Да се изневери или не?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
jas iskreno ne go sfakam mnogu ova so izneveruvanjevo????
do sega ne sum izneverila ama koga gledam kako se odnesuvaat de so mene sfakam deka malku sum.....glupava sto sum mu verna celo vreme?

ednostavno nemozam das e osudam da go izvaram....:tapp:

Не си глупава... што ако изневериш?
Ќе те направи тоа посреќана или можеби ќе ти ја подобри врската?

Ништо нема да се постигне со изневерување...Едноставно има други луѓе...има други партнери...ако не ти чини со еден ќе си раскинеш и за извесен период ќе си најдеш друг...поглупа работа од варање нема... :tapp:

Член од
18 јули 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
Mislam deka site na nekoj nacin tezneeme za nesto nedozvoleno, zabraneto i tolku vozbudlivo kako neverstvoto. Mozebi ne sakate da priznaete no ete mislam deka na site ni se dopaga opasnosta od toa da bodeme fateni, rizikot da go prokockame ona sto go imame e ona sto ja nosi avanturata.Zar ne e taka? Priznajte!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Mislam deka site na nekoj nacin tezneeme za nesto nedozvoleno, zabraneto i tolku vozbudlivo kako neverstvoto. Mozebi ne sakate da priznaete no ete mislam deka na site ni se dopaga opasnosta od toa da bodeme fateni, rizikot da go prokockame ona sto go imame e ona sto ja nosi avanturata.Zar ne e taka? Priznajte!

Не на сите. Мене уопште не ми се допаѓа затоа што ми нема логика... Кој е предизвикот да го изгубам вредното нешто што го сакам за некоја си едноноќна забава... за мене се тоа глупости... а верувам дека има и повеќе како мене што не го сакаат варањето...

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Доколку почувствувам дека во врската почнала да владее монотонија, не ми се допаѓа нешто во однесувањето, сакам да прекинам, да оладам од него и сл, седнувам, ги отварам картите и во четири очи му кажувам.
Премногу понижувачки, срамно и несозреано ми е да "решавам" било каков проблем со неверство.
А за момент на слабост, нема ни да дозволам да се случи.
Кога до некој навистина ми е и ми значи (а штом сум во врска сигурно е така) не ни помислувам на друг.

do sega ne sum izneverila ama koga gledam kako se odnesuvaat so mene sfakam deka malku sum.....glupava sto sum mu verna celo vreme?
Мислиш дека ако го изневериш ќе подобриш нешто во неговиот однос?
Подобро ќе се чувствуваш кога ќе знаеш дека си му вратила во истата мера?

Кај мене барем не е!
Не се ни осмелувам да помислам дека поради некоја си мала авантура ќе го изгубам оној кој го љубам.

Член од
18 јули 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
а верувам дека има и повеќе како мене што не го сакаат варањето
pa toa e navistina ubavo, ubavo e da se veruva. Samo sto mislam deka ziveeme vo edno surovo vreme koga moralnite vrednosti za zal ne se na cena. Nesto kako podobro da izneveruvas otkolku da te izneveruvaat. Ne deka toa go pravam, samo velam deka taka funkcionira covekot.Za ZAL

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
pa toa e navistina ubavo, ubavo e da se veruva. Samo sto mislam deka ziveeme vo edno surovo vreme koga moralnite vrednosti za zal ne se na cena. Nesto kako podobro da izneveruvas otkolku da te izneveruvaat. Ne deka toa go pravam, samo velam deka taka funkcionira covekot.Za ZAL
Донекаде можеби и си во право. Но, знаеш кој функционира на тој начин? Оној на кој врската не му значи ништо, сеедно му е дали ќе биде во неа или не, не му чуе за тоа дали ќе го повреди партнерот со таквото негово однесување. Ваквите луѓе обично постојано изневеруваат, тоа им е како некоја зараза од која не можат да се "излечат".
Не значи дека оној кој изневерил еднаш е ваков, се случува и поради некои други причини, иако јас и тоа не би го оправдала, но тоа е веќе друга тема, да не забегуваме.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ебете си и ќутете. Јас мојата си ја љубам и такво нешто на крај памет не ми доаѓа.

H

HCL

Гостин
Mozebi ne sakate da priznaete no ete mislam deka na site ni se dopaga opasnosta od toa da bodeme fateni, rizikot da go prokockame ona sto go imame e ona sto ja nosi avanturata.Zar ne e taka? Priznajte!
Авантура не мора да биде само изневерување, можат и други работи да бидат. Ако сакаш возбуда, немораш со друг да бидеш за да ја добиеш, земи пример со партнерот (дечкото/девојката) на јавно место пробајте да имате секс (пример на сред бел ден на балкон кој гледа кон прометна улица). И ова ти е возбуда поради ризик да не бидете фатени со тоа што не вршиш изневерување.

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Незнам само што се обидуваат да докажат тие што изневеруваат?
Дека можат да му направат на партнерот нешто позади грб или си докажуваат самите себеси колку се мокни?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ако имам љубовна врска во која што сум задоволна и исполнета, нема причина за јас да го изневерувам партнерот. Еден мал излет и едно мало задоволство да ми ја расипе љубовта што долго време сме ја создавале заедно не вреди дефинтивно.

Член од
18 јули 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
Авантура не мора да биде само изневерување, можат и други работи да бидат. Ако сакаш возбуда, немораш со друг да бидеш за да ја добиеш, земи пример со партнерот (дечкото/девојката) на јавно место пробајте да имате секс (пример на сред бел ден на балкон кој гледа кон прометна улица). И ова ти е возбуда поради ризик да не бидете фатени со тоа што не вршиш изневерување.
Uf ti se voshituvam na hrabrosta ako si sposoben da go napravis ova:smir: ama jas sum sepak za nesto postaromodno:pos2:

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Изневерување? ноу веј ако има љубов секако.:pipi:

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Секако дека НЕ!!! Неверство...нема шанси, никогаш!:nenene: Поубаво веќе ако сте решиле дека сакате нешто со некој/а друг/а, да му/и кажете на партнерот/ката, тоа би било да речеме ферски, ама неверство...ајде да видиме вака: А како вие би се чувствувале кога партнерот/ката би ве изневерил/а, а? Се сомневам дека ке ви биде убаво...Затоа има една поговорка : Не прави им на луѓето се што несакаш да ти прават! Толку од мене...

klipceto

Fire Walk with Me
Член од
27 мај 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
ako odgovoris "ne" nebidi 100% siguren zatoa sto ako dojdis do iskusenie mozi i da zgresis:pos2:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
ako odgovoris "ne" nebidi 100% siguren zatoa sto ako dojdis do iskusenie mozi i da zgresis:pos2:
Точно...Јас ќе си говорам за мене а знам дека поголем дел од машките ке се согласат.Машкото колку и да е заљубено многу лесно паѓа во искушение да изневере колку и да не го сака тоа.На некој начин со тоа сака да си ја покаже машкоста односно пред се пред самиот себе да докаже дека е машко а потоа и пред другите...ова е мое лично мислење

Kajgana Shop

На врв Bottom