Дежурна Ординација! #2

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
Blagodaram lurtz se nadevam ke pomogne ovie so azotna 5pati po penis ne se trpi veke uzasno boli i ne pomaga efektivno povtorno se pojavija mi dadoa edni tableti koga prasav vo apteka 5400denari mi se zavrte umot.. Tentorium tri vrsti (od otrov na pcela) ne znam kakvo e dejstvoto na niv i dali sekoj moze da pie takvo cudo..

D

Daedalus

Гостин
Прва најголема грешка е дека повеќето луѓе нивното здравје го базират спрема нивните гении, и во ракот и во кардиоваскуларните болести гените играат улога но тоа не значи дека секогаш во секој случај е така...
Не постои ниту еден карцином што не е предизвикан поради гени.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
imam seriozen problem so hpv virus na poloviot organ bev na dermatolog me gorea poveke pati so azot nekoi iscezna no nekoi pak se pojavuvaat,na priblizno mesto ...ne znam od kaj sum go dobil spiev so dve razlicni partnerki i tolku mi e znaci komplicirano se nadevam osven gorenjeto so azot dali ima druga metoda za odstrstuvanje na ovie izrastoci ...se nadevam deka ke mi pomognete i dadete vase mislenje.odnapred blagodaram
Blagodaram lurtz se nadevam ke pomogne ovie so azotna 5pati po penis ne se trpi veke uzasno boli i ne pomaga efektivno povtorno se pojavija mi dadoa edni tableti koga prasav vo apteka 5400denari mi se zavrte umot.. Tentorium tri vrsti (od otrov na pcela) ne znam kakvo e dejstvoto na niv i dali sekoj moze da pie takvo cudo..
Немој ни случајно да си го ставил маслото од оригано на не стопено кокосово масло, мора да се измешаат убаво т.е. да биде во течна состојба кокосовото кога ќе го нанесуваш. Исто така никако над 2 капки! на 20 милилитири. Тоа се околу 2 големи лажици кокосово масло.

Со невенот 5 максимум, гледај да биде есенцијално масло од невен, не обично. Ако најдеш и есенцијално од камилица (поготово плава - германска камилица) земи и тоа, и од неа ќе ставиш 5 капки (никако повеќе)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
До што може да доведат блиските крвни притисоци, поточно 100 со 80?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
До што може да доведат блиските крвни притисоци, поточно 100 со 80?
Примерот ти е на граница и не е многу страшно. Но ако разликата е помала од 20, тогаш е веќе проблем.
Еден од проблемите може да е згрутчување на артериите.
Да не се праам доктор, од тука ми се информациите
https://www.quora.com/What-happens-when-diastolic-and-systolic-blood-are-close-together
Читкај си.

Член од
10 март 2014
Мислења
1.034
Поени од реакции
1.288
Дали од инфузија можи да се отежни состојбата на болниот?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дали од инфузија можи да се отежни состојбата на болниот?
Генерално не. Сем ако нема ептен проблем со бубрези.

П.С. Зборам за стандардна инфузија, не за таква во која има додадено антибиотици и други ствари.

Член од
10 март 2014
Мислења
1.034
Поени од реакции
1.288
Генерално не. Сем ако нема ептен проблем со бубрези.

П.С. Зборам за стандардна инфузија, не за таква во која има додадено антибиотици и други ствари.
Имаше најверојатно бубрежна инсуфициенција на 7 месец беше упатен на нефрологина но не отиде.Крајот на септември му се влоше состојбата ,два дена пред смртта приме инфузија.

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.588
Поени од реакции
8.693
Дали смеј со Acipan (апчина за желудник) неколку чаши алкохол?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дали смеј со Acipan (апчина за желудник) неколку чаши алкохол?
H2 блокерите ја зголемуваат потенцијата на алкохолот, не препорачувам, може нагло да се изгубиш како да си испил 20 чаши наместо 2-3.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Vratot odzadi postojano so meseci me boli 24/7 i pri duri i najmalo mrdanje so nego levo-desno avtomatski mi se javuvaat i silni glavobolki i vrtoglavici(kaj celniot del od glavata) i magla pred ocite(zamaglen vid), isto taka mi se javuva blokiranje na mozokot/mislite i poremetuvanje na svesta i toa bajagi vo momentot, no dosega za sreka ne mi se slucilo da se onesvestam iako sum bil poveke pati blizu toa, vednas posle silnite vrtoglavici, blokiranjeto na mozokot/mislenjeto i zamagluvanjeto na vidot mi se slucuvaat i odredeni telesni poremetuvanja, nozete mi se zgrcuvaat i odednas kako da mi zamrznuvaat, imam cuvstvo deka gotovo pagjam na zemja, energijata na teloto mi opagja celosno(opst telesen kolaps) i nastanuvaat najcesto posle seto ova i silni tahikardii na srceto, vednas legnuvam na krevet vo horizontala i pijam ili helex ili diazepam i posle 20-30 min. seto ova izceznuva, svesta mi se povraka vo normala, vrtoglavicite gi snemuva, toplinata i energijata povtorno mi se vraka vo celoto telo i celosno sopira tahikardijata ... pritisokot mi varira inaku pomegju 120 do 160 WoW :) iako najcesto vo 99% od domasnite merenja sto sam si gi sproveduvam mi e 120 do kaj 135 so nekade 85-90 bez razlika dali sum jaden ili gladen, bez ili so kafe, sekerot/glikemijata mi e normalen sekogas okolu 5,5/5,6/5,7 ... I pazete sto mi se slucuva nekolku pati so ovie simptomi odam na nevrologija(vo drzavna) mi napravija electro-encephalo-gram(EEG) i mi vikaat decko top si samo si premnogu napnat i pod cest stres, vikaat ne postojat nikakvi nevroloski narusuvanja i dijagnozi/bolesti i mi prepisaa zamislete samo helex, diazepam i nekoi bedoxin i toa da gi pijam po potreba, znam deka zvuci smesno no voopsto ne e smesna situacijata, ok na drzavnive doktori ne im veruvam mnogu, a i se somnevam vo tocnosta na EEG-to aparatite im se od '62 godina tuku kazete kade privatno da si go baram careto ako nekoj imal vakvi slicni zdravstveni problemi i znae dobar privaten doktor odnosno privatna bolnica/ambulanta koja da receme raboti full smenski pa duri i vo vikendi 24/7 i vo sekoj moment imaat dostapno po nekoj soliden doktor i sekako usluga na nivo so najnovi dijagnosticki i 100% precizni aparati !
P.S. Isto taka dobivam silni glavobolki i vrtoglavici kako i teskotii vo predelot na zeludnikot skoro posle sekoe jadenje, duri i da ne e tolku obilno, obicno jadam ne mnogu obilno, slabicok sum po gradba, alkoholi i drogi ne konzumiram i nikogas ne sum konzumiral, pijam po 2-3 kafinja na den i pusam po edna kutija cigari na den, a silnata sonceva svetlina koga denovite se soncevi bukvalno me kine i pretezno se dvizam nadvor vo oblacni i vrnezlivi denovi !
pozdrav

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нека ти го снимаат грбот - вратот.

Kajgana Shop