Тогаш се работи за ахалазија.Направив да, после тоа ми предложија Ботокс и тоа го направив, но не ми помогна. Инаку гастроентеролозите, скроз на почеток кога ми почнаа симптомите(тешко голтање и уждригнување) ми дадоа двојна доза омепразол сабајле и навечер. Од тогаш ми стана 10х полошо.
Ботоксот воопшто не ми помогна, беше само пробно пред да ми прават POEM операција. Сега се плашам да не биде да ми направат и POEM па и тоа да не помогне. Затоа сакав да го проверам и што се случува во делот на устата.Тогаш се работи за ахалазија.
Ботоксот не е трајно решение.
Има и други методи на терапија. Ќе си одиш на контроли и ќе си ги слушаш гастроентеролозите.
Не е проблемот во устата 109,4%Ботоксот воопшто не ми помогна, беше само пробно пред да ми прават POEM операција. Сега се плашам да не биде да ми направат и POEM па и тоа да не помогне. Затоа сакав да го проверам и што се случува во делот на устата.
Тука исто би ти предложиле swallow study, со endoscopy, и на моја познаничка со сличен проблем и направија esophageal dilation, што и помогна многу.Направив да, после тоа ми предложија Ботокс и тоа го направив, но не ми помогна. Инаку гастроентеролозите, скроз на почеток кога ми почнаа симптомите(тешко голтање и уждригнување) ми дадоа двојна доза омепразол сабајле и навечер. Од тогаш ми стана 10х полошо.
Го има поминато таа сето тоа и се и е јасно.Тука исто би ти предложиле swallow study, со endoscopy, и на моја познаничка со сличен проблем и направија esophageal dilation, што и помогна многу.
...зашто ти направија панорама од лева страна на вилицата што ти кажаа? да повикаме пријател да ни помогне... @GavolRulz биди љубезен да дадеш мислење!Ботоксот воопшто не ми помогна, беше само пробно пред да ми прават POEM операција. Сега се плашам да не биде да ми направат и POEM па и тоа да не помогне. Затоа сакав да го проверам и што се случува во делот на устата.