Девица до прва брачна ноќ

С

Сатори

Гостин
~*~

Ама ако некоја има таква желба да се чува, не гледам што е тука лошо или чудно.
Не велам дека е лошо или чудно.
Велам дека сексот е многу битен елемент од една врска, кога би го имал само со една личност која постои веројатност да не ти одговара ... може да биде гадно за психата.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Леле луѓееее... Ете какви сме сите!!! Полни со глупави сфаќања што ни ги наметнал некој ''попаметен'' кога не смрзело сами да размислиме и да донесеме правилен заклучок.

За некој е чудна таа што е девица до брак, po6o mislaаааm alooo 21 vek e, за друг е чудна таа што му дала на дечкото на 16, за трет е чудна таа што немала секс а има 20, а на сите им е чудна таа што се клецка со секој втор. Различни луѓе, различни сфаќања, различни ставови. До кога ќе си остане девојката девица си е лично нејзина определба. Исто како и стилот на живот, религијата, политичката определеност и така натака. Да престанеме да се нарекуваме чудни, ретардирани, мрднати, шугави, лесни, тешки заради тоа што некоја не го дели истото мислење со нас. Аман! Нека си се секса која сака, колку сака, АКО сака :)

Лично јас... не би останала девица до прва брачна ноќ.

Толку.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Леле луѓееее... Ете какви сме сите!!! Полни со глупави сфаќања што ни ги наметнал некој ''попаметен'' кога не смрзело сами да размислиме и да донесеме правилен заклучок.

За некој е чудна таа што е девица до брак, po6o mislaаааm alooo 21 vek e, за друг е чудна таа што му дала на дечкото на 16, за трет е чудна таа што немала секс а има 20, а на сите им е чудна таа што се клецка со секој втор. Различни луѓе, различни сфаќања, различни ставови. До кога ќе си остане девојката девица си е лично нејзина определба. Исто како и стилот на живот, религијата, политичката определеност и така натака. Да престанеме да се нарекуваме чудни, ретардирани, мрднати, шугави, лесни, тешки заради тоа што некоја не го дели истото мислење со нас. Аман! Нека си се секса која сака, колку сака, АКО сака :)

Лично јас... не би останала девица до прва брачна ноќ.

Толку.
Полека малку.Многу жестоко настапи.Најискрено кога почнав да читам од памет се извадив.Али ок е. Шала на страна во право си.Сите си имаме различни мислења и во ред е да се истакне.Ако некој е за или против невиноста нека си каже.Форумов и затоа е.За да се искажат секакви мислења.Ама мислам дека се претерува со навреди и од тоа да се гледаат како чудаци тие личности.Едноставно тоа е нивни избор кој ние можеме само да го почитуваме.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]

[/FONT][/FONT]
[/FONT]Девица до прва брачна ноќ ако се мажиш на 17 години
:pos2::pos2::pos2:

Инаку ласерското "крпење" мислам дека е само за глупачки кои цел живот се покоруваат на мажите!

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]

[/FONT][/FONT]
поточно кажано ако се мажиш на 12години:smir:
оваа работа е за постарата генерација тие размислуваат така и некој глупи ќе речам од машкиот род.
:kesa:мене не ми смета тоа веќе се е сменето.ретки се таквите девојки:smir:

А

Адриано

Гостин
Ако сите девојки останат девици до првата брачна ноќ-тогаш нема едно машко да остане со здрави прсти:drk:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Aбе ај тоа за жени ај,ама на пример машко да остане девица до прва брачна ноќ,што викате,а?:smir:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Aбе ај тоа за жени ај,ама на пример машко да остане девица до прва брачна ноќ,што викате,а?:smir:
Е за тоа нема коментари затоа што целиот муабет е фокусиран кон женската невиност.

Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
A devica da si umre neli e poubavo?Kako si se rodila od majka taka :pos2:
Awe bidi sreken ako si i 10ti hahaha

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
абе ај живи глупости,и шо да не добијам орден од маж ми ако сум девица?
и цел живот ќе се прашувам дали е тоа тоа,дали е добар у кревет или има подобри/полоши..
и ќе сакам друго да пробам и ќе го изварам од љубопитност..
вака пробај си со време и барем ќе си знаеш шо е како е.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
секој си има различни свакања и мислења а лично јас сметам дека скоро никоја девојка не останува девица до првата брачна нок барем ја така мислам и лично за себе и јас сум против не би останала девица до прва брачна нок

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Има премногу зборови со кој може да се етикетира определбата на девојката дали ќе остане девица до брачна ноќ или ќе спие со секој втор . Светица ,курва,лесна женска итн итн. Зашто да етикетираме некој за неговата определба??
Нивно си е . Лично мислам дека во денешницава немаме девојки кој се определиле да бидат девици до прва брачна ноќ , а богами ни момци кој би сакале да се венчаат без претходно да имаат секс. Али тоа е тоа.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Познавам пар кој се решил на ова, верени се ама немаат секс додека не стапат во брак. И не е ништо чудно, можда е само малку далечно од нашите сфаќања. Од нивното религиозно гледиште е сосема оправдано и исправно како чекор.
Секој си го бира начинот на кој ќе го пројде животот, а некако како сите да сме склони да сакаме да ги убедиме другите дека нашиот начин е најисправниот од сите начини...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]

[/FONT][/FONT]

Инаку ласерското "крпење" мислам дека е само за глупачки кои цел живот се покоруваат на мажите!
:poss: Па да баш така :) или можи па негде 17 век

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
многу ми е јако коа ке ми го каже тоа било кое девојче, едвај чекам да дојдам врз неа па пак да ја прашам....уффф....се потсетив на некои работии....одам ја до wc

Kajgana Shop

На врв Bottom