Дали сте едноставни?

  • Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
4 јануари 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Не знам, јас најискрено едноставно многу ги сваќам све па дури и тоа шо е сложено, шо е малце покомплицирано јас некако си го вратам да биде у моја полза и пак го правам едноставно тоа сум јас.:toe:
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Hehe,ako e ednostavna rabotata ke ja resam odma obicno kako fuere sum :vozbud: a ako e komplicirana ooo kako ja tupam :pos2: ima se od pocetok do kraj da kazam i da razjasnam sakam sekogas da sum na cisto i da go resam problemot sitnicar sum i ima se do detalj da proceshlam i da najdam kade e greskata vo problemot i da go resam ne sum ednostaven tuku sum kompliciran za teski problemi :tapp:
hoho srci ti ne si kompliciran samo za teski problemi ,ti si kompliciran od pocetok do kraj za SE :vozbud:
 

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Сите работи се толку едноставни но луѓето сакаат да ги усложнуваат и потоа се губат во самата претстава....Зашо да биде просто коа може да го направиме сложено и на крај ќе заврши без некаков заклучок или резултат.
Јас секогаш се трудам да ги тргнам на страна непотребните работи во било која ситуација и се да се сведе на битната ствар која е предмет на разговор...Се трудам да останат работите едноставни, но ќе дојде некој и ке покака една брбушка и џабе везеш
 

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Кога се во прашање прагматични работи ги решавам брзо и лесно, без двоумење, некојпат и без размислување ( како пред 1 месец кога минувајќи по улица влегов во фризерски салон и косата која ја чував 4 години ја исеков на 3-4 цм. иако пред тоа ниту немав помислено на тоа). Малку е потешко со работите кои емотивно ме засегаат, тогаш можам да бидам одвратно напорна:toe:
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ја сум едноставно сложен.. редко кој ми нашол нзс... ама сепак неам шанси со женските.. тие се бре ко судоку... неможе чоек да ги реши :)
 
Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Ниеден човек на земјата не е едноставен.Ние сме најсложените суштества на оваа планета(барем физички).Е сеа тоа колку сме едноставни психички е најмал проблем.
Барем кај мене не е се толку едноставно-всушност ништо.А и не верувам дека постојат луѓе кои гледаат ,,едноставно,,на сите работи.Мора да има нешто,барем нешто на што би гледале барем малку комплицираност и сложеност...
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
119
Јас..јас сум некоја конфузна фузија од овие двете!:icon_eek:
Постојано се восхитувам и радувам на едноставни ситници! Едно камче на плажа да си најдам цел ден ќе ми се разубави! Зајдисонца многу мерак ми прават, кафе со цимет и млеко на зајдисонце ми е оргазмично чувство! Да тегнам цигар стуткана на некоја клупа и да го гледам светот како ми поминува пред очи, исто така ми пружа неописливо задоволство! Можам со саати да лежам на плажа, да го чувствувам ветрот и да ги слушам брановите! Мирис на цимет и јаболка, оргазмик ес уел! Светлата на колите, кога ги гледам од тераса навечер ми задоволуваарт некои чудни сетила и потреби!
Начинот на кој што ги доживувам овие работи и ситуации во очите на другите ме прават многу едноставна!
Но дали јас навистина сум таква ли е тоа само умешност да ја соединам комлициранава душа со остатокот од светот на едноставен начин, м?:icon_eek:
А кога станува збор за донесување суштествени одлуки, решавање проблеми, им верувам на чувствата и внатрешниот глас! Планирам секогаш и се и на секоја работа и наоѓам про и контра! Рзглобувам и анализирам тогаш кога гласчето од внатре ќе ми каже дека има потреба!
Комлицирано ил не, незнам! Така функционирам ...
Фала многу!:salut:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom