурна Ординација! #2

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.510
Поени од реакции
10.231
...па ако не е подобро после 10 дена треба пак да те прегледа, а не однапред антибиотик ти препишува прашање зошто така, тој ќе знае однапред дека ќе имаш бактериска инфекција, антибиотик е лек САМО ако се има бактериска инфекција, што не те испрати на микробилошко испитување да ти се земе брис од нос да се ДОКАЖЕ таа бактериска инфекција навреме, не после 10 дена под претпоставка, во Велес имате микробиолошка лабораторија, нели?
...после кога навистина ќе има потреба твојот организам од антибиотик твоето тело ќе појави резистентност токму поради вака од претпоставка препишан.
...дали токму на вакво време, променливо, кога ќе огрее сонце ,,со заби,, ти возиш велосипед, трчаш, вежбаш без соодветна заштита барем од некој тенок шал, а кога е вака ладно го заштитуваш ли лицето? јас сум сигурна дека тука киксираш, а последицата ти е сево ова, како уште поосетлива особа која направила операција на синуси за разлика од други.
ne sum vo mkd. pravev pregled na den na zaminuvanje, i trcev po apteki da soberam toa so e prepisano. zatoa prasav samo za amoksiklav.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
ne sum vo mkd. pravev pregled na den na zaminuvanje, i trcev po apteki da soberam toa so e prepisano. zatoa prasav samo za amoksiklav.
...те читам овде знам дека си надвор, ама по таа инерција знам дека си антиковид вакциниран најмалку со две дози може и три, дали тоа земаат во предвид тие доктори кои ти препишуваат толку лекови посебно серапептазе која делува на коагулацијата, па одозгора и антибиотик, па уште ,,тобрамицин во нос,, ... али Ок, секој со свое размислување.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.258
...те читам овде знам дека си надвор, ама по таа инерција знам дека си антиковид вакциниран најмалку со две дози може и три, дали тоа земаат во предвид тие доктори кои ти препишуваат толку лекови посебно серапептазе која делува на коагулацијата, па одозгора и антибиотик, па уште ,,тобрамицин во нос,, ... али Ок, секој со свое размислување.
па зависи што бактерија има, ако е бактерија мора антибиотик. Доколку е ринитис алергиски, фликсоназе и деслоратадин бркаат работа. Така да ти ги мешаш работите. Ринит не е бактерија па да му викаш деслоратадин.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
па зависи што бактерија има, ако е бактерија мора антибиотик. Доколку е ринитис алергиски, фликсоназе и деслоратадин бркаат работа. Така да ти ги мешаш работите. Ринит не е бактерија па да му викаш деслоратадин.
...ти ја ценам добронамерноста, ама не ми ги разбираш коментарите, а понатаму не се објаснувам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.258
...ти ја ценам добронамерноста, ама не ми ги разбираш коментарите, а понатаму не се објаснувам.
ти не ги разбираш работите, бактерии се лечат со антибиотици. А пак алергии со други лекови односно блокери кои ги сузбиваат системите кои лачат непотребно хистамин и слични ствари кои праат имунолошки реакции.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.828
ти не ги разбираш работите, бактерии се лечат со антибиотици. А пак алергии со други лекови односно блокери кои ги сузбиваат системите кои лачат непотребно хистамин и слични ствари кои праат имунолошки реакции.
Среќа наша па ти ептен се разбираш за човечкото тело.
Членот нека ги направи истите испитувања во Шведска, па нека каже дали тука така ќе му дадат антибиотик . Ама според тебе Швеѓаните се глупи и ништо не разбираат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.258
Среќа наша па ти ептен се разбираш за човечкото тело.
Членот нека ги направи истите испитувања во Шведска, па нека каже дали тука така ќе му дадат антибиотик . Ама според тебе Швеѓаните се глупи и ништо не разбираат.

бафра, дај со тие фолијашки муабети немој овде, човекот има бактерија која мора да се излечи, ќе лечиш ти бактерии со трикови мало сутра. Иначе знам како е здравството у Шведска, 10 пати бетер од овде, затоа човекот бил тука на лекар.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.828
Кое е твоето мислење /искуство за пребиотици, има корист, во смисла дали реално има поголема ефикасност.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
бафра, дај со тие фолијашки муабети немој овде, човекот има бактерија која мора да се излечи, ќе лечиш ти бактерии со трикови мало сутра. Иначе знам како е здравството у Шведска, 10 пати бетер од овде, затоа човекот бил тука на лекар.
За греота.

Член од
23 септември 2015
Мислења
962
Поени од реакции
486
@Harald
Д3,
Zinc
Garlic
Black seed
Vitamin c + quercetin+ citrus bioflavonoids
Echinacea
Probiotic.
Digestive enyzmes ако мислиш дека има потреба.
Кисела зелка / ферментирани продукти.
Јаболков оцет.

Од зачини :
clove, oregano, garlic , cumin а можеш и ginger and turmeric.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
@Harald
Д3,
Zinc
Garlic
Black seed
Vitamin c + quercetin+ citrus bioflavonoids
Echinacea
Probiotic.
Digestive enyzmes ако мислиш дека има потреба.
Кисела зелка / ферментирани продукти.
Јаболков оцет.

Од зачини :
clove, oregano, garlic , cumin а можеш и ginger and turmeric.
Доволно е да биде редовен на темата што јадете во моментов и да зема пример од членот шутрак.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.258
Кое е твоето мислење /искуство за пребиотици, има корист, во смисла дали реално има поголема ефикасност.
најде кого да прашаш. Иначе не ја разбирам вашава војна против антибиотициве. Доколку паметно се употребуваат при инфекција со пробиотик не гледам лоша ствар од нив.

Вие сте скроз одлепени бафре, одвраќате луѓе од вакцини против сипаници, тетанус, еве и антибиотици кога има бактериски инфекции.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.828
Доколку паметно се употребуваат при инфекција со пробиотик не гледам лоша ствар од нив.
Па тоа и Бијонс го пишува, ама кога се работи за човечкото тело, ти автоматски стануваш дислексичен и тресеш глупости.

Јбг заразно е да посетиш држави каде внимаваат кога да дадат антибиотик и кој. Ете и членот Трендс во Германија, 3 пати молел за антибиотик, не добил, а исти ставови имате со него.

Откако увиде дека глупости изнапиша, џабе се вадиш сега.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Не знам зошто го тупите. Го прегледавте ли дечкото?
Може има убаво воспаление на синуси, штом го прегледал доктор и тоа специјалист, и ординирал терапија зошто се мешате? Одговорете му на
прашањето ако знаете, ако не нема потреба да му модифицирате терапија на непрегледано. :D

Без нервози

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.258
Па тоа и Бијонс го пишува, ама кога се работи за човечкото тело, ти автоматски стануваш дислексичен и тресеш глупости.

Јбг заразно е да посетиш држави каде внимаваат кога да дадат антибиотик и кој. Ете и членот Трендс во Германија, 3 пати молел за антибиотик, не добил, а исти ставови имате со него.

Откако увиде дека глупости изнапиша, џабе се вадиш сега.
па ти се читаш? У оваа ситуација бактериска инфекција е у прашање како што кажа членот, вие му давате витамини и крстена вода на човекот.

Иначе ја имам многу антибиотици у животов испиено ради што алергијата ми ја мисдијагностицирале неписмени доктори. Па немам лошо мислење за антибиотици воопшто. Така да вие што немате врска од тие лекови последни треба да коментирате. И знам што е ринит и со што се лечи, а знам и што е бактерија и со што се лечи. Бијонс му дава лекови за алергиски ринитис а он има некоја бактерија фатено.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom