Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

A

ancheto

Гостин
Да не ти се мешам во животот ,само едно би додала на ваква тема.Секоја девојка која се пожалила на ова порано или подоцна се покајала што воопшто си дозволила да има таква врска.Човек кој гуши и внесува страв во врска а вие останувате со него буквално ве поседува,а да не спомнувам дека ве манипулира извонредно.
грешка, не си ме сватила убаво,
јас љубоморам, оддеднаш некако,
не тој..

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
грешка, не си ме сватила убаво,
јас љубоморам, оддеднаш некако,
не тој..
Тогаш се извинувам за недоразбирањето,моја вина :smir:
Мене претерана љубомора ми личи на падната самодоверба.Мала доза на љубомора пак на грижа што и не е лош знак.

A

ancheto

Гостин
Мене претерана љубомора ми личи на падната самодоверба.Мала доза на љубомора пак на грижа што и не е лош знак.
да ама јас, фатив фобија дан го изгубам, набив комплекси дека не сум за него, и искрено сето то ме прајт да сум створење, љубоморно до бескрај..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Неуоролошка несигурност поточно :)

@ Ancheto, Љубомората е всушност незадоволство од себе, кога ќе си го признаеш и воочиш тоа таа ќе заврши.

Ова ти го кажувам од позитивен аспект, реално.. како што е, немој да ме сватиш погрешно.

Сакај се себеси, и љубовта сама ќе дојде.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Неуоролошка несигурност поточно :)

@ Ancheto, Љубомората е всушност незадоволство од себе, кога ќе си го признаеш и воочиш тоа таа ќе заврши.

Ова ти го кажувам од позитивен аспект, реално.. како што е, немој да ме сватиш погрешно.

Сакај се себеси, и љубовта сама ќе дојде.
Mnogu se slozuvam so boldiranoto. Moras da se sakas sam/a sebe i da se pocituvas. Ne mislam tuka da bide nekoj Narcis.

Ljubomorata ne ja gledam kako bolest - taa e prirodna covecka osobina. Treba da ja osoznaeme i prifatime kako takva. Vo mali dozi e ok, ali se na ovoj svet u golema doza ne e zdravo :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Mnogu se slozuvam so boldiranoto. Moras da se sakas sam/a sebe i da se pocituvas. Ne mislam tuka da bide nekoj Narcis.

Ljubomorata ne ja gledam kako bolest - taa e prirodna covecka osobina. Treba da ja osoznaeme i prifatime kako takva. Vo mali dozi e ok, ali se na ovoj svet u golema doza ne e zdravo :smir:
Се согласувам :)

Член од
1 мај 2005
Мислења
16
Поени од реакции
1
Кога ќе се искорени суетата, рационалното, ќе се искорени и љубомората, посесивноста.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Кога ќе се искорени суетата, рационалното, ќе се искорени и љубомората, посесивноста.
Ај разјасни за искоренувањето на рационалното.

S

smart ass

Гостин
Ако Љубовта е болест-тогаш и Љубомората е:)

Член од
1 мај 2005
Мислења
16
Поени од реакции
1
Ај разјасни за искоренувањето на рационалното.
Ај не биди љубоморен, ќе речат си го изгубил паметот. Така да тука, во рационализмот, се крие одговорот за постојаните војни, судири, расправии и што уште не.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Љубомората не е болест иако да има некои личности кои немаат голема самоконтрола и притоа нивната љубомора може да изгледа "болна". Но не постои човек кој никогаш во животот нема да почувствува љубомора затоа што љубомората ја чувствуваме за нешта кои нас ни значат. А ја чувствуваме поради тоа што во нас се буди страв да не го изгубиме тоа што го сакаме и се изразува токму на овој начин.

V

vlako088

Гостин
Љубомората е составен дел на секој човек. Доколку умее човекот да вледее со себе си и може да ја контролира љубомората и не е така страшно, бидејки љубомората е дел од насето секојдневие. Ако нема минимална љубомора кај нас луѓето нема ни љубов (мислам на телесната), но ако се претера со љубомората или во најмала раке се љубомори поради нешто земното што ние го немаме а нашите блиски пријатели го имаат тогаш со таквите луѓе треба малку да се поработи бидејќи љубомората го труе човекот и тој постепено умира.

R

Roten 96

Гостин
Еве и јас сум љубоморен во врска со љубовта не велам дека не сум но искоренете ја ништо не добивате само може да изгубите ако завладее кај вас тешко ке ја искоренете но се може тоа таа е причината за безброј малди врска кои прекинуваат поради глупости токму од љубомора. :)
--- надополнето: Oct 9, 2011 6:53 PM ---
инаку не би рекол дека е болест

Член од
20 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
18
Пред се љубоморните луѓе без разлика од кој пол и да се мислам дека тоа се несигурни лицности со мал степен на самодоверба и можеби заради тој недостиг на верување во своите квалитети често им се случува комплекс на нижа вредност па и одтука и сомнежот кон партнерот

Kajgana Shop

На врв Bottom