Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Лагата никогаш не е оправдана ама може да има исклучок да се излаже за да не повредиш некого
пример
женати е трудна и ти вика како изгледам ? Нормално дека нема да и речиш ко крава си ќе и речиш срце изгледаш како и секогаш ... прекрасно
и така некоја слична лага колку да не се повредат чуствата на некого а друго се е неоправдано

Член од
3 март 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Nema podobro nesto od vistinata na videlina. Kako i da e sekogas ke izbie na povrsina, kolku i da docni. :toe:

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Колку и да е болна, треба да се каж=е вистината...Бидејќи ако те излажат за било шо, кога ќе ја дознаеш вистината ќе бидеш 100000000000000000000000000 пати повеќе повреден од самата вистина.Така да јас секогаш ја кажувам вистината и гледам тоа да биде на најлесниот начин без никој да се повреди (доколку е нешто сериозно), а и сакам да ми ја кажат вистината каква и да е...

ludAAAAAA

блесава џукела
Член од
26 септември 2007
Мислења
84
Поени од реакции
0
па незнам не би рекла дека секогаш треба да се кажува вистината,пошо некогаш не можеш се да му кажеш на некого за нешто што стварно неможеш да го кажеш и тогаш ја употребуваш лагата-која е слатка и невина и ја ублажува болката.а за вистината дека треба да се кажува тоа е нешто што неможе секој.мислам на тоа дека има милион луѓе на светов што живеат во лага,а ретки се оние кои лажат по 1 до 2 пати месечно.и на тие луѓе не им е лесно мислам.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
najmnogu mrazam koga nekoj me lazi....stvarno....vistinata definitivno sekogas treba....dobro bi mozela da prostam "bela"laga samo ponekogas zavisi kakva e:)

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
мислам дека подобро ке поминеш ако ја кажуваш вистината ама во некои ситуации кога немаш излез мораш малку да подлажеш ма да тоа не е в ред али тоа е.Знаете нели како викаат лагата има кратки нозе.поздрав

WindChill

3NitY
Член од
13 февруари 2008
Мислења
138
Поени од реакции
2
Најубаво секогаш да ја кажуваш вистината, па колку и да е страшна,болна и не знам уште каква. Така е полесно и за тој што ја знае и за тој што тукушто ја дознава, ќе има повеќе време да се соочи, помири со неа.
Не дека јас никад не лажам и слично. Значи лажам, али неможам долго да живеам со тоа, па за многу кратко време си кажам точно што како било :toe: Обично лажам ако немам време предходно да размислам на кој начин да ја соопштам вистината

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
Обично лажам ако немам време предходно да размислам на кој начин да ја соопштам вистината
Нема што да смислуваш начин да ја кажеш вистината, вака и вака и крај.Па колку и да е болно/лошо/whatever ако чекаш ќе стане само полошо за тој/таа за кого однесува "закаснетата" вистина.А башка, и ти ќе се осеќаш лошо додека да не ја кажеш вистината. :smir:

WindChill

3NitY
Член од
13 февруари 2008
Мислења
138
Поени од реакции
2
Нема што да смислуваш начин да ја кажеш вистината, вака и вака и крај.Па колку и да е болно/лошо/whatever ако чекаш ќе стане само полошо за тој/таа за кого однесува "закаснетата" вистина.А башка, и ти ќе се осеќаш лошо додека да не ја кажеш вистината. :smir:
Точно, но понекогаш убаво е и малце да продразмислиш пред се да испукаш. Како што кажав и јас сум да се каже вистината, меѓутоа во ред е и да се одберат зборови, а за тоа треба време нели? Посебно ако сакаш вистината да ја соопштиш на што понеболен начин :smir:

Член од
19 февруари 2008
Мислења
103
Поени од реакции
1
pa ponekogas moze i da se zaobikoli, ne da se izlaže tuku da se prečuti

Член од
7 април 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Iskrenost_DA, vistina_DA...no, so mali isklucoci..ke si premolcis nekogas, za da ne povredis nekogo...

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
кога тогаш ке мора да се каже вистината,затоа според мене најубаво би било секогаш да ја кажуваме вистината.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
само ко ќе треба да се каже вистината:smir:

Kirov95

• GoD •
Член од
30 ноември 2007
Мислења
1.001
Поени од реакции
5
Не Треба секогаш да се кажува вистината :shok:

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
А бе некогаш и некоја добра лага може да те извади од кашата,но кога-тогаш вистината треба да се каже

Kajgana Shop

На врв Bottom