Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
да јас сум не верувате па ваша работа не ве убедувам

S

<SheDevil>

Гостин
ете имало.. (ќе си се препознаат) :helou:
абе да не ти се верува :tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нормално дека сеуште има чесни луѓе. Можеби почесто се истакнуваат оние другите, ама тоа е само затоа што гомната секогаш испливуваат на површина. Верувам дека има чесни луѓе, познавам многу луѓе кои се на место, кои се чесни, кои се од збор и никогаш не би забиле нож во грб. Оние другите, брзо си го покажуваат лицето, таквите не заслужуваат ни да два реда да напишеш за нив и заради таквите се губи вербата дека во денешно време има чесни луѓе. Ама ги има и не се толку ретки.:wink:

Член од
17 август 2008
Мислења
194
Поени од реакции
3
Ima cesni luge ama za zal brojot na cesni luge e mnogu mal a da ne zboruvam za onie necesni hmm e toa e seriozno sekoj od nekoja strana gleda da te ukrade,da te ubie da te butne na dnoto od bunarot

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
poveketo luge se losi
poveketo luge se hristijani
poveketo hristijani se losi.

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Од 90%, 10% дали и толку има се е лага и превара, мито и корупција !!!

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Никогаш не престанав да верувам дека сеуште ги има. За сега само во еден сум сигурна дека е чесен, што и некогаш ме нервира. Не дека и чесните немаат маани, туку на пати преминува во наивна личност, не во секоја ситуација вреди да си чесен, не ако тоа значи дека некој го искористува тоа.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
poveketo luge se losi
poveketo luge se hristijani
poveketo hristijani se losi.
Колку е само контрадикторно ова.Од една страна вистина е...ама од друга страна пак не можеш според верата да кажеш кој е чесен а кој не.Иако можеби и самата таа вера не има научено на некои морални вредности (не дека сите ги почитуваме ) ама не е клучен фактор во секој случај.Се има влијание врз чесноста...од околината што те опкружува...од луѓето.Еве чесна сум да...но што ако животот ми предодредил да живеам во некои места каде што едноставно ако си чесен нема да можеш да преживееш.Мајка ми сеуште ми вика дека со крстот на чело нигде нема да стигнам и дека некогаш морам да се помирам со одредена ситуација така како што е.Колку и да се обидувам да бидам чесна....и да ја докажувам правдата џабе е кога гледам дека на луѓето веќе тоа и не им е толку важно.Секој си гледа за себе...што се вика газат преку лешеви за да си го сместат задникот на меко и удобно (метафорично кажано). А вреди секогаш на крај се исплати чесноста....само до тогаш се друго веќе ќе изгуби значење па и чесноста веќе нема да биде битна.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Секако дека има чесни луѓе, дури и повеќе отколку нечесни, но не се толку нападни и воочливи.

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Чесни луѓе постојат само што се поретки се. Се има случено татко ми да најде новчаник во скоро време, а внатре беше преполн со кредитни картички, пари документи и од нив видовме дека се работи за жена од Австралија. За среќа имаше кредитна картичка и од Стопанска банка па од дома отидоа моите во Стопанска банка да земат некакви податоци за контакт да и го вратат новчаникот. На крај добија само едно со пола уста кажано фала од некој нејзин роднина од Скопје и толку не дека очекуваа гозби или нешто слично, ама ја лично очекував дека ќе ги викнат бар на едно кафе ако ништо друго ама тоа е чудни се понекогаш луѓево.

:salut:

Член од
22 април 2008
Мислења
405
Поени од реакции
28
Има сеуште чесни луѓе но во се помал број.Тоа е моето мислење:jaj:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Nikogas ne e imalo nema ni da ima vo zivotot cesni luge...:tapp:
Има, само работата е што ти не си ги пронашол се` уште.

Најчесто вистински чесните луѓе се подзатскриени од оние што ги имаме на секој чекор, лажливци, измамници, превртливци, лицемерни и слични. Тука е и фактот што ние можеби сме веќе повредени и сме имале искуство со нив, па од тоа искуство не сакаме ни да веруваме дека некои од луѓето што се околу нас се чесни и се вистински луѓе. Колку и да сакаме, минатото не ни дава.

Kajgana Shop

На врв Bottom