- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.262
- Поени од реакции
- 84.360
Знам доста што даваат Ponstan на деца за температура. Не сум чул за никакви последици.
...зборуваме за системско делување кога го пиеме, локална примена може!А Наклофен?
... дали воопшто знаат што значи нагол пад на температура од 40 на 37 степени за краток период? за мајките тоа е ОК, се спасија од обрска на температура на детето за 15 минути, а што се случува кај тоа дете во центарот за терморегулација? дали ги прочита несаканите ефекти на mefenamic acid колку ги има и што опфаќа во организмот, зарем секогаш сите последиците мора да се веднаш? ... ај не е место, а можеби и погрешно да бидам сфатена! ...јас си кажувам моето, вие како сакате, па дури и со подбив како прави дотичниот член со реторичко изразување!Знам доста што даваат Ponstan на деца за температура. Не сум чул за никакви последици.
...не си згрешил, правилно си постапил, подобро да ја чекаш следната доза отколку да ризикуваш во дупла доза поради тоа што не се сеќаваш! замисли дека треба да одиш кај стоматолог за некоја интервенција или да речеме дека нешто си се повредил имаш посекотина дури и тогаш НАМЕРНО ќе ја пропуштиш дозата на копидогрел, па и на аспиринот (кардиопирин) барем еден ден или најмалку 5 дена се прекинува доколку се има закажано на пример некоја операција!Пишав па избришав ама пак да пишам, прпа . Дали е проблем што сум прескокнал антикоагулант, clopidogrel (кој во денот го комбинирам со кардиопирин и atorvastatin) . Не се сеќавам дали зедов или не па од страв од нуспојави кои не се наивни, се решив да не земам до утрешната доза. По нет пишува ама се некако земам со резерва, дури и од самото упатство. Дали згрешив што не зедов "за секој случај" доза?
подробно и соодветно објаснување дури и јас со мали познавања да разберам, фала...!
...незгодното спиење, може да биде незгодно, а паметот лета не секакви глупости околу здравствениот аспект!Здраво на сите. Вчера кога легнав да спијам станав многу нервозен низ глава разни црни мисли ми се вртеа а и чувствував на левата страна неугодност исто и на раката.. Ме фати паника сабајле се пробудив бев смирен ама неугодноста на левата страна ја имам сеуште.. Има ли место за паника, што би можело да биде?
Што е ова? На море сум, ми се појави после капење но ме боли релативно јако на допир, остра болка ама шознам како модрица. Не ме чеша.
Nekoj da dadese nekoj sovetZdravo decko denovieve imam eden problem so vratot pred dva dena pocna da stega prednata leva strana i pozadi kaj trapezod koga pritiskam e bolno nekoj sovet sto moze da bidi bidejki sme stega nekako odnapred i osekam kako mi piulsira mozebi deka mislam i od strav malce a isto taka i vezbam.. nekoj sovet nesto..Fala vi
Малку масажа, не спиј со пуштена клима и отворен прозор, смени перница за спиење и кога работиш бицепс не ги стеј толку вратните жилиNekoj da dadese nekoj sovet
Ahm ovie tri dena se masitam stalno ali ne popusta bas e da mozebi e malku toaМалку масажа, не спиј со пуштена клима и отворен прозор, смени перница за спиење и кога работиш бицепс не ги стеј толку вратните жили
Ahm ovie tri dena se masitam stalno ali ne popusta bas e da mozebi e malku toa
A dali moze da bide nesto srceto ili da ne go macam mozokot so glupostiМалку масажа, не спиј со пуштена клима и отворен прозор, смени перница за спиење и кога работиш бицепс не ги стеј толку вратните жили