Колку е само контрадикторно ова.Од една страна вистина е...ама од друга страна пак не можеш според верата да кажеш кој е чесен а кој не.Иако можеби и самата таа вера не има научено на некои морални вредности (не дека сите ги почитуваме ) ама не е клучен фактор во секој случај.Се има влијание врз чесноста...од околината што те опкружува...од луѓето.Еве чесна сум да...но што ако животот ми предодредил да живеам во некои места каде што едноставно ако си чесен нема да можеш да преживееш.Мајка ми сеуште ми вика дека со крстот на чело нигде нема да стигнам и дека некогаш морам да се помирам со одредена ситуација така како што е.Колку и да се обидувам да бидам чесна....и да ја докажувам правдата џабе е кога гледам дека на луѓето веќе тоа и не им е толку важно.Секој си гледа за себе...што се вика газат преку лешеви за да си го сместат задникот на меко и удобно (метафорично кажано). А вреди секогаш на крај се исплати чесноста....само до тогаш се друго веќе ќе изгуби значење па и чесноста веќе нема да биде битна.poveketo luge se losi
poveketo luge se hristijani
poveketo hristijani se losi.
Има, само работата е што ти не си ги пронашол се` уште.Nikogas ne e imalo nema ni da ima vo zivotot cesni luge...![]()