Дежурна Ординација! #2

Член од
15 мај 2015
Мислења
13
Поени од реакции
1
Покачени ми се мастите во крвта, вкупниот холестерол ми е 6.17, LDL - 4.1 и триглицеридите 2.14. Претходно пиев апчиња Алитол (концентриран лук во пилула, чисто на природна база) и ми помагаа во смалувањето на холестеролот, минатото испитување ми беа вредностите во граница на нормала, но бидејќи ги пиев веќе месец дена и више реков да паузирам малце, али ми се покачи холестеролот пак а внимавам на исхрана. Немам доволно физичка активност и под стрес сум периодично. Дали да продолжам со пиењето на Алитол и микс од семиња (ленено, сончоглед, тиква и слично)? За Алитолот нема предвидено штетно дејство али ми треба ваше мислење.

Т

Триптико

Гостин
@StefanINTER вежбај. Рекреативно, не мора професионалец да станеш :) Пешачење, трчање, велосипед, пливање. Најважно е срцето малку побрзо да работи од нормално. Пример, шетање не значи како пензионер да се влечкаш, туку малку позабрзано. Ќе си осетиш сам :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.276
Поени од реакции
9.058
Можно е.

Но сигурно пациентот тоа ќе го осетеше дека е доколку во послените неколку денови земал некој нов медикамент.

Член од
12 декември 2009
Мислења
45
Поени од реакции
8
Дали вежбањето (билдинг,кардио), би имало негативен ефект додека се земаат антибиотици за апцес на умник.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Втор пат во живот фаќам стомачен вирус. Освен нормално чај од камилици и наниња, нешто друго?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Банани, варен ориз, двопек. Батали кафе, солено, луто, јогурти, млеко... Додека не помине.
Кафе не ни пијам, јогурт ми е кажано да избегавам ради нискиот притисок, другово не ми смета да го баталам на некој ден :)) фала :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Втор пат во живот фаќам стомачен вирус. Освен нормално чај од камилици и наниња, нешто друго?
Претпоставувам имаш повраќање и дијареа...Земи си пробиотик обавезно (Диастоп ти е добар на Алкалоид, од лично искуство кажувам) или па Линекс Форте, Нормиа, Пролајф итн... и обавезно Ентерофурил капсули, за било какво воспаление или инфекција во цревата да имаш ќе ти помине за многу брзо...
За храна ти кажа Триптико, е сега и кисело млеко можеш и варени компири и најважно од се е што повеќе течности за да не те дехидрира проливот...Можеш и електролитен раствор да си земеш доколку можеш вкусот да му го поднесеш и ќе го пиеш голтка по голтка...
Течностите пиј ги млаки, никако многу топло или ладно...

Т

Триптико

Гостин
@Blondi зависи колку е сериозно. Ако почне од прва со лекови, ќе го научи организмот и на секое ќе мора да ги зема. Нека се "бори" малку, па, ако не може нека земе. Бананите ќе завршат најголема работа.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.551
Покачени ми се мастите во крвта, вкупниот холестерол ми е 6.17, LDL - 4.1 и триглицеридите 2.14. Претходно пиев апчиња Алитол (концентриран лук во пилула, чисто на природна база) и ми помагаа во смалувањето на холестеролот, минатото испитување ми беа вредностите во граница на нормала, но бидејќи ги пиев веќе месец дена и више реков да паузирам малце, али ми се покачи холестеролот пак а внимавам на исхрана. Немам доволно физичка активност и под стрес сум периодично. Дали да продолжам со пиењето на Алитол и микс од семиња (ленено, сончоглед, тиква и слично)? За Алитолот нема предвидено штетно дејство али ми треба ваше мислење.
Што јадеш? :)

Член од
9 јули 2015
Мислења
17
Поени од реакции
3
Дане знае некој колку е цената за хируршко отстранување на бемки во државна?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Кафе не ни пијам, јогурт ми е кажано да избегавам ради нискиот притисок, другово не ми смета да го баталам на некој ден :)) фала :)
Coca Cola I toa pomaga, ako pocrakjash mala lazicka soda bikarbona razredena so voda za da ti go smiri nagonot:)

Kajgana Shop

На врв Bottom