Дали сте среќни?

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Настојувам секогаш да сум насмеан, позитивен, а и таков сум најголемиот дел од денот. Моментално сум, многу среќен :vozbud:

Член од
13 август 2008
Мислења
58
Поени од реакции
1
среќен сум само имам една мака-факсов и утресниот испит ама не му се секирам:smir: ке помине ко крајот на светот кој сто требаше да се случи на 10ти :pos2::wink:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Да,среќна сум. Мислам дека одамна не сум била вака смирена и во хармонија со себе и со блиските околу мене. Кој вели дека не можам да скротам бура? :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Секој човек од своето раѓање се обидува да ја пронајде среќата. И цел живот се обидува во тоа, и на моменти само си замислува дека е среќен, но тоа е само минимален процент во неговиот живот.
Таквото размислување на еден поединец го прави несреќен.
Сите ние ја бараме среќата во одредени личности, предмети и мислиме дека ако не ги имаме нив, или ако не ни се оствари некоја посакувана желба, дека неможеме да бидеме среќни.
И така животот го поминуваме во заблуда.
Затоа што среќата се наоѓа во секој од нас, среќата одсекогаш се наоѓала во секој од нас.
И среќен сум во моментов, зошто да не сум, кога можам да бидам?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога реплицирате на темава, место одговори составени само од "сум"/"не сум", потрудете се и да кажете зошто сте или не сте среќни.:smir:

С

Сатори

Гостин
Немам сила да ја дефинирам среќата која што ме исполнува.
Таа нема ниту име во мојата слика полна со дефиниции, нема правила и потреби за урамување.
Среќна сум, да.
Зошто?
Веројатно зошто секој ден измачувањето и болката се посилни а скротливи.Убаво е да се ужива во среќната отупеност.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Прво да одговорам, да, среќна сум. :pipi:

'Cudno e kolku malku ni e potrebno da bideme srekini ,a uste pocudno e kolku toa malku sekogas ni nedostiga'-poznata misla i spored mene mn vazna!
Да, точно. Зошто? Зошто среќата е состојба на умот. Среќата се состои во тоа да се осознаеш себеси и да ги прифатиш работите што не можеш да ги смениш такви какви што се, што значи, да се прифатиш себеси со своите мани и минато, да ги прифатиш луѓето што те создале, кровот под кој живееш. Да не бараш премногу од луѓето, а ни на себеси да не си поставуваш недофатливи цели. Да научиш да мериш што и колку, да оцениш објективно, да увидиш што е добро а што не за тебе, па според тоа и да се снаоѓаш во животот.

Она што ме нервира е што има луѓе кои имаат премногу, убави, богати, најадени, напиени, значи и со задоволени потреби а сепак наоѓаат нешто што им фали и тоа им е причина за несреќа и бедирање.
Единствената вистина е дека малку ни е потребно да бидеме среќни, а тоа малку се состои во: слободата и задоволувањето на основните човечки потреби. Сакам да кажам дека човекот треба да биде среќен и со малку, но тоа да не го спречи да се бори за повеќе, зошто тоа би го направило поисполнет, посреќен. И самата борба за нешто што би не` направило посреќни е среќа, е задоволство.

Задоволствата се минливи и зависат од нештата. Среќата е попостојана и зависи од самиот човек.

И за крај одлично напишано:
И среќен сум во моментов, зошто да не сум, кога можам да бидам?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Не барам премногу од животов, секогаш имало и лоши моменти и многу убави моменти за кои вреди да се живее. Понекогаш и најмалите ситници знаат да ме направат среќна или да ме растажат. Некогаш се разочарувам од тоа каква неправда има во светот, па би било неблагодарно да кажам дека не сум среќна покрај тоа што имам родители што ме сакаат, другари, речиси сите услови што ми се потребни, но не можам да го кажам тоа како ништо да не ми недостига, значи сепак не сум апсолутно среќна, иако во глобала сум земајќи го во обзир фактот дека има многу понесреќни од мене.

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
I must be the happiest man in the world,i think about happiness all the time.

Член од
3 февруари 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
eh pa sekogas vo zivotot ima padovi taka da sea se naogjam vo edna bezdna kade sto nisto ne mi e interesno no sepak si davam nadez sotoa sto se ima kraj pa kepominei ova...

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
srekata e relativna rabota. site sme razlicni pa taka razlicni raboti ne pravat srekni. voglavno da srekna sum zatoa sto znam da uzivam vo zivotot i skoj moment da go iskoristam maksimalno. i da SEKOGAS MOZE PODOBRO.

Kajgana Shop

На врв Bottom