Дали сте среќни?

Член од
25 јуни 2006
Мислења
759
Поени од реакции
10
Da, mnogu sum srekna. Nemam mnogu i ne baram mnogu, go sakam i cenam toa sto go imam. Kakva sum, takva sum(fizicki i psihicki) go cenam toa sto go imam, ima i mn luge koi nemale sreka da bidat toa sto sum jas. Uzivam vo momentite na zivoto, na najmali sitnici im se raduvam i me pravat srekna. Ako vi teknuva reklamata so peperutkata, so starceto sto ja pravi kao makedonski proizvod. Pred nekoj den ja gledav i ednostavno pocustvuvav takva toplina i ubavina pa duri i zaplakav mozda zvuci smesno no se izraduvav bidejki ja nemav videno odamna. Ednostavno go cenam seto ona sto e okolu mene i seto toa sto me opkruzuva me pravi blagodarna i srekna. Sekogas se stremam kon poveke i koga ke go dobijam toa nesto sto go posakuvam uzivam vo nego iako sum prosla kakvi i da bilo maki, zasto znam deka sama sum go postignala toa i poradi taa pricina sum srekna.

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
Da, mnogu sum srekna. Nemam mnogu i ne baram mnogu, go sakam i cenam toa sto go imam. Kakva sum, takva sum(fizicki i psihicki) go cenam toa sto go imam, ima i mn luge koi nemale sreka da bidat toa sto sum jas. Uzivam vo momentite na zivoto, na najmali sitnici im se raduvam i me pravat srekna. Ako vi teknuva reklamata so peperutkata, so starceto sto ja pravi kao makedonski proizvod. Pred nekoj den ja gledav i ednostavno pocustvuvav takva toplina i ubavina pa duri i zaplakav mozda zvuci smesno no se izraduvav bidejki ja nemav videno odamna. Ednostavno go cenam seto ona sto e okolu mene i seto toa sto me opkruzuva me pravi blagodarna i srekna. Sekogas se stremam kon poveke i koga ke go dobijam toa nesto sto go posakuvam uzivam vo nego iako sum prosla kakvi i da bilo maki, zasto znam deka sama sum go postignala toa i poradi taa pricina sum srekna.
znam za koja reklama zboris i mozam da go potvrdam tvoeto mislenje,deka vo reklamata ima nekoja posebna toplina i pri samoto gledanje cuvstvuvas odreden vid na sreka i mir...kako sto veke spomnav sitnicite go pravat zivotot poubav..za toj sto znae da se raduva na sitnici:toe:

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Za nekoi raboti sum srekna, no za nekoi ne sum mozebi zasto nemam sreka. Inaku srekna sum zasto si gi poloziv site ispiti i srekna sum sto imam prekrasno semejstvo i najsuper drugari koi me sakaat i pocituvaat.

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
Па може да речеме дека сум среќен.Ми било и поарно ,ама ако задоволен сум :)

K

kat.<3

Гостин
доволно е кога човек се чувствува среќен и душата да го знае тоа, не ни треба тоа да се каже со зборови, едноставно се чувствува.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Секако дека сум среќен...

Дом и Семејство...ова ми е доволно за да бидам среќен...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Среќата е релативна работа. Зависи како го гледаш животот. Некој има се’ што сака, а е несреќен, сака уште и уште. Некој има далеку помалце, а е среќен со тоа што го има. Јас сум среќен, можам да речам. :)

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
не... не сум
ако мерам од 1 до 10 среќа... среќата ми е 2-

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
не... не сум
Се ке си дојди во свое време , никогаш во живото нема да бидиме само среќни или само тажни. Таков е живото со падови и порасти :) don't worry be happy :)

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Па да, спаѓам во среќните. Сум се помирила одамна со фактот дека не може се наеднаш да ни биде совршено, па затоа среќата ја барам во оптималното,а не во максималното.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Btw среќата е многу релативна работа, секој на разлиќен начин ја сфаќа и доживува. Важно е да знаеш да узиваш во убавите моменти, да ја порнајдеш среќата и во малите работи.

K

kat.<3

Гостин
Btw среќата е многу релативна работа, секој на разлиќен начин ја сфаќа и доживува. Важно е да знаеш да узиваш во убавите моменти, да ја порнајдеш среќата и во малите работи.
да, тоа е најважното, најубава е онаа која ја наоѓаме во малите и едноставни работи.:smir:

K

kat.<3

Гостин
не... не сум
ќе ти дојде среќата кога најмалку очекуваш, не треба да ја бараш, но да оставиш таа да те најде тебе, така ке бидеш сигурна дека нема да замине од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom