ne moze da se razvie diskusija prepukuvajki se megu sebe.Vaka bez razlika cija vera pripagame nase e da go pocituvame nasata vera vo prv pogled pa i drugite veri.Sto znaci nas ni bilo nasledeno verata od nasite predci,i sekoj e sreken so toa.No covek ima pravo da gi studira i drugite veri pa da si odluci dali e vo vistinski pravec.Za mene sekogas e Islamot ke ostane edinstvenata cista vera.Za mene Allah e 1,za mene Isus e messenger of God,a ne negov sin(gospod ne bi dozvolil negoviot sin da bide zrtvuvan) bez navredi moe mislenje.Taka da ni ostanuva da go pocekame sudniot den koa site ke izlezeme pred realnosta,bez moznost da se kaeme.Tek togas ke odgovarame za site nedolicni odnesuvanja,prepukuvanja,osuduvanja i red drugi raboti na ovoj svet.Jas sum student na ovoj svet,se obiduvam so seta sila i bozja sila da polagam zaedno so moeto semejstvo,da ziveam sreken vo drugiot svet a ne da se lazam i da se potpram na ovoj svet kaj sto ne sum siguren ni dali slednata minuta ke me stigne ziv i zdrav.