Многу луѓе почнуваат да ја кажуваат вистината во последно време. Почнува дури и да ми личи на некое терање мода и воопшто не ми се допаѓа.
А ако може да објасниш зошто е здраво да се лаже Ме заинтересира одговорот
Подобро да ја кажаш/знаеш вистината, отколку да се водиш на некоја лага. Иако понекогаш боли, сепак мислам дека треба да сме искрени во се што зборуваме.
Освен кога спремаме нешто за некој да изненадиме (во позитивна смисла, најнормално).
па затоа што имаш повеќе шанси да се испадне без некои потешки последици и се разбира доколку е возможно да не се открие вистината а се зависи од тебе, и можеш да го добиеш она што го сакаш,..но некои велат дека на лагата и се кратки нозете но јас се кладам дека не е секогаш така ..нема ништо лошо во тоа, денес СЕКОЈ лаже!..
треба да се практикува вистината но свесни сме дека некогаш неизбежно е да се излаже.Но треба да бидат таквите моменти ретки и стварно со некоја оправдана причина.....
искрен чоек сум. Во некои ситуации и повише одколку што преба. А за лажење лажам единствено за да спречам кавги, нервози и сл. боље да се спречи него да се лечи.:pos2::pos2::pos2::pos2:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.