Да се изневери или не?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Мојот хороскопски знак го прави тоа ама јас не :pipi:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
А ти малоумен, кутриот. Она ти допуштила. Дозвола за излегување бараш или дома пред да се стемни...?

:icon_lol:

Не остануваш. Не се работи за карактери, и сам си имаш пишано подолу.

Или не. :Z
Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozz

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozz
И јас имав 17 години, а тоа не беше којзнае колку одамна. И тогаш имав цврст став за изневерувањето. НИКОГАШ и НЕМА ШАНСИ.
Немаат врска годините, туку карактерот.

Никој не вели дека на 17 години треба да имаш којзнае колку сериозни врски, меѓутоа не мораш ниту да изневеруваш. Кога нема да сакаш да бидеш во врска ќе ја прекинеш, па ќе започнеш нова и така.
Нема потреба од изневерување.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Еве пример за обратно сфаќање на своите години. Повеќето на 17 години мислат дека знаат се` па тоа им е алиби за сите глупости кои ќе ги направат. Момчево демек не знае ама и тоа му е доволно. Доказ дека кога се сака се` се може.

Уствари изневерувањето нема врска со годините, има врска со наравта на човекот, со карактерот надополнет со моменталната ситуација и периодот од животот во кој се наоѓа. Конректно, моите сфаќања биле крајно либерални околу тој проблем, за во моментов да се најдам во ситуација каде тоа ми изгледа убиствено (јас да го сторам тоа особено). Кој знае, можеби после извесен период, заради икс причини нашите сфаќања комплетно ќе се променат...
Crazy in Love напиша:
И јас имав 17 години,а тоа не беше којзнае колку одамна.
И тогаш имав цврст став за изневерувањето.НИКОГАШ и НЕМА ШАНСИ.
Немаат врска годините,туку карактерот.
Никогаш не вели никогаш... А и карактерот колку знам не ти е нешто кој знае колку оформен (мислам, не ти лично, туку сите во тие години). Пример, фаќаш дечко, се заљубуваш, те остава на гнасен начин те крши емоционално. Прави огромна бура во твојата глава и ти го менува карактерот од корен. I`v seen it happen` don`t deny it... И тоа говорам за млади луѓе, а истово се случува на мажени/женети луѓе кои во моментите кога го удираат климаксот им се случува истото...

Човечкиот мозок е поинтересен од секој предвидлив компјутер, токму заради тој мал детал по кој се разликуваат... непредвидливоста.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Океј бе дете. :icon_lol: Најди си некоја глупа, мотај ја, лажи ја, изневерувај ја, играј си... Ќе се усреќи. Пошто уште не знаеш што е ж од живот, повели, живеј. Колку ти душа сака. И don`t you тетка me.

Ja уште неговите ги немам, ме нагазиле годинките еј... :pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никогаш не вели никогаш... А и карактерот колку знам не ти е нешто кој знае колку оформен (мислам, не ти лично, туку сите во тие години). Пример, фаќаш дечко, се заљубуваш, те остава на гнасен начин те крши емоционално. Прави огромна бура во твојата глава и ти го менува карактерот од корен. I`v seen it happen` don`t deny it... И тоа говорам за млади луѓе, а истово се случува на мажени/женети луѓе кои во моментите кога го удираат климаксот им се случува истото...

Човечкиот мозок е поинтересен од секој предвидлив компјутер, токму заради тој мал детал по кој се разликуваат... непредвидливоста.
Никогаш не вели никогаш.Не ја сакам,ниту пак нешто употребувам таа реченица,затоа што јас кога ќе кажам никогаш тоа навистина тоа и значи.

Не велам дека ако некој гадно ме повреди (што не значи дека до сега не ме повредиле) нема да имам поладен однос за љубовта - но да изневерам е невозможно.Дури и да го заслужил тоа.
Јас секогаш ги земам во предвид и другите чувства и не сакам заради мене некој да се осеќа лошо,а да не го ни спомнувам фактот дека изневерувањето за мене е одвратен чин.

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Никогаш не вели никогаш.Не ја сакам,ниту пак нешто употребувам таа реченица,затоа што јас кога ќе кажам никогаш тоа навистина тоа и значи.

Не велам дека ако некој гадно ме повреди (што не значи дека до сега не ме повредиле) нема да имам поладен однос за љубовта - но да изневерам е невозможно.Дури и да го заслужил тоа.
Јас секогаш ги земам во предвид и другите чувства и не сакам заради мене некој да се осеќа лошо,а да не го ни спомнувам фактот дека изневерувањето за мене е одвратен чин.
Исто и јас,едноставно не сакам да го правам тоа на некој,бидејки не сакам ни он да ми го направи!подобро ке му се скарам и ке бидам со тој ,,што ке сум паднела во искушение,,отколку да го лажам!Ако искрено се сака некој,не ни помислуваш на изневерување,па да дојде и гол пред мене Бред Пит!Нема тука бла-бла глупости,глупи правдања-кога сум пијана,кога сум осамена,незнаам што правам,момент на слабост,недостик на пажња,па насила ме баци,па уште незнам колку ефтини финти за да си го оправдаш неверството!СТРОГО НЕ,НЕ И НЕ за изневерување!Дури и никогаш да не дознае ОН,сепак нели бе луѓе имате грижа на совест,нели ке ве мачи да заспиете,зошто сте го изневериле,а тој пак ви се јавува да ви каже ТЕ САКАМ,??Јас најмала ситница неможам да му скријам на дечко ми,сметам дека после некако неможам во очи да го гледам,а не да го изневерам!Незнам за другите,не сакам јас да се правам светица,ама ако нема доверба,љубв,разбирање и пред се верност во една врска,таа неможе да опстои!!!!Да си го направиш кеифот за една вечер,а тоа да те кошта да ја изгубиш саканата лишност,не вреди,навистина НЕ!!

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Океј бе дете. :icon_lol: Најди си некоја глупа, мотај ја, лажи ја, изневерувај ја, играј си... Ќе се усреќи. Пошто уште не знаеш што е ж од живот, повели, живеј. Колку ти душа сака. И don`t you тетка me.

Ja уште неговите ги немам, ме нагазиле годинките еј... :pos:
Izgleda bila vo takva uloga pa so sega ima fobija od izneveruvanje :pos2::pos2:
Ostaj sala nastrana.Dokolku se ima dolga vrska i dokolku doverbata pomegu dvata partnera e dovolno nabildana se slagam deka nema potreba od neverstva...Za da nema neverstva kako za start treba da se ima doverba vo partnerot a da se nema nepotrebna ljubomora

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не можам да кажам дека никогаш нема да изневерам зошто не знам што може да ми донесе животот и во каква ситуација може да се најдам. Знам дека не сакам да изневерувам, како што не сакам ни да ме изневеруваат.
Попаметно ми е да престанам да се гледам со личноста, отколку да го изневерам. И кога сум со некој спрема кого имам подлабоки чувства и што ми значи, доволен ми е тој. Немам ни потреба ни желба да изневерам.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Сепак, да не се изневери.

Член од
9 август 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако некого ставрно сакаш и ти значи никогаш нема да дојдеш до вакво искушение...едноствано или го сакаш и си со него или не го сакаш и можеш да бидеш со кој сакаш...нема потреба од варање и такви работи...така барем јас мислам :costumed3

H

HCL

Гостин
Попаметно ми е да престанам да се гледам со личноста, отколку да го изневерам.
Точно, ама варањето е предизвикано од емоциите а не од не паметно размислување. Да можев да реагирам како што мислев дека е паметно во секој случај кога емоција е во прашање ќе пројдов многу подобро.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Не би изневерил од причина што не сакам и јас да бидам изневерен.Не се знае што носи животот и у какви се не врски ете ќе се најдам(кој признава пола му се простува аи ако е пијан тогаш и другата половина се простува), ама ако бидат ко досегашниве, нема да изневерам.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Точно, ама варањето е предизвикано од емоциите а не од не паметно размислување. Да можев да реагирам како што мислев дека е паметно во секој случај кога емоција е во прашање ќе пројдов многу подобро.
Па во тоа е трикот, да си доволно моќен да ја ставиш емоцијата под контрола со помош на разумот. Јачај си ја самоконтролата и ќе видиш дека АКО не сакаш, нема да и дозволиш на емоцијата да надвладее и да ти ги води постапките. Таква способност секој треба да ја има; замисли да се најдеш во некоја ситуација кај што емоцијата може да доведе до фатален исход, на пример толку да се изнервираш така што емоцијата бес и омраза успее да те доведе да го убиеш човекот што ти згрешил толку. Ете, за момент се работи, не за умисла, едноставно момент на слабост, на емоција. Не мислиш дека е попаметно да научиш да се исконтролираш и да уклучиш разум пред емоција во ваков, а и во многу други случаи? :wink:

Ама не е за тоа темава. :)

H

HCL

Гостин
Таква способност секој треба да ја има
Еее, оваа изјава треба на билборди да ја има, а не прост лигав народ мене ќе ми кажува ако ги контролираш емоциите си БЕЗ ЕМОЦИИ. После тоа БЕЗ ЕМОЦИИ ти го извртуваат во: Не можеш да сакаш, ти си безчуствителен, расипан, како можеш вакво нешто да правиш...

Малку во погрешно лице се обратив, не мислев за себе туку општо за народот. Поголем процент од народот се луѓе кои се држат по мотото: Верувај им на чувствата, прави како тие ти кажуваат, не ги негирај, тоа е правилната постапка. :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom