Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.046
- Поени од реакции
- 83.486
лесно е да се кажеТргни се и од рафинирани шеќери....
лесно е да се кажеТргни се и од рафинирани шеќери....
не се замарај со диви оригана и глупости што ти пишуваат, слушај го лекарот, можеш да зголемиш физичка активност ако сакаш, реално тоа е лекот за многу нешта, само рмбачина, овие градски улегани деца им треба малце тоа селското, односно мотика у рака.Испитував крв (два пати годишно редовна контрола), се е во граници на нормални вредности, освен триглицеридите. Пишува крајна граница 1.9, а кај мене се 2.2. Холестеролот е во ред и се друго останато. Матичниот ми вели „нема ништо се е во ред“. Како е во ред, ако триглицеридите се покачени. Не јадам мрсна храна, фаст фуд не, алкохол не (чаша вино за ручек, 2-3 пати неделно) газирани пијалоци не. Физичката активност ми е намалена периодов. Телесната тежина во граница на нормала (2-3 кгр + зимско време ). Треба ли да земам некаква терапија? Или да барам друго мислење од доктор затоа што матичниот ми тврди дека „се е во ред, уживај“. Некоја препорака?
Фати си дечкоИспитував крв (два пати годишно редовна контрола), се е во граници на нормални вредности, освен триглицеридите. Пишува крајна граница 1.9, а кај мене се 2.2. Холестеролот е во ред и се друго останато. Матичниот ми вели „нема ништо се е во ред“. Како е во ред, ако триглицеридите се покачени. Не јадам мрсна храна, фаст фуд не, алкохол не (чаша вино за ручек, 2-3 пати неделно) газирани пијалоци не. Физичката активност ми е намалена периодов. Телесната тежина во граница на нормала (2-3 кгр + зимско време ). Треба ли да земам некаква терапија? Или да барам друго мислење од доктор затоа што матичниот ми тврди дека „се е во ред, уживај“. Некоја препорака?
... денес сме званично влезени во зима, каква ,,мотика,, да земе? барем да имаше снег па со лопата да чисти, какво е лошо времето надвор ни кучиња нема, кај да рмба, такви активности здравје на пролет,не се замарај со диви оригана и глупости што ти пишуваат, слушај го лекарот, можеш да зголемиш физичка активност ако сакаш, реално тоа е лекот за многу нешта, само рмбачина, овие градски улегани деца им треба малце тоа селското, односно мотика у рака.
Да не користиш орални контрацептиви? Или некои други лекови да си пиела?Испитував крв (два пати годишно редовна контрола), се е во граници на нормални вредности, освен триглицеридите. Пишува крајна граница 1.9, а кај мене се 2.2. Холестеролот е во ред и се друго останато. Матичниот ми вели „нема ништо се е во ред“. Како е во ред, ако триглицеридите се покачени. Не јадам мрсна храна, фаст фуд не, алкохол не (чаша вино за ручек, 2-3 пати неделно) газирани пијалоци не. Физичката активност ми е намалена периодов. Телесната тежина во граница на нормала (2-3 кгр + зимско време ). Треба ли да земам некаква терапија? Или да барам друго мислење од доктор затоа што матичниот ми тврди дека „се е во ред, уживај“. Некоја препорака?
Почни да трчаш,купи боксерска вреќа и работи на нејзе!кажете совет од терапија немојте совети преку глава
Nikakvi lekovi ne pijam. Riba jadam ednas do dva pati nedelno, pecena, ne przena. Ne sum mnogu po blago i sekeri, ama zatoa bez sirenje i kaskaval, jogurt ne pominuva den.Да не користиш орални контрацептиви? Или некои други лекови да си пиела?
Инаку високи триглицериди може да има не само кај хипотиреоза, туку и кај дијабет! Така што убаво е да се испита и шеќерот.
Да јадеш повеќе риба (минимум 2 пати неделно). Избегнувај ги производите од животинско потекло и трансмастите. Повеќе растителна храна.
Некоја препорака?
.... членката праша препорака, дадено е мое мислење што да испита!... испитај (TSH , Т4, T3, anti TPO antitela, Th) , често знае хипотиреоза да даде покачени триглицериди!
...пак ќе се повторам, ова е Кајгана форум моментално во подтема ,,дежурна ординација,, каде пишува членката ,,бијонс,, на која се нафрлува некој си друг член ,,бикул,, да даде ,,добронамерни совети ,, на тие што даваат совети да не ,,подзабегуваме,,, ?... Докторки...припазувајте малку во расфрлање на дијагнозите т.е. не размислувајте толку гласно....повеќе знае често подзабегувате од главната цел.
Значи добронамерен совет ништо повеќе