Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
здраво е да се лаже,... а кој денес всушност ја кажува вистината ....? :toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
здраво е да се лаже,... а кој денес всушност ја кажува вистината ....? :toe:
Многу луѓе почнуваат да ја кажуваат вистината во последно време. Почнува дури и да ми личи на некое терање мода и воопшто не ми се допаѓа.
А ако може да објасниш зошто е здраво да се лаже:) Ме заинтересира одговорот:)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Подобро да ја кажаш/знаеш вистината, отколку да се водиш на некоја лага. Иако понекогаш боли, сепак мислам дека треба да сме искрени во се што зборуваме.

Освен кога спремаме нешто за некој да изненадиме (во позитивна смисла, најнормално). :)

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
па затоа што имаш повеќе шанси да се испадне без некои потешки последици и се разбира доколку е возможно да не се открие вистината а се зависи од тебе, и можеш да го добиеш она што го сакаш,..но некои велат дека на лагата и се кратки нозете но јас се кладам дека не е секогаш така ..нема ништо лошо во тоа, денес СЕКОЈ лаже!..

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Арно е да се лаже ... Кога треба! :smir:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
треба да се практикува вистината но свесни сме дека некогаш неизбежно е да се излаже.Но треба да бидат таквите моменти ретки и стварно со некоја оправдана причина.....

Член од
21 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
искрен чоек сум. Во некои ситуации и повише одколку што преба. А за лажење лажам единствено за да спречам кавги, нервози и сл. боље да се спречи него да се лечи.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom