Да и помогнеме на Ева!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Во вакви ситуации секогаш коментирам: Мое е да помогнам, а ако некој го искористи тоа, тоа му оди на неговата душа. Ако е превара, нека им се алал парите и нека им служи на чест. Ако ништо друго, барем нека ги вложат во Ева...

Срамота е да лажеш за вакви работи, навистина е срамота.
Ако е превара драга, државата може да им го земе детето, зошто го користеле на ваков начин....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако е превара драга, државата може да им го земе детето, зошто го користеле на ваков начин....
Плус ако не грешам, може и да бидат товарени за проневера т.е измама...

Не знам што да кажам, да користиш болно ангелче кое се уште не е свесно што се случува околу себе е извртено и изопачено...

Не сакам да верувам во ова, навистина...

Па уште излага сеа барале пари за продолжување на лекувањето... па што не рекоа така уште од почетокот, туку (наводно) лажат?
Други луѓе без нивно знаење отварале сметки? :confused: Сериозно? o_O Со оваа тактика ќе се оправдуваат?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
6 пати ѕвонев, не ми е жал. Ако не изманипулираа нека им служи на чест. Срамота за таткото и за сите инволвирани ако навистина се обиделе да заработат. Не знам кој би можел да направи такво нешто и да ја искористи состојбата на бебето (уште полошо ако таткото се обидел да ќари злоупотребувајќи ја состојбата на својата ќерка). Се надевам ќе се преземат мерки и ќе се реши случајот.
И најбитно, да внимаваат операторите како тоа отвараат линии за помош!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро луѓе дали е ова возможно? Не ми се верува што читам...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Значи од најновите информации кои ги добивме во последно време заклучуваме дека ова е измама?Ако е измама дали тука учествувале родителите или некој друг искористил можност на нивна несреќа?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Веќе ни човечноста не постои! Веќе ништо не може да ме изначуди, се е одено во неповрат, се е изопачено, само жал ми е за детенцето!
Згрозена сум од ова што го прочитав, незнам што да кажам!....:sick:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.718
Поени од реакции
35.491
Таткото на 4 месечната Ева, Дејан Илиевски за Канал 5 тврди дека и покрај тоа што била направена операција потребни биле пари да се продолжи лекувањето на девојчето. Признава дека целата ситуација со собирање пари излегла од контрола, но не по нивна вина, бидејќи се појавиле многу лица кои собирале пари за Ева без нивно знаење и на други сметки покрај онаа која тие ја објавиле. Илиевски најави дека утре со неговата сопруга ќе одел во Софија за лично оттаму да ги побараат оригиналните документи за лекувањето на девојчето и да утврдат што точно се случува.

Зошто кога дотичниов татко видел дека се појавиле многу лица кои собираат пари во име на Ева, а без нивно знаење и на други сметки не се појави или напиша ‘‘ Луѓе, се појавија лица кои неовластено и на други сметки собираат пари, валидни се само сметките кои ние ги објавивме‘‘, туку си молчеше додека целиот случај не излезе на виделина, па сега утре ќе одел во Софија за лично да утврди што точно се случува.

Операцијата била веќе направена, ама требале пари за да се продолжи лекувањето, а неможеше дотичниот откако парите биле собрани да се заблагодари за хуманоста на добрите луѓе и да повика да се донираат пари на луѓе на кои им е навистина потребна помош.
СРАМОТА,
Постојат луѓе на кои навистина им е потребна помош,

П.С. А да останат телефоните отворени за донации, можеби ќе им требаат пари за школување

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Незнам зошто дали ради што интуицијата понекад ми е на покачена активност... али цело време ко да знаев дека целава ствар со детево е некоја мучка... и ич не ми е чудно кога го прочитав ова... али тоа ти е јебига:(
П.С. А да останат телефоните отворени за донации, можеби ќе им требаат пари за школување
:cuc: :pos:

M

Moon Child

Гостин
Криво ќе ми беше да донирав повеќе пати и сега да дознаев дека сето е лага. Криво ќе ми биде бе, зошто да им давам пари на жими мајка? Зошто мене некој не ми даде пари, ако е за така? Може некој донирал повеќе за Ева, а не донирал за некој на кој стварно му било потребно. Цел ден сум разочарана, плачев прв пат кога ги видов сликите од детенцето и секогаш срцево ми затреперуваше кога и да видев дека се објавуваат слики од неа, познавам многу луѓе што претерано многу донираа, познавам мајки кои сочувствуваа со случајов, нели се свесни дека си играат со нечии емоции? Би ги одрала живи тие родители без никакво размислување и би ги стерилизирала за да неможат во иднина други деца да имаат, незнам како не им е срам воопшто да се наречат родители. Им требало пари да се продолжи лекувањето?! Првично бараа пари за операција детето да преживее, што е сега ова?! Ајде јас од утре ќе си отворам сметки за донации пошто немам пари факултет да учам, па донирајте да се запишам. Срамота, овие треба во затвор да одат, и сакам да ги снајде било каква правдина, било како да им се врати, само не врз кутрото дете кое е само алатка за овие да се докопаат до денар плус. Искрено се надевам дека во иднина операторите ќе отворат 4 очи на кој и како даваат броеви за донации. Несакам да се злоупотребува хуманоста на луѓето, затоа што денес некој ќе крене раце и во иднина на некој што стварно ќе му треба нема да му донира.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.347
Поени од реакции
84.558
Срање е ова ако го напраиле вака, стварно, али ја за моите пари што сум им ги дал ипак не жалам. Нека ги земат, боље да ги земат овие неранимајковци, неголи некој друг неранимајко, кој нема болно дете и не е у таква ситуација, него пука од пари (и моќ).
Пак ќе повторам, за осуда се, али у крајна линија без етика, емоции или легализам, него онака сирово практично, боље кај нив нека останат, одколку на разни други места, на кои можат да (а и обично) завршуваат.
Јас сум господар на својата сопственост и како сакам ќе ја распределувам, ако сакам ќе простам ако, не, нема.
Јасно е дека станува збор за измама (ако стварно е вистина тоа што го пишува) и не тврдам дека било кој треба како мене да мисли (по ова прашање).
Додуша ако пак ја вклучиме малку етиката и моралот, загрижува тоа што ако планирале ваква работа, знаеле дека и да ги фатат нема да има таква остра осуда, како што би била кога не би имале болно детенце (нека Господ му даде здравје). Некој можеби и ќе посочи дека токму искористувањето на ваква ситуација, ја прави нивната постапка особено флагрантна...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Отсега праќам пари само за луѓе кои лично ги познавам. Се потегнав и пишував на пријатели да донираат пари, и тоа не мали суми. Разочаран сум не затоа што некој ќарил пари од мене и моите пријатели, туку затоа што се губи надежта во човечност и затоа што поради вакви измами многу дечиња и луѓе на кои навистина ќе им треба помош не ќе можат да ја добијат.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Луѓе, бре... не истрчувајте со заклучоци.
Лесно е да се донесе брз суд, но да почекаме на валидни и издржани информации...

Да не испадне дека е шпекулација шпекулацијата.... Ќе се открие за некој ден, ќе се види дали некој злоупотребувал...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Добро, има некој точна информација дали сите пари кои се донирани стасале на сметките на семејството? Ако да, тогаш е во ред. Никој не бара сметкопотврди и отчет за парите. Ако не, тогаш има проблем и постои веројатност за измама.

@ Standing Still : не ги дочитав постовите бидејќи попиздев. А попиздев бидејќи и во вакви ситуации некој сака да ќари. Попиздев и затоа што треба некој однадвор да дојде и да организира хуманитарна акција, затоа што, очигледно, ни ваква една акција не може да се организира и контролира. Попиздев и затоа што поголеми гниди од самите нас нема. Ебате народот ебате. После Цацко ни е крив што сме во кал до гуша.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Aко некој друг отварал сметки родителите нека пријават во полиција па после со налог во банката ќе се дознаат информации кога и од кој е направено тоа, исто и во операторите.
Имаше една изјава дека ги загубиле документите пред болницата и затоа тој документ им го пратиле по факс и бил со грешка адреса. Самите вработени во болницата го знаеле тоа.
Никој не знае дали навистина родителите ја отвориле темата и направиле страна на фб, не ги обвинувајте затоа што во Македонија постојат секакви идоти кои се ситат и гледат да заработат на туѓата несреќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom