Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

B

Black Guard

Гостин
Всушност вистинското прашање е дали има луѓе со принци, кои си го трасираат патот така да барајте принципиелни луѓе.
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 23:43 ---
Системот е егоистички бустер така да креира луѓе кои се бекстебери односно нечесни луѓе.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Се шетав со едно мое другарче најдовме новчаник во него имаше пасош,лична карта 3-4 картички и неколку илјадарки и мислам дека беа франци незнам не разликувам многу..го најдовме човекот и верувајте ни фала не ми рече..излеговме чесни но..

Член од
16 февруари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pa nazalost se poretko sretnuvam takvi, ama ne ja ja gubam nadezta vo dobrinata na coveckoto bitie. Etikata treba da se izucuva vo osnovno i toa kako zadolzitelen predmet.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Веројатно ги има сеуште. Ама, не верувам дека чесноста постои во комплетна и апсолутна варијанта, нити па дека е доживотна карактеристика.
За никого не можам да кажам со 100% сигурност дека никогаш нема да ми забие нож во грб, дека секогаш ќе биде чесен, без разлика дали према мене или општо во животот.
Постојат милион варијации и во зависност од нив - милион ситуации кои можат да произлезат во однос на чесноста.

A

AnFem

Гостин
Сум имала искуство и со чесни и со нечесни. Најмногу ми е криво кога на еден муштерија му се залепија пари, трчав по него како луда да му кажам дека ми дал повеќе, за на крај да ми се изнавика, излезе дека го крадам. Сакав да го убијам! Има доста чесни луѓе... да се надеваме дека нашите мањаци отишле кај таквите (доста од нив пикаат кусур во џеб без да бројат пари) :)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Пред некој ден на шалтер ми вратија 100 денари плус по грешка. И ги вратив на жената. Јебига, не се мои. Истотака и 3 телефони најдени ги вратив на сопствениците.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
ја искрено мислам дека има ногу чесни луге ама Македонците се исклучок(не велам дека нема ама повеќето гледат да те измамат).
иначе ја кога бев на одмор у грција си изгубив златно ланче на плажата и оти одев два пати у дента кога се вратив ми го дадиа едни странци(од англија или австралија незнам..) и што е нај важно луѓето ме чекале таму 3 саати по тоа жештините да дојдам и да ми го вратат.јас просто бев зачуден и многу им се заблагодарив,а сигурен сум дека ако беше некој македонец нема шанси да ми го вратеше...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Temata e dobra no realnosta bolna ako si dobar nema da se ozenis nitu pak ke stvoris familija da se zenis mazis i zatoa moras da bides los odnosno da igras po pravila kako da zarabotis pari .

Ne velam da pravite losi raboti ama da vrakjate izgubeni pari i da gi vrakjate vo vakvo opstestvo se kosi so zdrava logika.

Ima edna poucna izreka so seljak nemoj nikogas da se raspravas ke te donese na negovo nivo i ke te pobedi

Znaci ako imate aligatori okolu sebe nema etika i moral .

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Имам многу мани, али за едно сум сигурен, 100% сум Чесен.

Член од
2 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
133
постојат сеуште чесни луѓе но за жал им се намалува бројот ...

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Пред 2 недели послем излегување со другар бевме во бурекчилница да се најадеме. Арно ама сум си го заборавил телефонот на столчето до мене. Послем пола саат, пред да се разделиме со другарот, се фаќам по џеп, ми го нема телефонот. Тој пак кредит нема. Ајде пак назад... го прашуваме продавачот, ништо не знае. Го замолив да ми го даде телефонот да ѕвонам, се согласи. ЅВОНИ! Срце ми застана, кој знае сега кој е - но дали ќе се јави? Што ќе побара за возврат, милион мисли ми поминаа низ глава... се јави, се слушнавме, смирен бев, го прашав кај е и дали има шанси да си го добијам телефонот, тој инсистираше да дојде до бурекчилница... послем 10тина минути ете го со другар му, со телефонот во рака и не знаев како да му се заблагодарам. Го понудив да влеземе внатре да се дојадеме (најдегенско ми беше тоа во цел живот!), не му се јадело нему блабла и не знам како да му се одолжам ни ден-денес. Непријатно ќе ми биде ако го видам пак. И не знам колку пати „фала фала“ му реков. :вонзем:

С

Само Човек

Гостин
Прашањето би било постојат ли сеуште луѓе со морал

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Denes najdov mob.telefon slucajno idejki na zemja go zdogledav , i se razbira svrtev na posledniot poziv kade sto vrtel covekot se javi negov kolega i mu kazav za situacijata on se javi kaj coekov na drugiot broj pa iskontaktirav so negoo , a covekot bil od Strumica dojden vo Skopje posto nemav mnogu vreme se dogovoriv da mu go ostaam vo eden dukan da si dojde i da go zeme ;) sto i kako posle toa se slucilo veze nemam jas vazno doprinesov barem malce da si go najde telefonot:)

M

Muranyi

Гостин
Има и тоа многу малку....за жал...денес да бидеш чесен,значи да си мазохист.

Kajgana Shop

На врв Bottom