Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
имане дека нема ама секој ден нивниот број се повеќе се намалува :toe:
Јас едно време бев дел од нив, не дека не сум чесен и сега ама воочив дека во ова општество да си чесен е исто како и да си глуп, а мене најискрено ми здосади да сум глуп па за тоа почнав да се менувам . Но некако не ми оди зошто имам една кочница во мојата глава ( мојата совест ) која не ми дозволува да бидам нечесен (злобен, лажго, лопов, преварант и слично).
Сепак испадна дека сум чесен тапа :(
заклучок има ама самово општество ги уништува:toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Има како не, само што од ден на ден нивниот број се забрзано се намалува.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ги има тоа 100% а во колкав број се тоа не сакам да кажам се намалува или не.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Jas mislam deka ima..Pr mi kazuva drugarka od kumanovo iskocila vo grad tamu vo kumanovo i za nazad doma koga se vrakala i nejziniot mobilen i na majka i vo taxi gi zaboravila..gi barala segde i na kraj i teknalo da se javi vo taxi kompanijata i prasala slucajno da ne ima dva mobilni ostaeno..Od tamu fino lepo i kazale deka se tamu pa duri i so taksito do doma i gi donele..:)

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Veruvam deka se uste postojat cesni luge, koi veruvaat vo dobrinata, iskrenosta, covecnosta. Poveketo koi mi se bliski, se tokmu takvi, koi ne dozvoluvaat celata opstestvena situacija da gi promeni i da im gi zagrozi visokite covekovi vrednosti sto gi poseduvaat.

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Пред некој ден влегувам во Софи(пекара во струмица)И едно дете околу 23/24год. излегува и продавачката занесена броејки ги парите гледа надолу и за тоа време јас сум застанан на неговото место и наместо на него ми дава на мене 980ден и јас и викам грешка да не си? не се за мене и одма излегов му викнав на детето се врати и беше многу изненаден и не му се веруваше па влезе внатре плати наместо мене се заблагодари и ми вика оште имало поштен свет.:pipi::pipi:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Под чесен човек според господ се важи ако не ги правиш следниве работи.
да не пушиш, да не мамиш, да не се опијанвиш, да не убиваш луге, да не пцујаш и слични ситници. Незнам кој ми кажвеше ама во библијата го пишело ова и ако постоело таков човек ко ке умрел можел да стане светец
А јас мислам дека денес нема чоек што нема измамено за една работа.

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
se razbira deka postojat pa ne se site ljugje necesni i zlobni,ima se uste cesni lugje no vo pomal broj no podobro nesto otkolku nisto :)

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
moze vo sto dusi da se najdat eden ili dvaica no nemozes ili tesko se otkrivaat koi se.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.878
Поени од реакции
20.486
Имам неколку пати новчаник пред продавница најдено, и на продавачките им ги оставам бидејќи тие ги прашуваат некој да не изгубил и претежно си имаат и документи во нив па се знае чив е, колку само чоколади ми имаат носено на врата за децата, па благослови, ама па неам бе душа да ги земам, баба ми викаше туѓото е тага, не го земај врати го и ете така и се водам.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Не постојат типично ( или мош да класично беше зборот шо требаше да го употребам) лоши, нити класично добри луѓе. Сите сме некоја јинг јанг варијанта. Али тоа е коа ставаш на кантар добрина Vs лошотилак, али ко збориме за чесност, хм... Мислам дека чесноста се учи. Се раѓаме невини, не чесни. Слободно цитирајте ме за дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom