Дали цигарите се луксуз?

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Цигарите не се луксуз...тоа е навика од која потешко се одвикнува...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За кој како... за оние што пушат не се луксуз, за оние што не пушат се луксуз. Како и да гледаш вака или онака и парите ке ги потрошиме и кога тогаш ке умриме. Битно е да бидиме среќни и задоволни...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Е луксуз се али ај ако си пушач издржи без нив. Над 50 денари идат за загаден воздух али тоа ти е факинг навика. Али ако се луксуз за повеќето и јас купувам секој ден тоа значи дека живеам во луксуз и се расипувам самиот од луксуз. Хмм од таа страна ако гледам, супер е.

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
За жал не се луксуз и во тоа е проблемот што има илјадници пушачи , и дете од 4 одд. може да си дозволи 40 денари за цигари...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Јас би рекол цигарите се луксузен отров

I

InF3cTeD

Гостин
за некој не би рекол дека се луксуз....али има случаеви на кои цигарите им преставуваат луксуз ама пушат не престануваат....навика

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
надвор од Македонија цигарите и тоа како се луксуз и ако достигнат таква цена и кај нас ќе бидат сигурно секако дека може да се најдат цигари и од 35 ден тоа не го сметам за луксуз но 1 евро за кутија според нашите стандарди сметам дека е луксуз а и највише се нервирам што цела Македонија кука како сме сиромашни и немаме одвај некои семејстава преживуваат а тегнат на ден по две кутии цигари :nesvest:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Трошам многу на цигари ..али не се приметува трошењето

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Зависи што пушиш...

Е.Шанел

Аn Arтisт
Член од
12 мај 2009
Мислења
21
Поени од реакции
0
Не дека се некој луксуз .. во денешно време и по 3ден. има цигари..
Не би рекла дека се луксуз - туку дека се глупава навика која тешко се одвикнува и загадува се околу себе вклучувајќи го и тој што ги употребува.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Еден од поголемите луксузи се цигарите...треба да се забранат да не постојат веќе ништо добро не носат!!!

M

MIL

Гостин
Бидејќи јас не пушам за мене се луксуз а за пушачите ваљда не се

Kajgana Shop

На врв Bottom