- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Тоа и сакав да го кажам - безмалку трипати ми се има повторено случката (дали мојата кола дали некоја друга што јас сум ја оштетил) и тоа во најразлични ситуации. Бог да чува, досега не сум налетал на некој недоквакан ама другар ми Рафо пред некој ден се најеба кога му ја чукна едвај колата на еден нездрав и тоа не беше негова вина бидејки типов се имаше “распослано“ на две паркинг места со Фиат Пунто. Значи за да заземиш две паркинг места со Фиат Пунто треба ептен да не знаеш да возиш.Angela напиша:I mene mi se ima slucheno ne sakajki so kolichkata /onie od samoposluga/ da izgrebam edna kola parkirana na parking... go pochekav sopstvenikot mu go dadov brojot na moeto osiguruvanje i se sredi se fino elegantno i poshteno. No istoto toa i se sluchuva i na mojata kola posle nekoj mesec...
Првата рефлексија : ќе го чекаме. Човекот дојде за пет минути и откако му предложивме да се среди целата работа со исплата во осигурување почна да се дере и му стегна тужба викајќи полиција. А ние демек поштено “Осигурување ќе викаме“...
Свашта еј - ем гледа дека осигурувањето е 100 % ем не - тужба сакал. Ама нема да му важи бидејќи негова беше вината а и камерите од паркингот по покажаа тоа бидејќи, едноставно, негов проблем што не се паркирал арно :evil: :evil: :evil:
Поентата ми беше да кажам дека понекогаш колку и да си чесен - тоа не се цени (исто како примерот со 5000 - те ?)...