Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozzА ти малоумен, кутриот. Она ти допуштила. Дозвола за излегување бараш или дома пред да се стемни...?
![]()
Не остануваш. Не се работи за карактери, и сам си имаш пишано подолу.
Или не. :Z
И јас имав 17 години, а тоа не беше којзнае колку одамна. И тогаш имав цврст став за изневерувањето. НИКОГАШ и НЕМА ШАНСИ.Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozz
Еве пример за обратно сфаќање на своите години. Повеќето на 17 години мислат дека знаат се` па тоа им е алиби за сите глупости кои ќе ги направат. Момчево демек не знае ама и тоа му е доволно. Доказ дека кога се сака се` се може.Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozz
Никогаш не вели никогаш... А и карактерот колку знам не ти е нешто кој знае колку оформен (мислам, не ти лично, туку сите во тие години). Пример, фаќаш дечко, се заљубуваш, те остава на гнасен начин те крши емоционално. Прави огромна бура во твојата глава и ти го менува карактерот од корен. I`v seen it happen` don`t deny it... И тоа говорам за млади луѓе, а истово се случува на мажени/женети луѓе кои во моментите кога го удираат климаксот им се случува истото...Crazy in Love напиша:И јас имав 17 години,а тоа не беше којзнае колку одамна.
И тогаш имав цврст став за изневерувањето.НИКОГАШ и НЕМА ШАНСИ.
Немаат врска годините,туку карактерот.
Океј бе дете.Epa bas za toa tetka Emo.Ako ti si stignala za mazenje i imas nad 24 godini ne ocekuvam da razmisluvas kako mene(zatoa rekov razlicni godini i karakteri).Rekov deka preku forumot mozam da naucam kako razmisluvaat postarite.I dovolno sum svesen deka i mene koga ke me nagazat godinkite ke razmisluvam slicno kako tebe.Sega imam 17 godini i uste neznam sto e z od zivot i zatoa ne ni sakam da razmisluvam kako tebe...pozz
Никогаш не вели никогаш.Не ја сакам,ниту пак нешто употребувам таа реченица,затоа што јас кога ќе кажам никогаш тоа навистина тоа и значи.Никогаш не вели никогаш... А и карактерот колку знам не ти е нешто кој знае колку оформен (мислам, не ти лично, туку сите во тие години). Пример, фаќаш дечко, се заљубуваш, те остава на гнасен начин те крши емоционално. Прави огромна бура во твојата глава и ти го менува карактерот од корен. I`v seen it happen` don`t deny it... И тоа говорам за млади луѓе, а истово се случува на мажени/женети луѓе кои во моментите кога го удираат климаксот им се случува истото...
Човечкиот мозок е поинтересен од секој предвидлив компјутер, токму заради тој мал детал по кој се разликуваат... непредвидливоста.
Исто и јас,едноставно не сакам да го правам тоа на некој,бидејки не сакам ни он да ми го направи!подобро ке му се скарам и ке бидам со тој ,,што ке сум паднела во искушение,,отколку да го лажам!Ако искрено се сака некој,не ни помислуваш на изневерување,па да дојде и гол пред мене Бред Пит!Нема тука бла-бла глупости,глупи правдања-кога сум пијана,кога сум осамена,незнаам што правам,момент на слабост,недостик на пажња,па насила ме баци,па уште незнам колку ефтини финти за да си го оправдаш неверството!СТРОГО НЕ,НЕ И НЕ за изневерување!Дури и никогаш да не дознае ОН,сепак нели бе луѓе имате грижа на совест,нели ке ве мачи да заспиете,зошто сте го изневериле,а тој пак ви се јавува да ви каже ТЕ САКАМ,??Јас најмала ситница неможам да му скријам на дечко ми,сметам дека после некако неможам во очи да го гледам,а не да го изневерам!Незнам за другите,не сакам јас да се правам светица,ама ако нема доверба,љубв,разбирање и пред се верност во една врска,таа неможе да опстои!!!!Да си го направиш кеифот за една вечер,а тоа да те кошта да ја изгубиш саканата лишност,не вреди,навистина НЕ!!Никогаш не вели никогаш.Не ја сакам,ниту пак нешто употребувам таа реченица,затоа што јас кога ќе кажам никогаш тоа навистина тоа и значи.
Не велам дека ако некој гадно ме повреди (што не значи дека до сега не ме повредиле) нема да имам поладен однос за љубовта - но да изневерам е невозможно.Дури и да го заслужил тоа.
Јас секогаш ги земам во предвид и другите чувства и не сакам заради мене некој да се осеќа лошо,а да не го ни спомнувам фактот дека изневерувањето за мене е одвратен чин.
Izgleda bila vo takva uloga pa so sega ima fobija od izneveruvanje :pos2::pos2:Океј бе дете.Најди си некоја глупа, мотај ја, лажи ја, изневерувај ја, играј си... Ќе се усреќи. Пошто уште не знаеш што е ж од живот, повели, живеј. Колку ти душа сака. И don`t you тетка me.
Ja уште неговите ги немам, ме нагазиле годинките еј...![]()
Точно, ама варањето е предизвикано од емоциите а не од не паметно размислување. Да можев да реагирам како што мислев дека е паметно во секој случај кога емоција е во прашање ќе пројдов многу подобро.Попаметно ми е да престанам да се гледам со личноста, отколку да го изневерам.
Па во тоа е трикот, да си доволно моќен да ја ставиш емоцијата под контрола со помош на разумот. Јачај си ја самоконтролата и ќе видиш дека АКО не сакаш, нема да и дозволиш на емоцијата да надвладее и да ти ги води постапките. Таква способност секој треба да ја има; замисли да се најдеш во некоја ситуација кај што емоцијата може да доведе до фатален исход, на пример толку да се изнервираш така што емоцијата бес и омраза успее да те доведе да го убиеш човекот што ти згрешил толку. Ете, за момент се работи, не за умисла, едноставно момент на слабост, на емоција. Не мислиш дека е попаметно да научиш да се исконтролираш и да уклучиш разум пред емоција во ваков, а и во многу други случаи? :wink:Точно, ама варањето е предизвикано од емоциите а не од не паметно размислување. Да можев да реагирам како што мислев дека е паметно во секој случај кога емоција е во прашање ќе пројдов многу подобро.
Еее, оваа изјава треба на билборди да ја има, а не прост лигав народ мене ќе ми кажува ако ги контролираш емоциите си БЕЗ ЕМОЦИИ. После тоа БЕЗ ЕМОЦИИ ти го извртуваат во: Не можеш да сакаш, ти си безчуствителен, расипан, како можеш вакво нешто да правиш...Таква способност секој треба да ја има