- Член од
- 27 октомври 2011
- Мислења
- 30
- Поени од реакции
- 5
Ах !!! Ако има такви ликови PM одма
Па извини ама сте прости!!! Таква ситуација не докажува дали е човек чесен, џабе сте ги враќале, две и петсто у џеб.И јас верувам дека сеуште постојат чесни луѓе,иако се многу ретки.Мислам дека не е важно дали се од помладата или постарата генерација како што вели Space_Cowboy, едноставно тоа зависи од самиот човек и од неговите доблести.
Ете еден мој пример, што ми се случи деновиве. Јас и другар ми се враќавме од журка,кога во темницата забележавме црна чанта,така подзатскриена во ноќта. Искрено, јас не сакав да ја отвориме мислејќи дека има дрога или нешто слично,па си реков никој не би ја оставил да имаше нешто вредно. И верувале или не, другар ми ја истури,внатре имаше едно 5 000 евра сите по стотки.WOW! Можевме да избегаме и да си ги поделиме парите,ама ние така чесни без размислување баравме легитимација за да ги вратиме. Помисливме како му е на човекот кој ги загубил.Имаше возачка дозвола, па отидовме и му ги дадовме следниот ден на човекот, а тој замислете ништо не ни даде за награда,па не рече ни фала, како да бевме должни ние да му ги вратиме загубените пари .Сакам да кажам има секакви луѓе, на некои едноставно не вреди да му вратиш со добро :evil: