Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Член од
3 декември 2020
Мислења
84
Поени од реакции
21
Сега ни дели исоперениот мозок на вардарци дека не се Бугари како нас.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Нема поголема радос за мене кога се разпадна ова творевина на гjаволот.а пикот на радоста беше кога умре Тито.
Прво умре Тито па после се распадна море мелез

Член од
3 декември 2020
Мислења
84
Поени од реакции
21
Море да не беше се рагjал комунjaрче мизерно многу народ утепа по логори и затвори крвник ужасен.

D

Deleted member 12196

Гостин
Сега ни дели исоперениот мозок на вардарци дека не се Бугари како нас.
Пред да се правиш голем бугарин и да пишуваш за Југославија и Тито иако тогаш не си бил ни роден, распрашај се колку луѓе со пасош имаше во Благоевград осумдесетите години. Дали Тито или Живков те делеа тебе од твоите „браќа“ во Македонија? Ако воопшто некој те признава за брат, оти баш и не сте добри ниту за братучеди, камо ли за браќа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.357
Поени од реакции
16.540
T I T O
Jedini gost koji je pušio u Bijeloj kući.
Jedini predsjednik kojeg je Kenedi privatno ispratio.
Jedini govornik kojem je ustala cijela Generalna skupština UN kad je ušao u dvoranu.
Jedini predsjednik kojem su posmrtno zvonila zvona svih crkava u svijetu.
Jedini predsjednik kome se na odru poklonilo 250 lidera.
Jedini neprijatelj kojem su se divili nacisički generali i maršali.
Jedini čovjek koji je Staljinu pokazao srednji prst.
TITO!

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
T I T O
Jedini gost koji je pušio u Bijeloj kući.
Jedini predsjednik kojeg je Kenedi privatno ispratio.
Jedini govornik kojem je ustala cijela Generalna skupština UN kad je ušao u dvoranu.
Jedini predsjednik kojem su posmrtno zvonila zvona svih crkava u svijetu.
Jedini predsjednik kome se na odru poklonilo 250 lidera.
Jedini neprijatelj kojem su se divili nacisički generali i maršali.
Jedini čovjek koji je Staljinu pokazao srednji prst.
TITO!

Јака муда.И Злајо се слика со принцот од Црна Гора!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.357
Поени од реакции
16.540
Јака муда.И Злајо се слика со принцот од Црна Гора!
се затвори темата каде што одеа блгарските тролови, таму сакав да им пуштам за Тито, или на Захариева у инбокс ако се зае*е да ме ме прифати за пријател :icon_mrgr:

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.760
Да ви кажам еден мајтап...
Југославија :coffee:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.549
Поени од реакции
3.332
Југославија ти је бајо мој една антисрпска и антиправославна творевина и ништо повеќе од тоа...нека гори во пеколот за вјек и вјекова...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.326
Поени од реакции
7.076
Југославија ти је бајо мој една антисрпска и антиправославна творевина и ништо повеќе од тоа...нека гори во пеколот за вјек и вјекова...
Мењај дилер брат

Член од
4 август 2018
Мислења
1.549
Поени од реакции
3.332
Мењај дилер брат
Ја ќе мењам дилер а ти земи учебникот по историја,канта бензин и у двор нека изгори проклетото од вовед до последната страна...у тие моменти ќе немаш загадување него прочистување на воздухот у дворот ко у црква со темјан пројдено...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Па нормално е дека е антисрбска.Тито Србија ја поделил на две републики и две покраини.Ама многу срби никако да сватат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Никој не ги натера со сила Србите да ја прават Југославија заедно со Хрватите и Словенците.

Но, СФРЈ е нешто сосема друго, СФРЈ беше ЕУ, пред ЕУ и беше пример како треба да се решаваат проблемите меѓу закрвени народи.

Воедно беше и Кина пред Кина, во начинот на функционирање на економијата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Никој не ги натера со сила Србите да ја прават Југославија заедно со Хрватите и Словенците.

Но, СФРЈ е нешто сосема друго, СФРЈ беше ЕУ, пред ЕУ и беше пример како треба да се решаваат проблемите меѓу закрвени народи.

Воедно беше и Кина пред Кина, во начинот на функционирање на економијата.
Која економија бе ја имаше Југославија?Од 70та наваму не можеше ратите за кредит од меѓународниот долг да се исплаќаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom