Јади повеќе зеленчук, (зголеми внес на калиум) суплементи - pyridoxal 5 phosphate + niacinamide + Magnesium malate + K2 MK4Ме мачи палецот на десна рака до степен да неможам шише да отворам. Од зглобот на раката до првиот зглоб на палецот таа регија.
Пробав со бандажирање, одмарање и слично ама не помага. Чаре, препорака?
Само? Холестерол е независен ризик фактор, се друго да ти е топ, ако е висок е ризично.Од ризик факторите има само висок холестерол и родители кои имаа такви заболувања. На кардиолог до сега само има направено стрестест, ехо и екг и ништо не беше пронајдено.
Колку време ова трае и дали можеш да го поврзеш со некоја повреда?Ме мачи палецот на десна рака до степен да неможам шише да отворам. Од зглобот на раката до првиот зглоб на палецот таа регија.
...нешто лабораториски испитувања да приложиш? испитавте д-димери? дали РТГ на кичма нешто? цело време овие години само на кардиолог?Здраво, ми треба совет за постара личност на возраст од околу 65 години. Се работи за болка во градите, придружена со болка (минимално кочење) на левата рака и во последно време и левата нога, но без потешкотии во дишењето и без гадење. Болката се појавува веќе неколку години и трае околу месец дена. До сега ниту еден кардиолог нема пронајдено проблеми со срцето.
Ми треба совет за на кој оддел да се упатам и можни дијагнози за симптомите. Фала однапред.
ако не го боли некој друг зглоб, да речеме зглоб на друга рака сигурно е повреда нема што друго, чудно што нема оток?Колку време ова трае и дали можеш да го поврзеш со некоја повреда?
И да очекувам резултати за месец два?Јади повеќе зеленчук, (зголеми внес на калиум) суплементи - pyridoxal 5 phosphate + niacinamide + Magnesium malate + K2 MK4
Веќе еден месец без никаква повреда или слично.Колку време ова трае и дали можеш да го поврзеш со некоја повреда?
Како те мачи? Трнење, вкочанетост?Ме мачи палецот на десна рака до степен да неможам шише да отворам. Од зглобот на раката до првиот зглоб на палецот таа регија.
Трнење и вкочанетост нема, нити мака со показалец и среден прст.Како те мачи? Трнење, вкочанетост?
Само палецот или имаш мака и со показалецот и средниот прст?
Кога највеќе ти се интензивираат симптомите, при мирување или при работа? Што си по професија?
Мојот сопруг имаше ваков проблем..дијагноза trigger finger.Трнење и вкочанетост нема, нити мака со показалец и среден прст.
Болка се јавува на секој стисок или обид да држам предмет во рака каде се прави притисок т.е. активирање на палецот.
Дланката во бокс се јавува болка, патент да закопчам пак се јавува болка.
Невработен од 07 Фев. 2020
Убаво е да види лекар.Трнење и вкочанетост нема, нити мака со показалец и среден прст.
Болка се јавува на секој стисок или обид да држам предмет во рака каде се прави притисок т.е. активирање на палецот.
Дланката во бокс се јавува болка, патент да закопчам пак се јавува болка.
Невработен од 07 Фев. 2020
Жолтица да не имаш прележано?Што може да биде причина за зголемени ASAT(42.3, реф<37), ALAT(115, реф<65) и Глукоза(5.9, реф 3.3-5.6) ?
Другите вредности од крвната слика се нормални, алкохол/цигари не конзумирам, со исхрана сум генерално океј(благо и брза храна ептен ретко, најчесто домашно готвено јадам), имам нормален процент на масти, вежбам редовно и немам некои физички симптоми присутни.
Болката е секогаш иста или е интензивирана/намалена како што одминува времето?Веќе еден месец без никаква повреда или слично.
Ако е се како што напиша во долниот дел, немаш никаков проблем.Што може да биде причина за зголемени ASAT(42.3, реф<37), ALAT(115, реф<65) и Глукоза(5.9, реф 3.3-5.6) ?
Другите вредности од крвната слика се нормални, алкохол/цигари не конзумирам, со исхрана сум генерално океј(благо и брза храна ептен ретко, најчесто домашно готвено јадам), имам нормален процент на масти, вежбам редовно и немам некои физички симптоми присутни.
... alanine aminotransferase(ALT) кај мажите малку се повисоки за разлика од жените, можеби си пиел аспирин/андол или суплименти со Вит А при што ако не се прави пауза од недела најмалку пред анализата , покажува АЛТ висока вредност, односно може да имаш некое камче во жолчно ќесе доколку ја имаш жолчката, поради неправилна исхрaна, оброци или дигестија, антибиотик,Што може да биде причина за зголемени ASAT(42.3, реф<37), ALAT(115, реф<65) и Глукоза(5.9, реф 3.3-5.6) ?
....дај шанса за уште еднаш да направиш лабораториска анализа без вежбање, без суплименти...биди ,,чист,, 3 дена па дај крв, сигурна сум дека ќе биде Ок... не се оди така по болници само од еден резултат...млад, прав, не ме зезај после психолошки ќе паднеш ...има време за болести... млад си!Жолтица немам прележано, а од лекови минатиот месец додека имав Ковид, пиев само витамини(Ц, б комплекс, цинк, калциум), ама ги пиев по препорачана доза, по една таблетка на ден.
Закажав за наредна недела преглед кај интернист, па се надевам нема нешто посериозно да излезе.
Фала ви за информација.