Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Angela напиша:
I mene mi se ima slucheno ne sakajki so kolichkata /onie od samoposluga/ da izgrebam edna kola parkirana na parking... go pochekav sopstvenikot mu go dadov brojot na moeto osiguruvanje i se sredi se fino elegantno i poshteno. No istoto toa i se sluchuva i na mojata kola posle nekoj mesec...
Тоа и сакав да го кажам - безмалку трипати ми се има повторено случката (дали мојата кола дали некоја друга што јас сум ја оштетил) и тоа во најразлични ситуации. Бог да чува, досега не сум налетал на некој недоквакан ама другар ми Рафо пред некој ден се најеба кога му ја чукна едвај колата на еден нездрав и тоа не беше негова вина бидејки типов се имаше “распослано“ на две паркинг места со Фиат Пунто. Значи за да заземиш две паркинг места со Фиат Пунто треба ептен да не знаеш да возиш.

Првата рефлексија : ќе го чекаме. Човекот дојде за пет минути и откако му предложивме да се среди целата работа со исплата во осигурување почна да се дере и му стегна тужба викајќи полиција. А ние демек поштено “Осигурување ќе викаме“...

Свашта еј - ем гледа дека осигурувањето е 100 % ем не - тужба сакал. Ама нема да му важи бидејќи негова беше вината а и камерите од паркингот по покажаа тоа бидејќи, едноставно, негов проблем што не се паркирал арно :evil: :evil: :evil:

Поентата ми беше да кажам дека понекогаш колку и да си чесен - тоа не се цени (исто како примерот со 5000 - те ?)...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Случкава што ќе ви ја кажам можеби не одговара баш на оваа тема, ама послична нема, а и да не отварам нова ... според мене тука се некаде овие работи ...
Пред 10 минути, гледам нешто ептен бавно ми се движи пред дуќан ... забележав одпосле дека е стар изнемоштен човек ... срце ми се крши кога гледам таква појава, па намерно се замуабетив со мама за друго ... и по некоја минута само слушаме онака јак звук ... гледаме надвор ... старецот падна ... онака на грб и звукот беше ваљда од ударот на бетон ... се истрчавме надвор ... го кренавме во седечка положба и на неговиот муабет дека му се јаде (покажуваше накај едно стапче и рече дека е нешто за јадење а тој е гладен) го викнав комшијата од сендвичарата да му даде лебче ... само што го зема старецов лебчето (почна да крши од него како да не видел 5 дена леб) се избаци еден човек незнам од каде, го стана присилно, и почна да го турка пред него со цела сила и му викаше као што бараш секој ден овде ова она ... останав занемена, особено кога ми кажа мама дека го знаела човекот ... бил син на старецов ...
Од овој човек би требало чесност да се очекува или било каква доблест? Се згадив, незнам ... а конкретно баш за темава, мислам дека има чесни луѓе сеуште ... ама некаде 1:100000000 .

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Мистичен напиша:
А, ќе заборавев. На пазарот во Солун на една од тезгите заборавивме чанта со мобилен, пасош, околу 100 евра... Се вративме после неколку часа, без никаква надеж дека ќе ја најдеме, и за чудо луѓето кога не видоа одма потрчаа накај нас со чантата да ни ја вратат!
Единствено за тоа си во право. И јас во слична ситуација на Родос, си заборавив ташна, па луѓето трчале по мене 3 мин за да ме стигнат ееееј...А кај нас за 1 сек и во неповрат... Со Грците всушност е се ок,само да не му спомниш Македонија ,ако му спомниш ни алишта не сакаат да ти продадат

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Mi se ima deseno nekolku pati da naogjam tasni ili novcanici so pari i da gi vrakjam iako sum gubel i ja stvari a nikoj ne mi gi vakal.
Vleguvam ednas u petka(prazna bese) i gledam zenska tasna ostaena na sediste.Normalen impuls mi bese da ja zemam i da ja odnesam kaj vozacot.Dur ja nosev zirnav vnatre da ne vidam nekoj dokument i so ke vidam,edno tuce 1000-ki i mislam deka imase i evri.So mislite,dali soferot ja prijavil tasnata so parite ili samo tasnata.Od koga razmisliv so sum naprai zakluciv deka se mnogu mali sansite taa devojka ili zena da gi dobie parite nazad,Glupo izreagirav,ali mislev deka ke pretpostavi deka u aftobus gi izgubila pa polesno ke gi najde...jebiga.
Lani protestov koga bese na VMRO pred sobranie,pajacive gi digaa autata so bea u blizina i gi nosea na Xolidej In parkingot.Imase edno jugo,belo,stoese dve nedeli bez da go zeme nekoj.Go proveriv,se vodese na firma.Firmata ispadna deka u megjuvreme se rasturila.Use edno dve nedeli hajka napraiv niz gradov da gi najdam gazdite da si ja zemat kolata.Uste i da imase koj fala da mi kaze,super ke bese,ali ziv i zdrav sum i bez toa mocano fala.
Temava dugacka emozam do utre da vi redam primeri na neblagodarnost,no sepak ne se otkazuvam od veruvanjeto deka seuste ima dosta dobri lugje tamu nekade:)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
До сега не знам колку пати се има случено тука на работа некој да си заборави мобилен телефон, паричник, клучеви и триста други работи. Секогаш ги тргаме на страна и знам дека ќе се врати човекот да си ги побара и милион пати се заблагодаруваат што не сме си ги зеле. Ми се случило да трчам по некого за да му вратам ако ми дал вишок пари, а во гужвата не сум приметила.
Имам приметено дека многу се поретки оние кои се враќаат назад ако ние сме вратиле повеќе пари :pos:

Не е во контекст на темава, ама пред некој ден се изнервирав многу. Дојде еден дечко да користи интернет и со него беа две циганчиња. Ги видов дека се шетаат низ двете простории, ги опоменав еднаш да си седат на местото, но веќе изгледа беше доцна за опомени. Едно време излегоа надвор и се вратија. Помина еден час, им заврши ограниченото време и заминаа. За нецели 5 минути дојде една жена од комшиските дуќани и во раката имаше две пенкала какви што имаме по масите до мониторите (залепени!). Ми кажа дека ги приметила двете циганчиња како ги оставаат пенкалата кај една канта за ѓубре, за да си ги земат кога ќе си одат. Ги зела таа кај неа и ми ги врати :shock:
Сега само ги чекам да ми дојдат пак, има на клоци да ги кренам од тука :pos:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Гревчиња - ќе тргнат на школо и им требаат пенкала. Само, можеле да те прашаат да им ги дадеш на поклон :? и верувам дека ќе си го сторела истото. :roll:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ако фино ме прашаа дали може да им ги дадам, немаше баш тие да им ги дадам кои ги зедоа, но можеби ќе избарав од постарите и ќе им дадев и мина за пенкало да си купат ако треба! Мразам крадење :twisted:

Член од
25 август 2005
Мислења
98
Поени од реакции
2
Nema veke takvi luge. Site se rasipani i ako napravat nesto toa e od korist

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
само со еден збор ќе кажам НЕ

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
а кога имало?
секој си гледа за себе

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Многу тешко да постојат ЧЕСНИ ЛУГЕ КАЈ НАС

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Jas mislam deka ne se vo faza na izmuranje cesnite luge.Veruvam deka postojat mnogu mnogu cesni luge na ovoj svet, se nadevam

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
Cesni luge? Ne. ne i ne...kade?Site te lazat, ti rabotat zad grb i so dobivas so toa?I ti stanuvas takov.Zatoa nema cesni luge.Pozdrav4e

Kajgana Shop

На врв Bottom