Дежурна Ординација! #2

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Па оти не зеј да те држи за раце, знаеш како годи, одма ќе се смириш.

-Sluzbarski-3ti Julius- немам бе секс шоп, само немам секс, што има чудно ебаго.
Абе знам дека годи, ама кај да го барам во 2 сато навечер. :))

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Земав дијазепан од 2мг,ништо физички не работам,сега ми варира пулсот.Ќе ми падне на 80 па по неколку минути ќе отиде 110.Сега ми е 79 пулот,апритисокот 134/85.Зошто волку варира?
И јас додека бев на факултет, пулсот скоро секогаш ми беше околу 90, и притисокот околу 140/90, бев и на ехо и екг и немаше ништо. Тоа продолжи се до лани, полани некаде..кога почнав да тренирам боречки вештини и почнав со техники за релаксација и медитација (иако не сум баш редовен во тоа). Претходно пиев од време на време бедоксин, сега еве колку време има, пулсот го мерам 100 пати, и секогаш е околу 70, притисокот кога го мерев последен пат ми беше 120/80.
Затоа ако сакаш пробај нешто такво, некој лесен спорт, некоја техника за релаксација, медитација, музика...ако причините ти се од психолошка природа, би требало да ти помине за брзо време.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.355
Поени од реакции
7.117
И јас додека бев на факултет, пулсот скоро секогаш ми беше околу 90, и притисокот околу 140/90, бев и на ехо и екг и немаше ништо. Тоа продолжи се до лани, полани некаде..кога почнав да тренирам боречки вештини и почнав со техники за релаксација и медитација (иако не сум баш редовен во тоа). Претходно пиев од време на време бедоксин, сега еве колку време има, пулсот го мерам 100 пати, и секогаш е околу 70, притисокот кога го мерев последен пат ми беше 120/80.
Затоа ако сакаш пробај нешто такво, некој лесен спорт, некоја техника за релаксација, медитација, музика...ако причините ти се од психолошка природа, би требало да ти помине за брзо време.
абе каков спорт - само секс му е мајката (y)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
Абе знам дека годи, ама кај да го барам во 2 сато навечер. :))
Абе ќе дојде, ако треба и со безпилотно летало, коа на жена му се тресет рацене, нема одлагање се идат одма, така ќе му кажеш и да го поздравиш од мене :icon_lol:

A

AnFem

Гостин
Абе ќе дојде, ако треба и со безпилотно летало, коа на жена му се тресет рацене, нема одлагање се идат одма, така ќе му кажеш и да го поздравиш од мене :icon_lol:
Не ги учи љуѓето така! Ако и се тресат рацете, не треба дечкото да и ги држи, таа треба алат да фати во рака. Ич не сте продуктивни бе мајката...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
Не ги учи љуѓето така! Ако и се тресат рацете, не треба дечкото да и ги држи, таа треба алат да фати во рака. Ич не сте продуктивни бе мајката...
Ќе и текне бе одма што треба само он нека се соблече и нека застане до неа, после тоа одма раце се умируваат :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај помош уште од вчера од кај 1-2 часот се утепав од повраќање изгледа од отровање ми е бидејќи пред тоа јадев тост :confused: е сега подобро ми е пијам некои лекови но би сакал да прашам што да јадам ... :confused:

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Ај помош уште од вчера од кај 1-2 часот се утепав од повраќање изгледа од отровање ми е бидејќи пред тоа јадев тост :confused: е сега подобро ми е пијам некои лекови но би сакал да прашам што да јадам ... :confused:
Све што ти препорачал матичниот лекар..

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.727
Поени од реакции
35.539
Лесна храна, да не го оптоваруваш желудникот, пропорачливо е пиење течности, супа, јогурт, корнфлекс

L

.Lost Angel.

Гостин
Мораш на лекар! Не си играј сам свој лекар, посебно кога станува збор за тровање!
Моментално сум добро на лекар не отидов но земав некои апчиња кои ми помогнаа и еве моментално сум на работа па ќе видиме ... :) а обично не одам на лекар пошто не сум љубител на нив :D

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Моментално сум добро на лекар не отидов но земав некои апчиња кои ми помогнаа и еве моментално сум на работа па ќе видиме ... :) а обично не одам на лекар пошто не сум љубител на нив :D
Good to know that!
И пази што јадиш наредниот пат, или пак пушти им инспекција таму од кај што си го зел тостот! :D They must pay for all the suffering... :cool:

L

.Lost Angel.

Гостин
Good to know that!
И пази што јадиш наредниот пат, или пак пушти им инспекција таму од кај што си го зел тостот! :D They must pay for all the suffering... :cool:
Или до нив е или до мене е :D ова е 3 пат годинава што ми се случува :cautious: али следниот пат веќе изгледа ќе морам да вртам во инспекција не оди вака :) ...

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Имам еден проблем,при крајот на ребрата од десна страна имам некое чуство на иритација,нестрпливост и слично.Незнам точно како да го објаснам не е болка,ама е некоја нервоза,ме фаќа склет цело време. Дали ми е психа незнам,ама не се чуствувам убаво.Ако некој знае што би можело да е нека ми пише,дали да идам да снимам или па е некоја глупост.

Kajgana Shop

На врв Bottom