Дали титулата на човекот влијае врз вашето мислење за него?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Нема никакви шанси титулата да влијае на моето мислење. Постапките, делата, начинот на размислување и пристапот кон нештата да. Титулата најчесто многу малку зборува за човекот и каков е тој навистина. Титулата се добива и се губи многу лесно. Ако книгата ја цениме по насловот може многу лесно да се изгубиме...што за жал најчесто е така...
Па нек ти пломбира заб некој стечаец оти е многу добар ил нек ти оперира слепо цремо мнооогу фино дете на комшиите иако нема титула, колата нека ти ја поправа еден културем невработен со гимназија а на суд нек те брани душа од чоек кој нема адвокатска титула....

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.515
Па нек ти пломбира заб некој стечаец оти е многу добар ил нек ти оперира слепо цремо мнооогу фино дете на комшиите иако нема титула, колата нека ти ја поправа еден културем невработен со гимназија а на суд нек те брани душа од чоек кој нема адвокатска титула....
Ју мис Д поинт...а кој ќе разглаба сега да објаснува треба да се оиди на пиво... А можда не се доизјаснив
:nesum:
Како претседателов што е, ако е претседател не значи дека го бидува, или министер или итн. Посебно овде во конфекции што има шефови што ни средно немаат ама имаат роднини и пријатели. Факултети се завршуваат на сличен начин, така да и титули се добиваат на сличен начин. Мене ме интересира како што кажав погоре делото, ефикасноста, посветеноста, шо чоек е(не во сентиментална смисла дали и колку е душичка, срценце итн)... :toe: ама ретки се тие работи јебига :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
A be temata e dali ke vlijae titulata vrz tvoeto mislenje za covekot - a ne dali ke mu dozvolis na psihijatar da te operira od slepo crevo!

Inaku, normalno deka titulata pravi golem prv vpecatok. E sega, ostanatoto mislenje za taa osoba ke dojde od toa kako muabetot odi ponataka and how that person carries him/herself.

Г

Господ

Гостин
Титулата сепак прави разлика.Затоа постои нееднаквост.Затоа на другар се обраќаш со ТИ а на професор со ВИЕ.Ебати еднаквоста.
А за мислење,не.За сите имам исто мислење на прв поглед,garbage.Then some of them become people.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.515
Титулата сепак прави разлика.Затоа постои нееднаквост.Затоа на другар се обраќаш со ТИ а на професор со ВИЕ.Ебати еднаквоста.
А за мислење,не.За сите имам исто мислење на прв поглед,garbage.Then some of them become people.
Секако дека прави разлика, ама и во разликата има разлика...на некои професори од срце им се обраќав со ВИЕ, па и ден денес кога ќе се сретнеме (од тие што преживеја хахах), а на некои од што морав. Иста титула имаат но не ја заслужуваат подеднакво, е тоа е тоа... :)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Све ке беше у ред со титулата ама ако не се добиваше ради.............ај да не кажам зошто , ке си стварам непријатели.
На пример ја имам титула , и што?
За кур ми е , ја сам себе не се почитувам(што се вика) па не да очекувам некој да ми се клања ради тоа и да ме велича.
Друга работа е да речеш си стекнал знаеење , таа работа пеки ,
А титула , академик хахаххахахахаха куче под сенка незнае да врже.
Погледнете ги ни ја продадоа државата , мајку им .....
На крајот ке кажам влијае титулата , што поголема тоа поглуп човек.
Само да додам дека има рееетки исклучоци(фала богу) не се сите исти нели?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Све ке беше у ред со титулата ама ако не се добиваше ради.............ај да не кажам зошто , ке си стварам непријатели.
На пример ја имам титула , и што?
За кур ми е , ја сам себе не се почитувам(што се вика) па не да очекувам некој да ми се клања ради тоа и да ме велича.
Друга работа е да речеш си стекнал знаеење , таа работа пеки ,
А титула , академик хахаххахахахаха куче под сенка незнае да врже.
Погледнете ги ни ја продадоа државата , мајку им .....
На крајот ке кажам влијае титулата , што поголема тоа поглуп човек.
Само да додам дека има рееетки исклучоци(фала богу) не се сите исти нели?
Ете сега 85% од средношколците кај нас се запишани на факултет што мислам дека е светски рекорд.
Тоа значи дека за некоја година кај нас ќе гледаме мозоци како левитираат наоколу во холограмска проекција на рајот земски...:vozbud:

Он топик - Идиот со диплома е...идиот со диплома.
Идиот без диплома е...идиот без диплома.
Само што првиот живее во илузија дека не е идиот која ја поддржува вториов пошто така му кажале...:tapp:...некои идиоти со диплома...

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Ете сега 85% од средношколците кај нас се запишани на факултет што мислам дека е светски рекорд.
Тоа значи дека за некоја година кај нас ќе гледаме мозоци како левитираат наоколу во холограмска проекција на рајот земски...:vozbud:

Он топик - Идиот со диплома е...идиот со диплома.
Идиот без диплома е...идиот без диплома.
Само што првиот живее во илузија дека не е идиот која ја поддрќува вториов пошто така му кажале...:tapp:
ааахахахахаха ова со идиотиве ти е добро жими све

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
ааахахахахаха ова со идиотиве ти е добро жими све

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

П.С. Не знам дали има диплома типов на сликава но секако имаше титула...

Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we...:tapp: :pos2:
G.Bush jr.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702

Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we...:tapp: :pos2:
G.Bush jr.
hahhaaa......gynecologists are practicing their love for women...lol

zakon e so citative, moron...lol

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57

G.Bush jr.
Хахахахахахах , али друже покрај тоа што е смешно има и една друга работа овде , да не мисли стварно бе крф му ебам .

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Грешка си, 96.5 % е бројот на минатогодишните бруцоши. :toe:

G.Bush jr.
Е добро де, не кажа ништо лошо.
Ја кажа само вистината.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Титулата, наjрегуларно треба да има своја тежина. Не пресудна секако, но мене по дефиниција ми вели можеби можам да научам нешто од човекот... Ми го матат есапот новите трендови каде што титулите се страшно зачестени па ми прават контраефект од типот: аман, бре кај останав јас во просторот и времето!
Така да, во последно време титулите ме депримираат а тие вистинските ги има само во геријатрија...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене многу од постовиве ме иритираат искрено,не за друго ради лицемерието.Значи ако е поставено прашање дали една титула влијае врз мислењето кое го имаме за еден човек,одма се фаќате за тоа како сега сите завршуваат факултет,па имало врски па не знам што.Добро утро сегде ги има.
Човек кој стигнал до м-р и д-р(ајде нека биде по паметот на мнозинството)по регуларен и макотрпен план не може да не ми влијае на моето мислење за него.Знаете тоа фактички значи дека жртвувал многу и вложувал во себе.И да ќе го почитувам човекот повеќе од некој кој МОЖЕЛ(не зборувам за сите случаи има луѓе кои не можат да си приуштат титула) а не го направил тоа.Во тоа е разликата во вложувањето.
П.С Ова не е пост кој треба да звучи снобовски,туку адекватно на вложеното.

Kajgana Shop

На врв Bottom