Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
TWEETY*** напиша:
Jas mislam deka ne se vo faza na izmuranje cesnite luge.Veruvam deka postojat mnogu mnogu cesni luge na ovoj svet, se nadevam

Tweety ne e bas taka.Mozebi ima nekloj ali site koga imaat moznost ke te iskoristat, ja barem mislam taka.Nema tolku mnogu cesni luge, poveketo pravat lice

J

Johnny Stulic

Гостин
Од сите досегашни 31 пост сито освен твити аргументирано тврдеа дека нема чесни луѓе ,од сите досега 31 пост пак сите аргументирано тврдеја дека самите се чесни.
сега че ви ја пренесам мислата од мојот еден шпански писател(не думам имина) кој вика вака

Човекот е создаден спрема сликата господова само на сликата испопаѓало многу прашина,дувнете ја прашината и ќе ја запознаете вистинската слика

Додуша кај нас треба со шпакла да ја стружиш само крив ни е балканскиот менталитет,економската ситуација домашното воспитување............................

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
pa vaka eve eden primer od mene:
Tatko mi otisol vo cosmofon da si kupi vaucer od 1000den..mu daa prodavackata i vaucer i smetka,tatko mi si izlegol i si go stavil vaucerot vo paricnikot.Si ide doma i taman da si stavi kredit,gleda deka tipkata od cosmofon mu dala 10tina karticki zalepeni edna na druga!Si zema covekot edna i ja morav da pesacam 15min za da gi vratam drugite vo prodavnicata na cosmofon:Prodavackata duri i me isguska:)
Mislam deka da,postojat cesni luge,vo sekoj od nas se krie ona sto se narekuva sovest,a nikoj nejke da si igra so sovesta zaso znae deka eden den ke go zaboli.
Vo vakvi situacii sum bila cesto,megutoa ona custvoto sto se javuva vo srceto,me teralo sekogas da postapam razumno bez potoa da ima posledici!Ne sakam nikogas da imam problemi so sovesta,zaso znam deka e uzasno!

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
cesni zimi ashimov sekoj gleda da te ispozaebe..e pa i jas da imam zalepeni dav avuchera nikad nema da gi vratam

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
sme se sobrale se cesni luge na forumov znaci:pos:
mi se ima i na mene sluceno edno starce vo edna prodavnica da napravi greska...kupuvam west mastiki i bravo sokce mu davam 500 mi vraka 450 denari...gi prebrojav parite pred nego i mu ja ukazav greskata za 100 denari nema da se zbogatam ama ke si ja zadrzam cesta...

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
pa dali postojat uste neznam,sepak poznavam takvi ljuge koi sto sepak pokraj site raboti.ostanale cesni!

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
има
јас на пример , не озбилно ретко се наоѓаат али ги има

Член од
13 јануари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
9
ми има ама ного малко се

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мистичен напиша:
Најтазе пример дека сеуште има пред некој ден кај мене во дуќан:

Дојде дечко со девојка, си купија ваучер, се враќаат по некоја минута и и велат на продавачката: "сте ни дале 2 ваучера, залепени биле еден врз друг". Не сакаа дури ни понудените сокчиња и чоколатца како гест на благодарност да ги прифатат.

Некој конкретен пример или ваше искуство со овој тип на луѓе кои се во фаза на изумирање?
Еве, година дена после постот со кој ја отворив темава, по игра на случајност се запознав со дечкото од приказнава. Случајно, низ муабет во исто друштво, излезе дека тој е дечкото. Ми вика:
-"Еј, абе таму еднаш два ваучери ми дадоа".
- "Не зезај, ти ли беше?" - му викам.

Интересно и неверојатно ;)

Член од
3 јуни 2006
Мислења
228
Поени од реакции
0
definitivno se slozuvam so elence
site pred tebe ti se pravat drugari ali pozadi grb se prodavaat ko ku*vi za pari

cesni ljuge ???????????
od site ljuge so gi poznavam edno 10 dusi se CEsni ali kako pominuva sekoj den se somnevam i u toa
u globala NEMA

Член од
27 мај 2006
Мислења
74
Поени од реакции
1
Hmmmm,iako moram da priznaam deka e mnogu retka pojava,sepak se soglasuvam:seuste ima cesni luge po svetov(i toa go zaklucuvam od LICNO iskustvo)!
Megutoa,da se bide cesen vo deneseno vreme e navistina doblest,posto kako sto rekov ne sekoj ja poseduva skapocenava osobina!
Iako mnozinata luge vo zivotov go teraat svoeto,i bukvalno bi pregazile preku tebe kako nisto,glumat i opravaat krivi drini(ko so bi rekla kl.)pred tebe,a edvaj docekuvaat da se zavrtis za da te zaebat........
sepak, postojat na svetov luge koi se poinakvi ,koi bi pomognale koga e potrebno,koi pokraj sebe gledaat i za drugiot do sebe,koi seuste se poznavaat so ona nesto sto se vikase .............griza na sovest!!!:icon_lol:

...Retko,retko nego aj da ne gubime nadez..................
:kajg:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Чесните луге се како некој изумрен вид луге ама сепак има по некој преживеан :):)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Чесни луѓе? -Нема шанса! Во време кога децата уште од раѓање сакаат да бидат бизнисмени или политичари неможе да има чесни луѓе. -Зошто никој не сака да биде землоделец?...или работнок во фабрика?:mist:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Mandrak напиша:
Чесни луѓе? -Нема шанса! Во време кога децата уште од раѓање сакаат да бидат бизнисмени или политичари неможе да има чесни луѓе. -Зошто никој не сака да биде землоделец?...или работнок во фабрика?:mist:
Значи, логиката од постов, само земјоделец и работник во фабрика можат да бидат чесни луѓе. И земјоделец и работник во фабрика неможат да не бидат нечесни. И ти не сакаш да бидеш, имаш некоја друга цел во животот, дали тоа те прави нечесен?

Амбициите во животот не ја детерминираат чесноста на човекот. Начинот на кој се одлучил да ги оствари се факторот. А има и нечесни без амбиции де, онака, лошковци по дифолт.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Пред некој месец у кино, по завршување на филмот нели палат светла и сите ура за доам да си идеме. Гледам под седиштето пред мене, новчаник-машки. Незнам ни што ни колку имаше. Се наведнав го земав и го викнав дечкото кој веќе заминуваше.
Да не е твое ова?
Не рече ни фала ни благодарам, го зема и на друштвото што беше со него им викна
Луѓе уште имало чесни луѓе околу нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom