Дежурна Ординација! #2

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.709
Поени од реакции
37.692
...штом му дале да го посети Dr. Athanasios Koniaris кој како што прочитав бил ортодонт, а не е гастроентеролог значи се сомневаат во усна аномалија за која се жали членот при јадењето проблем со јазикот и вилицата.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.161
Поени од реакции
8.906
Направив да, после тоа ми предложија Ботокс и тоа го направив, но не ми помогна. Инаку гастроентеролозите, скроз на почеток кога ми почнаа симптомите(тешко голтање и уждригнување) ми дадоа двојна доза омепразол сабајле и навечер. Од тогаш ми стана 10х полошо.
Тогаш се работи за ахалазија.
Ботоксот не е трајно решение.
Има и други методи на терапија. Ќе си одиш на контроли и ќе си ги слушаш гастроентеролозите.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Тогаш се работи за ахалазија.
Ботоксот не е трајно решение.
Има и други методи на терапија. Ќе си одиш на контроли и ќе си ги слушаш гастроентеролозите.
Ботоксот воопшто не ми помогна, беше само пробно пред да ми прават POEM операција. Сега се плашам да не биде да ми направат и POEM па и тоа да не помогне. Затоа сакав да го проверам и што се случува во делот на устата.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.161
Поени од реакции
8.906
Ботоксот воопшто не ми помогна, беше само пробно пред да ми прават POEM операција. Сега се плашам да не биде да ми направат и POEM па и тоа да не помогне. Затоа сакав да го проверам и што се случува во делот на устата.
Не е проблемот во устата 109,4%

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Направив да, после тоа ми предложија Ботокс и тоа го направив, но не ми помогна. Инаку гастроентеролозите, скроз на почеток кога ми почнаа симптомите(тешко голтање и уждригнување) ми дадоа двојна доза омепразол сабајле и навечер. Од тогаш ми стана 10х полошо.
Тука исто би ти предложиле swallow study, со endoscopy, и на моја познаничка со сличен проблем и направија esophageal dilation, што и помогна многу.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.161
Поени од реакции
8.906
Тука исто би ти предложиле swallow study, со endoscopy, и на моја познаничка со сличен проблем и направија esophageal dilation, што и помогна многу.
Го има поминато таа сето тоа и се и е јасно.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.709
Поени од реакции
37.692
...зашто ти направија панорама од лева страна на вилицата што ти кажаа? да повикаме пријател да ни помогне... @GavolRulz биди љубезен да дадеш мислење!

Fernrö_seitlich__2025_01_30_00378206.JPG

Член од
23 септември 2015
Мислења
931
Поени од реакции
463
Совети и искуства за операција, ласерска операција за длаботи и проширени вени.
И збор два за операција на жолчка колку е безбедно.
И дали со некои лекарства може да се стопи камен во жолчка и дали е безбедно.

Kajgana Shop

На врв Bottom