Дежурна Ординација! #2

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
Пред некое време при сексуален контакт се беше во ред се до моменто кога требаше да исврлам спермата почуствував болка во пенисо и заприметив во спермата зрнца кои беа доста густи како желе.фала однапред

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Ако подолго време си немал исфрлување на спрмата, се случува тоа. Обично бојата им е жолтеникаво бела.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.755
Пред некое време при сексуален контакт се беше во ред се до моменто кога требаше да исврлам спермата почуствував болка во пенисо и заприметив во спермата зрнца кои беа доста густи како желе.фала однапред
... само предупредување!
НЕ е биолошки нормално да се има честички како гел во спермата, тоа најчесто е поврзано со бактериска инфекција секогаш пропратено со помал број на сперматозоиди, како и понизок квалитет на спермата , дури може да е и подолга хронична инфекција на ејакулаторниот канал и мислам дека треба да се примени антибиотичен третман, оти ако постои подолго време инфекцијата доаѓа до калцификација на ткивото и со тоа трајно да ја намали плодноста, нормална појава која мора да се провери дека не е инфекција !!! (y)

Член од
11 октомври 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво друштво,
дали некој од вас или ваш близок имал проблем со баретов езофаг и дали знаете дали кај нас постојат некои од методите за негов третман како ендоскопска ресекција, радиофрекветна аблација, фотодинамичка терапија и сл.

Член од
5 мај 2014
Мислења
87
Поени од реакции
30
сакам да прашам дали некој од вас се има оперирано од жолчка, во Скопје во 8ми Септември и дали може да ми кажете некој добар доктор за тој вид операција да ми преорачате некој добар ?? Фала однапред

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Здраво друштво,
дали некој од вас или ваш близок имал проблем со баретов езофаг и дали знаете дали кај нас постојат некои од методите за негов третман како ендоскопска ресекција, радиофрекветна аблација, фотодинамичка терапија и сл.
Земи ги овие 3 продукта.

https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Zinc-Carnosine-Complex-with-PepZin-Gl-120-Veggie-Caps/2467

https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-L-Glutamine-1000-mg-100-Tablets/185

https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Best-Fully-Active-B-Complex-30-Veggie-Caps/50940

Ќе ја подобрат осетно состојбата, а може и целосно да се елиминира.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
сакам да прашам дали некој од вас се има оперирано од жолчка, во Скопје во 8ми Септември и дали може да ми кажете некој добар доктор за тој вид операција да ми преорачате некој добар ?? Фала однапред
Тука може да се појават некои надри лекари, немој да ги слушаш.
Направи си операција кај Јанкуловски во Државна, но не сум сигурен дали уште оперира. Сигурно има таму некоја негова достојна замена.
Животот без жолчка знае да биде малку тежок во однос на исхрана и рандом болки но се навикнуваш.
Помалку мрснотии, помали оброци и таќе.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.526
Поени од реакции
18.417
Пановски во државна.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
ГОБ 8 ми септември има добри хирурзи и кога веќе прашуваш за др. ти го препорачувам др.Стошиќ. На тебе останува да одбереш дали ќе се оперираш класично или лапараскопски.

Sch

Член од
6 мај 2017
Мислења
26
Поени од реакции
4
Здраво! Вака, прв пат се соочувам со ова грозно чувство. Најверојатно е цистит. Прееска испотена легнав под клима и еве за 5-6 саати од тогаш ми се појави потреба голема за мокрење. Сега ме тера на 2 мин.да одам а излегуваат по 2 капки, а се чувствувам како преполн да ми е мочниот меур. И кажав на мајка ми, ми рече Палин да си купам и увин чај. Ја послушав еве се напив. И таа страда често, исто од прелада и се јавува. Слично искуство?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.864
Инфекција најверјатно на мочните патишта.
Увин чај спреми го таму како што пишува и би требало да ти помогне.
Додатно, некому помага и многу пиење вода. Пробај.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Инфекција или хронично воспаление

Член од
7 јануари 2015
Мислења
961
Поени од реакции
632
Здраво! Вака, прв пат се соочувам со ова грозно чувство. Најверојатно е цистит. Прееска испотена легнав под клима и еве за 5-6 саати од тогаш ми се појави потреба голема за мокрење. Сега ме тера на 2 мин.да одам а излегуваат по 2 капки, а се чувствувам како преполн да ми е мочниот меур. И кажав на мајка ми, ми рече Палин да си купам и увин чај. Ја послушав еве се напив. И таа страда често, исто од прелада и се јавува. Слично искуство?
sabajle u ducan caj od brusnica dve tri casi i ce pomine

Член од
26 јуни 2017
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво! Три недели оперирана од тироидна жлезда, а гласот сеуште е фатен, зборувам (шепотам) со напор. Многу сум загрижена ☹

Josef K

трагач
Член од
4 јануари 2014
Мислења
193
Поени од реакции
690
Здраво. Значи вака. Таму почеток на мај патував до Полска. Патот буквално ме уништи, 20 часа во автобус, граници, гужви, во Закопане времето беше ужас и тн. Кога се вратив во Македонија започнав да приметувам дека ми се тресе целото тело (како тремор, грозница) и имам тахикардија. Симптомите постепено се смирија така што веќе не ги приметував после 2-3 недели. Арно ама тука околу 15 јуни ме фати воспаление на грло и симптомите од погоре ми се повратија. Бев на лекар, ми препиша прво Амоксиклав, па откако немаше резлутати подоцна Сумамед. Направив проверка на крвна слика, на урина, на бубрези и црн дроб и 2 пати ЕКГ, се беше во ред освен што првиот пат на ЕКГ имав забрзан пулс (95). Затоа лекарот ми даде и бета блокатор. Сега пијам само пропранолол, но треморот е уште тука, плус чувствувам како струја/благо трнење/болка на рацете (левата поизраено), непријатен сон и понекогаш мачнина во желудникот. Немам никакви главоболки ниту пак болки во градите. Ехо на срцето и тироидната жлезда правев пред 2 години и се беше во ред.
Инаку периодов ми е многу стресен (смрт на близок пријател) и тоа дополнително ме направи анксиозен.
Контролен преглед имам закажано за еден месец.

Искуства? Совети?

Kajgana Shop

На врв Bottom