Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Не треба да се кажува секогаш вистината,не да лажиш,едноставно да молчиш како ништо да не се случило ..Ама да лажеш :nerv:мразаааам лагии.Затоа или молчи си или кажи што треба да се кажи...

S

Saargolith

Гостин
mislam deka nekojpat e podobro da molcis,da ne zboruvas oti lugeto sekogas ne ti veruvaat makar i da im mislis dobro.
primer mojot bivs odi so edna drugarka,jas raskinav so nego zasto e zenskar na majot ovaa godina go vidov so druga devojka i toa ne samo jas i mnogu drugi deca i jas i rekov na drugarkata no taa ne mi poveruva pa ajde sega sto da pravam...nejzin e zivoto ama mi e maka sto dozvoluva taka..

E kako mozhesh da molchish, sea ke si vikashe "lele kako ne i kazhav porano" taka? Nemozhesh da kjutish, nego toa kaj tebe e sosema druga situacija, a temava e za lazhenje :)

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou:Не ја сакам лагата, но ми се случило да излажам за да не повредам некого и во некоја неизбежна ситуација да спасам нешто мојот мир најчесто.:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ona sto ne treba da go znae tvojot neprijatel, ne mu go kazuvaj na svojot prijatel!!!

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
понекогаш и не треба да се кажува се за да се има мир и да не се направат сериозни проблеми

Член од
15 септември 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
КОЛКУ И ДА ЗБОРАМ ДЕКА СУМ МНОГУ ИСКРЕНА И ДЕКА ЈА ЦЕНАМ ИСКРЕНОСТА ЗНАМ ДЕКА НЕКОГАШ ЌЕ БИДАМ ПРИНУДЕНА ДА ИЗЛАЖАМ, ПОРАДИ ТОА БИ РЕКЛА ДЕКА НЕ Е СЕКОГАШ ДОБРО ДА СЕ КАЖЕ ВИСТИНАТА, АЛИ СЕПАК ВИСТИНА СИ Е ВИСТИНА И ПОНЕКОГАШ ЗНАЕ МНОГУ ДА БОЛИ, НО ЗНАМ ДЕКА СЕКОЈ БАРЕМ ЗА НАЈМАЛА СИТНИЦА ИМА ИЗЛАЖАНО. СЕПАК ЌЕ КАЖАМ ДЕКА НАЈМНОГУ ЈА ЦЕНАМ ИСКРЕНОСТА.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
jas ne go znam toa sto ti go znaes, ti ne treba da go znaes toa sto jas go znam. samo taka ne mozeme da si nastetime.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Не треба секогаш да ја кажуваме вистината !!!
,,вистината кажана со лоша намера е полоша од секоја лага,,

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..не...зашо?? епа зашо може да повредиш некого со вистината...заш како викаа вистината секогаш боли..епа боли ...:toe:..пречути..ама не лажи хихих:pipi:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Вистината некогаш може и многу да боли. Таквите вистини не ги кажувам дирекно, бидејќи така изгубив другарка (дечко и ја изневерува, јас и кажав, но тој успеа да ја убеди дека сум лажела). Оттогаш се обидувам да ги наведам луѓето сами да дојдат до вистината, зборувам во завиена форма, а некогаш и премолчувам нешто.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.585
Поени од реакции
1.894
понекогаш е неопходно и да се лаже

вистината секогаш не е препорачлива

Kajgana Shop

На врв Bottom